אנחנו נכנסות לסטודיו ואומרות לה שלום, לפעמים אפילו מחבקות, לפעמים היא אפילו נחשבת ל"חברה". אבל עד כמה באמת אנחנו יודעות על מה שמתרחש אצל המאמנת שלנו, זו שעומדת מולנו ומדגימה לנו את הסקווט, במהלך האימון? ביקשנו מאופיר כהן, המנהלת והבעלים של  FIT WAY STUDIO מפרדס חנה, שתכניס אותנו לתוך עולמה ותיתן לנו להציץ מהעיניים שלה על קבוצת הנשים המיוזעת שעומדת מולה מתנשפת בטייץ.

מה השעה הכי טובה ביום להתאמן לדעתך?
"אני תמיד ממליצה להגיע לאימוני בוקר, אם הלו"ז מאפשר. יש משהו באימון בוקר שפשוט מטעין את כל היום שאחריו בשמחה וכוחות בגוף, וזה ממכר. יום שמתחיל באימון בוקר זה יום אנרגטי ועירני יותר. אימוני הבוקר הם גם יותר פנויים, לפחות אצלי בסטודיו. הייתי ממליצה למי שאוהבת אווירה של ביחד וקבוצה להגיע בערבים, כשיותר עמוס, ולמי שמעדיפה פחות אנשים - להגיע להתאמן בבוקר".

לפעמים בזמן השיעור אנחנו מוטרדות – בין אם שכחנו גומייה והשיער מציק לנו בעיניים, או שהמתאמנת שלידנו מוציאה לנו את העיניים מקנאה מכל סיבה שהיא. מעניין לשמוע מה מציק למאמנת במהלך האימון.
"התשובה המצחיקה היא שיש לי רגישות קלה לסדר. חשוב לי שהמזרונים יהיו ישרים, שהחלוקה לקבוצות תהיה לפי צבעי בגדי הספורט, שהתנועות יהיו אחידות. כמובן שאף אימון לא נהרס בגלל ההפרעה הזו".

מה המתאמנות עושות שיכול להפריע לך?
"כשאני רואה שמישהי עסוקה בנייד שלה במקום באימון זה מפריע לי, לא כי אני נעלבת, אלא כי זה פוגע לה באימון ומבחינתי זו שעה קדושה לגוף ולנפש. לרוב אני אתן מבט וזה יעשה את העבודה".

>> איך לשמור על השיער בזמן אימון גופני?

מה את עושה כשאין לך כוח לאמן?
"כשאני מרגישה סימנים מובהקים מהגוף של חולשה, תשישות ועייפות, אני פשוט לא אתאמן. כנראה הגוף שלי מסמן שהוא צריך מנוחה ולא להקשיב לו זו טעות שיכולה להוביל לפציעות בטווח הרחוק. אני מלמדת גם את המתאמנות שלי לא להתאמן בכוח כשהגוף מסמן משהו. המטרה שלי כמאמנת היא שהן יתאמנו כל החיים, ואם אימון אחד בו הגוף ירוד וחלש יגרום לפציעה, כאבי שרירים מאוחרים מוגזמים, מה עשינו בזה? עדיף לנוח.

אבל כשאין לי כוח רק 'להתניע' את האימון, אני מתחילה בהדרגה. קודם כל אני שמה לי מוזיקה, ישר נהיה לי חשק לרקוד ולזוז ותוך כדי הריקוד אני כבר אלבש בגדי ספורט שעושים לי טוב ואמשיך לרקוד איתם ומפה המרחק בין האימון לביני כבר קצר. זה עובד לי כל פעם".

