מי אני:

ריקי בוקובזה, בת 32. מתגוררת בראש העין ועובדת כמנהלת חשבונות.

מי אני במספרים:

גובה: 1.66 מ'.

משקל לפני הירידה: 82 ק"ג.

משקל אחרי הירידה: 67 ק"ג.

כמה ירדתי: 15 ק"ג.

ריקי יוסף, איך רזית (צילום: יחסי ציבור)
ריקי לפני השינוי | צילום: יחסי ציבור

ריקי מספרת שתמיד הייתה במודעות לתזונה ושמירה על כושר, כך שמעולם לא חשבה שדווקא בגיל 24 היא תיאלץ להתמודד עם שינוי במבנה הגוף שלה – בעקבות טיפולי פוריות שנאלצה לעבור. "אלו היו השנים הכי מלאות שלי, הייתי בת 24-25 ועברתי חמישה סבבים של טיפולים שגרמו לי להעלות למעלה מ-20 קילו. הייתי צריכה שלוש שנים כדי להתנקות מכל ההורמונים שנכנסו לי לגוף", היא מסבירה.

לדבריה, הכישלון של טיפולי הפוריות לצד השפעת ההורמונים לא פגעו רק בגוף שלה – אלא גם בנפש. "הדיכאון על כל חוסר הצלחה רק הפיל אותי עוד יותר למטה. בכל פעם שטיפול לא הצליח בכלל, לא דאגתי לאכול כמו שצריך, הייתי מכוונת מטרה ולא שמתי לב מה הולך איתי", מספרת ריקי.

לפני מספר שנים הנישואים של ריקי הסתיימו והיא החליטה לנסות לחזור לעצמה בכל מיני מסגרות, אך את סיפור ההצלחה היא התחילה אצל מורן פיטנס. "הגעתי לשם עם משקל עודף והבנתי שאני צריכה לעבור גם שינוי מנטלי וגם פיזי".

ריקי יוסף, איך רזית (צילום: יחסי ציבור)
שמה את עצמה במקום האחרון | צילום: יחסי ציבור

את השינוי התחילה ריקי באמצעות תפריט שהותאם לה ולמדדים שלה. "לא ידעתי מה זה BMI, איך עושים סקוואט ומה זה פלנק", הסבירה והתייחסה לקושי של שגרת האימונים. "זה היה משהו חדש שנחשפתי אליו. אימוני כוח ומשקולות שבחיים לא נגעתי בהן. לא האמנתי שאצליח לעשות שכיבת סמיכה אחת והיום אני מתאמנת כבר בין שלוש לארבע פעמים בשבוע".

מעבר לאימוני הכושר, ריקי נפרדה מהקמח הלבן לטובת כוסמין או דגנים מלאים וכמובן, הפחיתה בכמויות הסוכר. "לא תראו אותי שותה קולה, גם לא זירו", והחלה לשלב בתפריט יותר וויטמינים וחלבונים ומדגישה שתפריט דיאטה חייב להיעשות בהתאמה אישית מול תזונאית.

ריקי יוסף, איך רזית (צילום: יחסי ציבור)
ריקי אחרי השינוי | צילום: יחסי ציבור

התפריט היומי שלי:

ארוחת בוקר: שייק חלבון בתוספת חלב 3% שומן.

ארוחת ביניים: כריך עם חביתה מביצה וחלבון נוסף, כף גבינה וירקות חתוכים.

ארוחת צהריים: חזה עוף עם ירקות מאודים (בטטה או קישוא) ושתי כפות אורז.

ארוחת ביניים: יוגורט וחצי חטיף חלבון.

ארוחת ערב: סלט ענק ועשיר עם טונה ללא שמן.

 

ריקי יוסף, איך רזית (צילום: יחסי ציבור)
לא תראו אותה שותה קולה | צילום: יחסי ציבור

הטיפים שלי למי שמעוניינת לעבור שינוי:

לשגרה יש נטייה לשים את עצמנו במקום האחרון – לא להתייאש בגללה.

לא לחפש את הרזון אלא לשמור על הבריאות שלכן. הפרעות אכילה כמו אנורקסיה, מסוכנת לא פחות מהשמנת יתר.

להציב לעצמכן ציפיות ריאליות, לא לחפש ירידה מהירה בזמן קצר ולאפשר לגוף להתרגל למצב החדש.

לשמור על שמחת חיים ולזכור שעשית את הצעד הראשון ומשם זה ימשיך.