רוב הנשים שעוברות בדיקת פאפ (משטח צוואר הרחם) שגרתית פעם בשלוש שנים יתארו את ההליך כ"לא נעים", אבל יש גם לא מעט נשים שיגידו שהבדיקה כואבת להן מאוד. ובכן, זה לא צריך לכאוב: פמלה בוטנר, אחות אמריקאית הפעילה בטיקטוק, העלתה סרטון ובו היא מפרטת בדיוק מה צריך לעשות כדי שהבדיקה הבאה שלכן תעבור חלק וללא כאבים. הסרטון כבר גרף חצי מיליון צפיות, אז שווה לנסות את הטיפים שלה: 

  1. הגודל כן קובע
    בבדיקה, שמשמשת לגילוי מוקדם של סרטן צוואר הרחם, הרופא מחדיר לנרתיק ספקולום (מפשק) כדי לאפשר גישה לצוואר הרחם במטרה לאסוף ממנו דגימת תאים בעזרת מברשת קטנה: "הדבר הראשון שאתן צריכות לעשות זה לבקש ספקולום קטן יותר", אומרת בוטנר, "בתשעה מתוך עשרה מקרים הרופאים משתמשים בספקולום גדול, ואלא אם כן ילדת תינוק במשקל של שבעה קילו או שיש לך הפרעה ברצפת האגן, את כנראה לא צריכה כזה".
  2. חומר מסכך
    האחות ממליצה לבקש מהגינקולוגים למרוח על הספקולום הרבה חומר סיכה, "כי אנחנו לא דוחפות את זה לשם על יבש, אין מצב". ועוד המלצה קטנה לגבי זה - "אם הם משתמשים בספקולום ממתכת, תבקשו שישקיעו 15 שניות כדי לחמם אותו בשבילכן. אף אחת לא רוצה את הקור הזה שם למטה".
  3. הכי חשוב שיהיה לך נוח
    בוטנר מסבירה שאתן יכולות גם לשנות תנוחה. "לפעמים לשכב על הגב עם הרגליים מורמות בתוך תומכי הרגליים האלו זה לא מה שהכי נוח לכן. בקשו מהרופא להניח את הרגליים בתנוחה אחרת, יכול להיות שזה יהיה לכן יותר נוח". ההמלצה של בוטנר היא לשכב על הגב ולהניח את האגרופים מתחת לעצם האגן, או לשכב כששתי כפות הרגליים מגיעות לקצה מיטת הטיפולים במקום להניח אותן בתוך תומכי הרגליים, ולהתרומם מעט לישיבה.
  4. באיזה צד אתן
    הדבר האחרון הוא לא משהו שהיינו חושבות עליו: "כשהרופא מוצא את צוואר הרחם שלכן תשאלו לאן הוא נוטה - ימינה, שמאלה או אחורה. בדיוק כמו שהצבע והמרקם של שיער יכול להיות שונה אצל אנשים שונים, המיקום של צוואר הרחם לא תמיד זהה אצל כל הנשים", היא מסבירה, "אצל הרבה הוא ממוקם במרכז ובחלק האחורי של הנרתיק, בעוד שאצל אחרות הוא עשוי לנטות לכיוונים אחרים - וכל המצבים האלו הם נורמליים. עכשיו דמיינו כמה זה מתסכל להאריך את הבדיקה עוד יותר, כשהיא גם ככה עלולה להיות לא נעימה, רק כי הרופא מחפש את צוואר הרחם במיקום הלא נכון. לזכור את המיקום שלו אחרי הבדיקה הראשונה לא רק יעצים את המודעות שלכן לגוף שלכן, אלא גם יעזור לבדיקות הבאות להיות יותר קלות".  
@prepared_pregnancy It doesn't take all of that to have a comfortable pap smear. Healthcare shouldn't hurt! #papsmear #papsmears #pap #cervicalcancer #cervicalcancerawareness #midwife #blackmidwife #normalizepapsmears ♬ original sound - The Rapping Midwife Pam

עוד על רופאי נשים ראווים וראויים פחות:

>> זו רשימת הגניקולוגים הכי מומלצים במרכז הארץ

>> כשהגינקולוג שלך מטריד אותך: הרגע הזה שאת יוצאת מחדר הבדיקה ולא מבינה למה את מרגישה כל כך רע

>> האם רופא הנשים שלך יכול לבדוק איך את מגיבה לגירוי מיני?

הסרטון קיבל יותר מ-2,000 תגובות. מתברר שחלק גדול מהנשים אפילו לא ידעו שבדיקת פאפ לא אמורה לכאוב, ואחרות לא ידעו שעומדות בפניהן אפשרויות כשהן נמצאות על מיטת הטיפולים: "לא היה לי מושג שיש גם ספקולום קטן יותר, וגם כשסיפרתי לחברות שלי כולן היו מופתעות, זה פשוט עצוב", כתבה אחת המגיבות.

"לעיתים קרובות רופאים מתמקדים בזיהוי וטיפול במחלות ולא במטופלות, כך שהמצבים הרפואיים והמחלות מטופלים באופן הולם, אבל המטופלות יוצאות בהרגשה של ניתוק", הסבירה בוטנר בעקבות הסרטון, "העצמה וביטחון עצמי מתחילים במודעות. חפשו רופא שיקדיש זמן כדי לספק לכן את המידע, לענות על השאלות ולדבר איתכן על החששות שלכן, כי אתן נמצאות במרכז של הטיפול".

"בעולם שבו נשים מאבדות את הקול, הזכויות והבחירות שלהן, טיפול רפואי לא צריך להיות המקום שבו הן שותקות", היא מוסיפה. "זה הגוף שלכן, ומגיע לכן שיכבדו אותו. לדעת לעמוד על שלכן יעזור להבטיח לכן חוויות רפואיות נעימות ובסופו של דבר להפחית את השכיחות של הימנעות מטיפול רפואי בעקבות פחד או טראומה".