דמיינו לעצמכן ויברטור שיודע בדיוק, אבל ממש בדיוק, מה אתן צריכות ורוצות. את זה בדיוק עיצבה אנה לי, מהנדסת במקצועה. את הרעיון היא קיבלה לפני שש שנים, לאחר שגילתה ש"בדיקת העינוג" שמתבצעת בתעשיית צעצועי המין נעשית על ידי חיכוך הוויברטורים על הקצה של האף. כן, שמעתן נכון. "ככה מרגיש דגדגן", אמרו לה מייסדי חברות של ויברטורים מסוגים שונים.

ההבנה הזו לא ממש החליקה ללי בגרון, והיא החליטה שלנשים מגיע יותר. היא חברה לליז קלינגר וג'יימס וונג, והשלושה יצרו את "ליונס" (Lioness) – חברת ויברטורים חכמים שרוצה לחולל מהפכה אורגזמתית. הרעיון: למקם סנסורים זעירים על המכשירים כך שיוכלו לעקוב אחר האורגזמות הנשיות ודפוסי העוררות.

שנתיים לאחר מכן הושק המכשיר הראשון, ובעזרתו החלו השלושה לאסוף מידע ביומטרי מלקוחות שהסכימו לניטור הפעילות המינית שלהן. לאחר מכן השיקו בחברה את המוצר שמבטיח לשנות לנו את האורגזמה, לטובה כמובן, ליונס 2.0, שבנוי על דאטה שנאספה מ-30 אלף נשים כדי להגיע לדיוק מיטבי.

"יש פער דרמטי באורגזמות בין נשים וגברים – בסקר שנערך בארצות הברית 95 אחוז מהגברים דיווחו שהם מגיעים לשיא בכל אינטראקציה מינית, לבד או עם פרטנר, כשרק 65 אחוז מהנשים ציינו שהן מגיעות לאורגזמה", אומרת לי בראיון ל-fastcompan. "השאלה שאנחנו הכי שומעות מנשים היא 'האם אני נורמלית? האם זה נורמלי?'. אף אחת לא ממש יודעת איך אורגזמה נשית אמורה להרגיש. אנחנו רוצות להראות שאין דבר כזה 'נורמלי', ואין נכון או לא נכון בדרך שבה הנאה אמורה להרגיש".

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Lioness (@lionesshealth)

  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Lioness (@lionesshealth)

 

ליונס מופעל בעזרת אפליקציה שבודקת שינויים סביבתיים – החל מצריכת קפאין או קנאביס, איכות השינה, ואם את מענגת את עצמך לבד או עם בן או בת זוג. כמו כן המכשיר עושה שימוש בחיבור לבלוטות' כדי לעקוב אחרי הסשן, כמו טרקר של אימון גופני, ומציע גרף של האורגזמה בזמן אמת. המידע הוא אנונימי כמובן, והוא מסתנכרן - אחרי הסכמה של המשתמשת - בכל פעם מחדש, ולמעשה מאפשר לצבור מידע שיכול לשפר את האורגזמות.

"התקווה שלנו היא שנשים ירגישו יותר בנוח לנהל שיחות פתוחות על המיניות שלהן. ושיהיו מעוניינות להישען על פידבק כמותי", אומרת לי. במקביל הקימו היזמים פלטפורמת מחקר של הוויברטור, שם נשים יכולות לנדב את המידע שנאסף עליהן שישמש חוקרים להבנה עמוקה יותר של מיניות האישה. ובינתיים המשתמשות בליונס מדווחות שהן מאוד מרוצות, אף שבגזרת המחיר, טוענות הנשים, עוד יש מקום לשיפור (229 דולר). כרגע החברה עדיין לא שולחת את המוצר לישראל, אבל אנחנו נמשיך לחכות.