"אם המאמנת מעבירה שהמטרה היא חיצוניות - רזון, יופי, ריבועים - אז ברור שהיא הופכת למודל. בשביל להיות מאמנים טובים אין שום צורך להיות רזים/חטובים/הכי חזקים. המראה של המאמן לא אמור להיות פקטור. הוא לא אומר עליו כלום"

את מרגישה שהמתאמנות מקנאות בך או מעריצות אותך? חולמות לצאת מהאימון חטובות כמוך?
"אם המאמנת מעבירה שהמטרה היא חיצוניות - רזון, יופי, ריבועים - אז ברור שהיא הופכת למודל. אני חושבת ומעבירה משהו שרחוק מזה מאוד. בעיניי, בשביל להיות מאמנים טובים אין שום צורך להיות רזים/חטובים/הכי חזקים. מה שמהותי זה ניסיון, אחריות, תשוקה, ביטוח, תעודת הסמכה, רגישות סביבתית, אנושיות וטכניקה. המראה של המאמן לא אמור להיות פקטור. הוא לא אומר עליו כלוםאצלי בסטודיו המסרים הם שאנחנו הרבה מעבר לגוף. 

הגוף שלנו ראוי לאהבה בכל צורה, מבנה ומשקל. עצם ההגעה לאימון, ההבנה שהתנועה היא בסיס לאיכות החיים והבריאות שלנו, זה לכשעצמו רגע מדהים של בחירה שיש לתת לו את מלוא הכבוד והמקום. אם עצם הבחירה וההשקעה בעצמנו היא החשובה, ולא התוצאה - אז אני והמתאמנות בעצם כולנו אותו הדבר".

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Ofir•Trainer•Balanced Eater (@my.fitway.oflife)

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Ofir•Trainer•Balanced Eater (@my.fitway.oflife)

 מה הכי טוב ללבוש לאימון לדעתך?
"מה שרוצים. מה שנוח. מה שמאפשר לגוף לזוז בחופשיות. איזה צבע שמתחשק באותו הרגע. בעיני ללבוש יש הרבה כוח באימון. כשהגוף שלי מרגיש נוח, לא נמחץ ולא מסורבל - הוא זז באופן מיטבי ויכול ליהנות מהתנועה והאימון. יוצא לי לראות באימונים הרבה בנות שעסוקות בהופעה שלהן ולא באימון. מתעסקות בכובע, מרימות את הגרב כל רגע, משחררות את הטייץ, מכפלות שרוול - הבגד מפריע להן! נכון שזה כיף להרגיש טוב ובסטייל, אבל זו גם לא תצוגת אופנה".

אלו אימונים נשים הכי אוהבות?
"אין תשובה אחת. אצלי בסטודיו אני מרגישה שהאימונים האהובים ביותר הם הפילאטיס FLOW ושיעור שנקרא 'בטן, ישבן, ירכיים'. החשיבות של האימונים האלה היא קריטית ואני שמחה שהמתאמנות שלי מבינות ומתחברות אליהם. קבוצות השרירים העובדות באימון 'בטן ישבן ירכיים' הן מרכזיות בגוף וחיזוק השרירים האלו יכול לשפר יציבה, להפחית כאבים וכמובן לחזק את הגוף. פילאטיס פלואו זה שיעור הבנוי מרצפי תנועה המפעילים את כל הגוף באופן הוליסטי, כל השרירים לומדים לשתף פעולה. שיעור שיוצר חיבור עמוק לגוף, התנועה והנשימה וניתן לקחת ממנו המון לחיי היום יום שלנו".

מה היה המקרה הכי ביזארי שקרה לך במהלך אימון?
"סיימנו אימון מטורף עם המון אנרגיה, ובסוף האימון כשכולנו כבר חיכינו להגיע למזרונים אמרתי: "יאללה עכשיו אפשר סוף סוף להזיז את הציוד ולשכב על הגב" ומרוב ההתרגשות מתאמנת שלי בעטה במשקולת והמשקולת התגלגלה ושברה לי את כל המראה. זה היה כל כך לא נעים בשבילה. מרוב שריחמתי עליה בכלל לא היה אכפת לי מהמראה".

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Ofir•Trainer•Balanced Eater (@my.fitway.oflife)

מה השאלה הכי נפוצה שמתאמנות שואלות?
"הן שואלות תוך כמה זמן יהיו להן קוביות בבטן מהאימונים או תוך כמה זמן תרד להן הבטן התחתונה, ולשאלה הזו אני עונה באופן קבוע את אותה התשובה: 'אני לא יודעת!'. לרוב, בנות מתאכזבות כשאני מסבירה להן את האמת, כי הן מצפות ממני להבטחה או לדד ליין, שכמובן יהיה שקר מבחינתי לתת להן.

