מסע אתגרי לאפריקה. אפשר לעצום את העיניים ולדמיין שיירה של ג'יפים מגיעה לאמצע שום מקום. נוף מדהים, שמיים תכולים וגבעות ירוקות מסביב. אחרי שאת שואפת את כל היופי הזה ונהנית מהרגע, אי אפשר שלא לתהות: מה לעזאזל אפשר לאכול כאן? עם כל הכבוד לכל הפינוק הזה, אישה לא יכולה לחוש שובע רק מתפאורה, יפה ככל שתהיה.
היכנסי לטופס ההרשמה של מגמה צ'אלנג'
מהשווקים ועד לקומקום האפריקאי
אז כאן אנחנו, צוות המנהלה של מסע MAGMA CHALLENGE, נכנסים לתמונה: היכולת שלנו היא ליצור בתנאי שטח ארוחה שבנויה לא רק ממה שניתן ללקט בשדה מסביב, אלא גם לתכנן במדויק מה נרצה להכין ואיך זה ייראה: החל מהמפה, הכלים וכלה בתשומת הלב לפרטים הקטנים. הרעיון שמלווה אותנו הוא לקחת בכל מקום שבו נהיה את המוכר והידוע ולהפוך אותו לחגיגי ומיוחד.
כשרוצים לבשל בחו"ל, הכיף הגדול הוא להשתמש במוצרים מקומיים בתוך התפריט, מוצרי מזון שמאפיינים את המדינה בה אנחנו נמצאים. חשוב לנו לסרוק את השווקים, למצוא אוכל מקומי ולהכין תה בקומקום אפריקאי אותנטי.
אז מה אוכלים באוגנדה?
נתחיל בדמיון מודרך: את באמצע סוואנה. שולחן ערוך עם מפה צבעונית מהשוק המקומי. על השולחן מונחים בטבעיות, ממש כאילו שזה המאכל הלאומי שלנו – אננסים זהובים שלמים לקישוט, לידם פרוסות אננס עם מעט פתיתי קוקוס מעל והכל מונח בטבעיות על מגש גדול.
בצד, על גזייה גדולה אפשר להריח את הניחוח העולה מהסיר שבו מתבשלים שלל מיני תפוחי אדמה שכאן בארץ לא מכירים יחד עם עיגולי בננות ירוקות מטוגנות ומתוקות שבאפריקה מתים עליהן. מה צריך יותר כדי להתחבר למקום ולאווירה?
אוגנדה עשירה בפירות אקזוטיים ובשלל מיני תפוחי אדמה, פקעות ושורשים שאנחנו רק יכולים לחלום עליהם. אבל איך עושים מהם מעדנים? הנה כמה טיפים לבישול בשטח - בארץ ובחו"ל:
* חשוב להכיר את האוכל המקומי , להיות פתוחים ולא לפחד לנסות גם מצרכים חדשים ולא מוכרים.
* אם אתם לא יודעים – תשאלו את המקומיים – הם תמיד ישמחו לספר לכם למה מיועד כל דבר ואיך מבשלים אותו.
* מומלץ מאוד להכין מראש רשימה של כל ציוד הבישול הדרוש לכם – חלק ממנו תוכלו לרכוש במקום אולם בהחלט יתכן שיהיו דברים אותם תביאו איתכם מהארץ.
*כדאי להצטייד בתבלינים בסיסיים שאתם אוהבים. הם ישדרגו כל מאכל ויאפשרו לכם להנות מהואכל שתבשלו בשטח.
* הקפה האהוב עליכם עושה את ההבדל. לא חשוב איפה קמים בבוקר – דאגו מראש לכך שיהיה איתכם את הקפה שאתם רגילים ואוהבים לשתות.
מתכון לשקשוקה עם ביצים עלומות שהכי טעים לאכול בשטח:
לרוטב:
2-3 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
3 -4 עגבניות מקולפות נקיות מגרעינים (רק בשר העגבניה) חתוכות לקוביות
1 בצל חתוך לקוביות
2-3 שיני שום כתושות
מעט פלפל חריף נקי מגרעינים קצוץ דק
קופסא קטנה של רסק עגבניות
5-6 ביצים
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה
אופן הכנה:
מטגנים בצל עד שזהוב, מוסיפים שום כתוש ומטגנים מספר שניות.
מוסיפים את הפלפלים ומטגנים יחד שתיים – שלוש דקות. מוסיפים את העגבניות והפלפל החריף ומבשלים יחד זמן קצר, מוסיפים רסק עגבניות ומעט מים, מתבלים ומבשלים לפחות ½ שעה.
את הרוטב ניתן לשמור במקרר לאחר שקורר בחוץ ולקחת אותו איתכם מוכן לשטח. שם, תחממו את הרוטב, ותוסיפו אליו את הביצים העלומות.
הכנת ביצה עלומה:
בסיר שטוח מרתיחים מים עם מעט חומץ ומלח (כף חומץ על כל כוס מים). כשהמים רותחים שוברים בזהירות את ביצים לקערית ומחליקים אותם לתוך המים הרותחים. לא יותר מ- 1-2 ביצים בבת אחת על מנת שלא לקרר את המים. מבשלים 3-5 דקות (תלוי איך רוצים את החלמון: רך או קשה). בעזרת כף מחוררת, מוצאים את הביצים ובמקביל בסיר שטוח או במחבת עמוקה מחממים את הרוטב. כשהרוטב חם, מניחים עליו את הביצה מחממים ביחד (חצי דקה לא יותר) הכי כייף עם המון חלה טרייה.
רוצה לזכות ביום חוויתי על חשבוננו? כנסי