מי אני? תמר חדד, נשואה ואימא לשני ילדים. גרה ביישוב רימונים בבקעה, עובדת כאדריכלית עצמאית.

מי אני במספרים 

גובה: 1.70 מטר
משקל לפני הירידה: 112 קילו
משקל נוכחי: 68 קילו
כמה ירדתי: 44 קילו
כמה זמן לקח לי לרדת: שנה וחצי
כמה זמן אני שומרת על המשקל: ממשיכה במגמת ירידה

"כנראה שלא באמת הפנמתי את הדרך"

להבדיל מהנשים שמספרות על תהליך ההרזיה שלהן במדור "איך רזית" מדי שבוע, תמר דווקא הייתה ילדה רזה וספורטיבית. היא רקדה בלט, רכבה על סוסים ואפילו הייתה שחיינית. היא נשארה רזה במשך כל תקופת השירות הצבאי, ורק אחרי לידת הבת הבכורה – התחילה לעלות במשקל.

"לא שמרתי על המשקל כי הייתי תמיד רזה, ולא הייתי רגילה לחשב לעצמי מה אני אוכלת או באיזו כמות", היא מספרת היום. "שנה וחצי אחרי הלידה שקלתי 72 קילו, והתחלתי ללכת לשומרי משקל". תמר השתתפה בקבוצה עד שהצליחה לרדת עד מתחת למשקל היעד שהציבה לעצמה, ושקלה 58 קילו. "היה לי קל לרזות אז המשכתי בתנופה ועצרתי רק כשהתחלתי להרגיש טוב עם עצמי. שמרתי על המשקל הזה במשך חמש שנים, אבל אחרי הלידה השנייה עליתי שוב במשקל".

תמר חדד (צילום: תומר ושחר צלמים)
"קשה להשלים עם העובדה שאני לא חייבת לאכול הכל". תמר חדד לפני | צילום: תומר ושחר צלמים

תמר חדד (צילום: תומר ושחר צלמים)
"למדתי שאני יכולה לאכול רק חלק מהחפיסה ועדיין ליהנות" | צילום: תומר ושחר צלמים

חצי שנה אחרי הלידה תמר חזרה להרגלים הישנים. "כנראה שלא באמת הפנמתי את הדרך. במשך 17 שנה הייתי רגילה לאכול כל מה שרציתי ובלי חשבון, וחזרתי לנהוג כך". תמר חזרה לקבוצת שומרי משקל, והפעם הוסיפה גם פעילות גופנית לתפריט, חמש פעמים בשבוע: זומבה, פילאטיס, התעמלות במים ועיצוב דינאמי. היא הייתה ספקנית בהתחלה, אבל המדריכה בקבוצה ליוותה אותה והתוצאות החלו להיראות בשטח.

התפריט היומי שלי

בוקר: כוס תה או מים
ארוחת בוקר: עוד כוס תה וסלט ירקות עם כפית גבינה לבנה חצי אחוז ופריכית אורז או חצי פיתה קלה
ארוחת ביניים: תפוח
ארוחת צהריים: סלט ירקות עם קינואה או עדשים ודג מאודה או חזה עוף, עם פרי הדר לקינוח
ארוחת ארבע: יוגורט 0 אחוז או פרי
לפני אימון: תמר או חטיף אנרגיה
ארוחת ערב: סלט ירקות עם גבינה לבנה, סרדינים, טונה או ביצה קשה
ארוחת לילה: גזר או גמבה עם כוס תה
שותה הרבה מים במהלך היום

תמר חדד (צילום: תומר ושחר צלמים)
בקבוק קולה בלילה | צילום: תומר ושחר צלמים

תמר חדד (צילום: תומר ושחר צלמים)
"זו דרך שצריך להמשיך איתה לתמיד" | צילום: תומר ושחר צלמים

לפני השינוי, תמר הייתה שותה בקבוק קולה בכל לילה. "החלטתי להפסיק לשתות קולה ועברתי למים. החלטתי גם שכל מה שאפשר לטגן - עדיף לאפות. המרתי מתכונים באינטרנט לפני נקודות ולפי תחליפים שמצאתי. חשוב לי לרזות בלי לוותר על הדברים הטובים, אז למדתי שאני יכולה לאכול רק חלק מהחפיסה ועדיין ליהנות. אני לא מתנזרת, אבל כן נמצאת כל הזמן תחת מסגרת מסוימת. אם את שומרת לעצמך על התחושה שמותר לך לאכול, זה מאוד עוזר בתהליך ההרזיה".

מה הכי קשה לך?
"ללכת למלון ולהתמודד עם שפע של אוכל. צריך לדעת לבחור מה לאכול, להשלים עם העובדה שאני לא חייבת לאכול הכל".

הקושי מצטמצם מול הפרגון של המשפחה והחברים. "אני לא מפסיקה לקבל מחמאות ועידוד. אנשים מתייעצים איתי איך להרזות, ואני מסבירה על השיטה של שומרי משקל ומדגישה שמדובר באורח חיים. מבחינתי זה לא האור בקצה המנהרה, אלא דרך שצריך להמשיך איתה לתמיד".  

רוצה גם להשוויץ בגזרה החדשה שלך? יאללה יאללה! women@mako.co.il

>> בפעם הקודמת: "כבר לא חיה בתוך קבר של שומן"