אין כזה דבר בכלל בטן תחתונה, ולא האימונים יוצרים לנו קוביות בבטן. לעבוד על חיזוק שרירי הבטן זה חשוב לבריאות וליציבה, אבל זה לא הפתרון הבלעדי ל'ייצור' הקוביות. בשביל זה יש לעשות תהליך מבוקר לירידה באחוזי השומן, ורק בתהליך מקצועי, איטי וסבלני נוכל לראות הטבה בצורת הבטן שלנו".

איך הכי נעים לך שמתאמנות נכנסות לאימון?
"כשמישהי נכנסת ואומרת 'וואי, חייכתי לאימון כל היום' או 'איך אני צריכה את האימון הזה' זה נותן לי דרייב לשעות, ואני מרגישה כזה כבוד שהזמן הזה איתי עושה לה טוב. אבל יש אימונים שאני מרגישה אנרגיה ירודה. לפעמים בימי חמישי בערב כל האימון בפרצוף תחת, מין אימון כזה שכולן גמורות ושחוקות מהשבוע ובקושי הגיעו. אני קולטת את זה ישר בחימום, זו אווירה מאוד מורידה. זה משפיע עליי ולוקח לי רגע להתנער מזה, אבל אחרי כמה דקות אני הופכת את זה למשימה שלי להוציא אותן מהבאסה ואז אני נדלקת".

איך הכי נעים לך להיפרד בסוף האימון?
"אני בנאדם של חיבוקים, גם אם הם מסריחים ומזיעים. תמיד בסוף אימון אני שמה מוזיקה רגועה ואומרת כמה מילים מהלב, ולפעמים המילים נוגעות למישהי בדיוק במקום שהיא הייתה צריכה. בסוף אימון כזה, כשמישהי מגיעה אישית לחבק ולהודות לי, זה עושה לי את היום ומחדיר בי המון משמעות בעשייה שלי".

"אני מאשימה מאמנים שמדברים רק על יעדים והישגים ולא על הדרך, וגורמים לבנות להאמין שתוך רגע אפשר לעשות סקווט עם 40 ק"ג או עמידת ראש ביוגה והכל בשביל התמונה לסטורי"

מה הטעות הכי נפוצה של מאמנים, לטעמך?
"אני מאשימה מאמנים בתרבות הפיטנס שנוצרה במדיה. זו תרבות שמעודדת קיצורי דרך ופתרונות הרזיה מהירים, וזה מוביל מתאמנות לחפש את הדרכים הללו. אני מאשימה מאמנים שמדברים רק על יעדים והישגים ולא על הדרך, וגורמים לבנות להאמין שתוך רגע אפשר לעשות סקווט עם 40 ק"ג או עמידת ראש ביוגה והכל בשביל התמונה לסטורי. אני מאשימה מאמנים שבונים אימונים לא מותאמים ליכולת רק כדי שיגידו שהאימון שלהם 'רצח', וגורמים למתאמנות לחשוב שלסבול ולכאוב באימון זה נורמלי וחלילה גם להיפצע".

מה דעתך על בנות שמצלמות את עצמן באמצע האימון?
"זה מקסים, כל עוד זה לא פוגע להן באימון. יש בנות שאת רואה כל האימון את המבט שלהן על המצלמה. מילא כאב הצוואר מהסיבוב, אבל הן לא מרוכזות באימון: שואלות שאלות, מפספסות תרגילים, עושות לא נכון, אבל העיקר שזה מצולם, ובהילוך המהיר לא רואים כלום אז יופי. חלק אחר שם את הטלפון ומצלם מהצד מבלי להתייחס לזה בכלל, וזה מעולה. בסוף האימון הן רואות את האימון ומתלהבות מכל מה שעשו ואפילו משתפות את זה עם העולם ומעוררות השראה, ובעיניי זה מעולה".