1. דינקה קלבנובה, בת 23, מתגגוררת בתל אביב. עורכת תוכן בערוץ Game In ודוגמנית.

איך הגעת לגיימינג?

"שיחקתי משחקי מחשב מגיל שלוש. אמא שלי ממש רצתה שאלמד שפות ומצאתי את עצמי יושבת שעות מול המחשב. בגיל 14 עזבתי את הארץ כדי ללמוד בבית ספר בין לאומי באוקראינה וכשחזרתי כדי להתגייס, משחקי המחשב והאון-ליין עזרו לי להכיר את רוב החברים שלי".

איך זה לשחק מול גברים?

"במשפחה שלנו יש לנשים טסטוסטרון מאוד גבוה ותעוזה. מצאתי את עצמי מחנכת גברים לפעמים כי הם מתייחסים לעולם הזה כמו אל מקום מפלט וקשה להם לחלוק אותו והם מעדיפים להוריד את  מי שנכנס לשם. אבל היום רוב החברים שלי גברים. הכרתי גם נשים אבל זו קהילה שצריך להעצים כי לא לכולן נוח להתמודד עם גבר שאומר שהן פחות טובות".

בתכלס, מי משחק יותר טוב?

"יש הבדל נורא גדול בין גברים לנשים. עם נשים האווירה מאוד נייטרלית, אבל הן יותר תחרותיות אחת מול השנייה. אבל באופן כללי האגו של גיימרים מאוד תחרותי ומלא אדרנלין. אז האגריסיביות שייכת לכולם. חשוב להגיד ש-48% מהקהילה הן בנות. אבל הסקסיזם הזה של גברים שלא רוצים לחלוק את הצעצוע שלהם, גורם לנשים לוותר על המאבק עליו".

מה הסביבה שלך אומרת על זה?

"בגלל שאני באה מתחום הדוגמנות, מאוד קשה לי להתחבר לבנות סביבי. אני נחשבת הזויה כי בזמן שהן יוצאות לבלות במסיבות אני מעדיפה להעביר את השבת שלי מול סדרה ומשחק. גברים חושבים שזה נחמד לשחק עם בחורה יפה אבל לפעמים זה מאפשר להם לרדד אותי למקום שאני לא יותר מפרצוף יפה". 

גיימריות (צילום: צילום פרטי)
"מעדיפה משחקים על מסיבות" | צילום: צילום פרטי

2. יעל קוזניוק, בת 21, מתגוררת בהוד השרון.

איך הגעת לגיימינג?

"נחשפתי לזה בפעם הראשונה בגיל 12 דרך אח שלי הגדול ועם הזמן התחלתי לחקור את העולם הזה בעצמי. היום יש לי כבר יותר מ-200 משחקים".

איך זה לשחק מול גברים?

"להיות בת בעולם הזה, זה אף פעם לא נהיה קל ומניחים שאנחנו משחקות במשחקים כמו 'סימס' וכאלה. במשחקים יוצא שתמיד פונים אליי בלשון זכר וצריך לתקן אותם, מצד אני אני גם תמיד צריכה להסביר להם שאני לא גרה באוהל ושאין לי גמלים כשמגלים שאני מישראל. יש מעט מאוד גברים שלא היו בשוק שאני בת ומשחקת ברמה שלהם".

בתכלס, מי משחק יותר טוב?

"זה תלוי אימון, אין קשר למגדר בעניין של מי יותר טוב. אבל נשים כן מפסידות בהרבה יותר כבוד כשזה קורה. גברים מאבדים את זה לגמרי".

מה הסביבה שלך אומרת על זה?

"בדרך כלל אנשים חושבים שאני מוזרה ולא מבינים למה בתור אישה עולם התוכן שלי לא מסתכם באיפור ואופנה. שני דברים שאני מאוד אוהבת אבל אני עושה עוד דברים בחיים שלי. זה לא הופך אותי לפחות אישה". 

גיימריות (צילום: צילום פרטי)
"לא הופך אותי לפחות אישה" | צילום: צילום פרטי

3. יהב פרץ, בת 21, מתגוררת בפתח תקווה. סטודנטית.

איך הגעת לגיימינג?

"זה התחיל בגיל 13. הבאתי את אח שלי לשחק איתי ופשוט נשאבתי לזה עד היום".

איך זה לשחק מול גברים?

"יש משחקים שבאמת רוב השחקנים גברים ומרגיש שתמיד יש יותר גברים – אבל זה משתנה. לגברים יש נטייה להעדיף משחקי יריות ונשים יותר פונות לפנטזיה עם משתתפים והתקדמות. התגובות של בנים תמיד מתאפיינות בזה שהם חושבים שאני לא טובה בגלל שאני בת. אבל באותה מידה יש גם את מי שחושב שזה מגניב. כל אחד ניגש לזה אחרת. אבל יש לא מעט ביקורת שלילית כי לא חסרים אנשים שבטוחים שאת לא מבינה כלום. גם הם גם יותר חמומי מוח ואימפולסיביים ואני הרבה יותר רגועה".  

בתכלס, מי משחק יותר טוב?

"לא יודעת אם בגלל שאני אישה, אבל אני תחרותית וקשה לי להפסיד. אם זה משחק שאני מושקעת בו זה מוציא אותי מהכלים. אבל יש הרבה גברים שמשתייכים לז'אנר הזה אז התגובות שלהן מגוונות. בכללי יש פחות נשים ורובן נחשפו לזה מאוחר יותר, אז אפשר לטעות ולחשוב שגברים יותר טובים. אבל לשחק במחשב זה נורמטיבי. זה סתם עניין של סטטיסטיקה".

מה הסביבה שלך אומרת על זה?

"אני פחות מדברת על זה בעבודה או אם אני רואה שיש סביבי אנשים שלא מבינים עניין. אבל זה תמיד מפתיע ואף אחד לא מבין מה לבנות ולגיימינג. אבל למי שנמצא בתוך העולם הזה, זה הכי לגיטימי שיש. אבל את בן הזוג שלי הכרתי דרך המשחקים האלו ואנחנו כבר ביחד שנתיים וחצי. וזה ממש נפוץ. אני באמת חושבת שבהתחלה הייתי בן אדם סגור ומופנם ובזמנים נורא קשים זה היה המפלט שלי. ואני שומעת על הרבה אנשים עם קשיים חברתיים שעולם הגיימינג עוזר להם להכיר חברים. זה עולם הרבה יותר גדולה ממה שהוא נראה והוא לא חבורה של ווירדוז כמו שנוטים לחשוב". 

גיימריות (צילום: צילום פרטי)
הכירה את בן הזוג דרך הקהילה | צילום: צילום פרטי

רוצות לשחק גם? בפסטיבל Game In mako Fest יחכו לכן עשרות עמדות משחק, מתחם VR חדשני והרבה הפתעות. לפרטים נוספים וכרטיסים >> https://www.gamein.co.il/home.aspx?id=1