מי אני: ליאת פאתאי, בת 41 מתל אביב. עורכת דין ואמא לחיילת.  

מי אני במספרים:

גובה: 1.75 מ'.

משקל לפני הירידה: 112 ק"ג.

משקל אחרי הירידה: 65 ק"ג.

כמה ירידתי: 47 ק"ג.

תקופת השינוי: חמש שנים.

ליאת זוכרת את עצמה תמיד בתור ילדה רזה, גם בגיל ההתבגרות ואפילו אחרי הלידות – היא מעולם לא נאלצה להתמודד עם עודף משקל. עם זאת, בשנות העשרים והשלושים שלה, החלה להעלות במשקל בקצב מהיר בעקבות משברים בחייה האישיים. "התחתנתי בגיל 21 והתגרשתי אחרי כמה חודשים, כשהבת שלי הייתה רק בת חודשיים. זה היה מלחיץ לעבור את הדברים האלו בגיל צעיר כל כך ובאוכל מצאתי נחמה", היא מספרת.

לקראת גיל 36, המשקל של ליאת החל להשפיע על ההתנהלות היום יומית שלה. "זה הגיע לרמות שהיה לי קשה לשרוך את השרוכים של הנעליים, הרגשתי כבדה", מסבירה ליאת. עם זאת, בעקבות טיול למזרח במהלכו השילה חמישה קילוגרמים ממשקלה – החליטה ליאת לעבור שינוי בכוחות עצמה ולהשיל 20 ק"ג נוספים, אך בשלב מסוים, השמינה בחזרה.

"הבנתי שחסרה לי הסביבה התומכת והביחד", מתייחסת ליאת לקושי בלעבור את התהליך באופן עצמאי ועל ההחלטה להצטרף לשומרי משקל. הגעתי לקבוצה והמדריך שלי רון היה מקסים, הוא הקשיב לי, הקבוצה חיבקה אותי. זה עזר לי המון בתהליך". 

ליאת פאתאי (צילום: צילום ביתי)
ליאת אחרי השינוי | צילום: צילום ביתי

"המרתי את האהבה שלי לאוכל – בספורט"

כחלק מתהליך ההרזיה שלה, ליאת מתאמנת כחמש עד שש פעמים בשבוע, החל מחוגי עיצוב, הרמת משקולות ועד שחייה. עם זאת, החלק החשוב בתהליך ההרזיה של ליאת – הוא דווקא השינוי בהרגלי התזונה.

"אני לא סובלת, אני יכולה לאכול מה שאני אוהבת ולומדת לעשות בחירות נכונות יותר עם הגבלות מסוימות. אבל יש לי את היכולת לנהל לעצמי את התפריט ולהבין מה המחיר של מה שאני אוכלת. בעיקר למדתי איך לאזן את התפריט עם יותר ירקות או לאזן בין ארוחות. אם אכלתי יותר בצהריים, אז בערב אני אוכל פחות. אבל הכי חשוב – למדתי שאסור לצום לאורך היום ולהשתולל בערב".

"ברגעים של משברים אני רוצה לרוץ למתוקים ולהתנחם בהם"

למרות שליאת נהנית מהתהליך, המשברים הם חלק בלתי נפרד ממנו. במקרה שלה ארוחות החג והמשברים הפרטיים שולחים אותה לחפש את הנחמה במקרר. "החגיגות של המשפחה שלי תמיד סובבות סביב המון אוכל וזה לא פשוט לעמוד מול המאכלים של אמא שלי ולבחור מה מותר ומה עדיף שלא. גם ברעי משבר אני נורא רוצה לרוץ למתוק ולהתנחם בו, אבל גם אם אני מתקרבת למקרר, למדתי לעשות 'אחורה פנה'".

התפריט היומי שלי:

התפריט היומי של ליאת כולל שתי ארוחות גדולות, ושתיים עד שלוש ארוחות ביניים קטנות אחת לשלוש שעות.

ארוחת בוקר: ירקות חתוכים ויוגורט.

ארוחת צהריים: מנת חזה עוף עם ירקות, כף חומוס וירקות מבושלים.

ארוחת ביניים: מנת פרי או ארטיק דיאט.

ארוחת ערב: חביתה עם סלט טונה, לחם או מרק.

ארוחת לילה: פרי, לפעמים אבטיח עם גבינה בולגרית.

ליאת פאתאי (צילום: צילום ביתי)
לא מתפתה ללכת למקרר | צילום: צילום ביתי


במקרה של ליאת, התמיכה מהמשפחה והקבוצה היו חלק בלתי נפרד מההצלחה שלה. "בכל פעם שאני יוצאת ממפגש, אני קודם כל מצלצלת לאמא שלי ומעדכנת אותה. גם החברים הקרובים שלי מחמיאים לי כל הזמן, הבת שלי שומרת עליי ואנחנו כבר מחליפות בגדים בינינו וזזה מחמיא".

טיפים למי שמעוניינת לעבור שינוי:

להיות עקשנים ולדבוק במטרה. גם כשנכשלים.

לא להתייאש אחרי יום של זלילות, אפשר לאזן למחרת.

למצוא סביבה תומכת בקבוצה וגם בבית. משפחה, חבר טוב או בן זוג.