אנחנו אוהבות להשקיע בעצמנו - לבוש, נעליים, אביזרים או כל דבר אחר שגורם לנו להרגיש טוב, אבל הקונצנזוס האמיתי בכל הנוגע להשקעה הוא השיער שלנו. רובנו מאמינות כי השיער נותן מסגרת לפנים, ומגדיר את הדמות אותה אנו רוצות לשדר.

עכשיו, דמייני לעצמך שהרעמה הזו נלקחת ממך, שחלק כל כך גדול מהיופי והנשיות שלך נושר ואין לך איך לעצור את זה. לצערנו, זו המציאות הקשה איתה מתמודדות אינספור נשים וילדות החולות בסרטן. ישנה דרך שבה כל אחת מאיתנו יכולה להקל עליהן - תרומת שיער. כיום קיימות לא מעט עמותות השמות למטרה לאסוף תרומות שיער, לטובת הכנת פאות כדי שאותן נשים וילדות יוכלו להחזיר לעצמן חלק מתחושת היופי והנשיות החסרה להן כל כך.

כדי לשפוך עוד קצת אור על התמונה, שוחחנו עם שלומית עוז, רכזת תרומות שיער בעמותת זכרון מנחם, שהסבירה לנו איך כמעט כל אחת יכולה לתרום למטרה הנעלה הזו:

1. אורך השיער

תנאי הסף לתרומה הוא 30 ס"מ מקו התספורת. זה התנאי הקריטי היחידי, כיוון שפחות מ-30 ס"מ לא מגיע לידי שימוש למטרות ייצור ואף לא למכירה. מעבר לכך, כמעט הכל הולך – שיער חלק, גלי, מתולתל, צבוע ואפילו שיער שעבר החלקה כימית (בתנאי שעברו 3 שנים ממועד ההחלקה).

A post shared by Stern Ariely Saar (@sternariely.pr) on

2. בריאות השיער

תהליך ההכנה של כל פאה משיער טבעי הוא יקר וארוך ונדרשות לו כ-7 תרומות שיער, מהן ממיינים את השיער הבריא לפי צבע, סוג שיער ואורך. לכן קיימת חשיבות רבה לאיכות ובריאות השיער הנתרם. בריאות השיער מתבטאת באי המצאות של קצוות מפוצלים/פרועים ובשיער חזק מהשורש ועד הקצה ללא שבירות.

ההמלצה היא להעניק דגש לשיפור איכות השיער במהלך החודשים שלפני התרומה. מוצרי שיער רבים מציעים נוסחאות שונות לשיפור בריאות השיער, כך לדוגמא מוצרי פנטן עם נוסחת ה-PRO V. חשוב להדגיש שאם הקצוות המפוצלים מהווים עד 5 ס"מ מהשיער, עדיין אפשר לתרום אותו.

3. מה יעשו עם השיער?

השיער שייתרם ישמש ליצור פאה או יימכר ליצרני פאות אחרים. במידה והוא נמכר, הכסף יממן הכנת פאות נוספות.

4. איך עובד התהליך?

לאחר שהשיער מגיע לעמותה הוא עובר תהליך מיון לפי צבעים וסוגי שיער. למשל אם מדובר בשיער שתרמ/ה ילד/ה מתאימים אותו לפאה לילדה כי השיער יותר רך ודק ולא יראה עליה כבד מדי.

לאחר המיון, השיער עובד ניקוי ואז עובר להליך התפירה. כל אישה שמקבלת אישור לפאה, שולחת תמונה שלה עם השיער והפאנית מכינה לה כמה דוגמאות לפי מה שמתאים לה. כשהיא מגיעה לפאנית מתאימים לה עוד את הפאה, מספרים במידת הצורך, ותוך שעתיים היא יוצאת עם פאה מוכנה.

כל אחד ואחת יכולים לתרום. בשבוע שעבר תרם גבר 60 ס"מ, זה ממש לא משנה להכנת הפאה.

6. אני בעניין! איך תורמים?

תוכלו ללכת להסתפר אצל אחת מהמספרות איתן יש לעמותה שיתוף פעולה (לקבלת תספורת בחינם), או בכל מספרה אחרת לבחירתכם. מודדים 30 ס"מ, קולעים את השיער לצמה, קושרים בגומייה משני הקצוות וגוזרים. את התרומה ניתן לשלוח בדואר לזכרון מנחם, ת.ד. 16383 ירושלים מיקוד 91163. ניתן גם לבוא להביא אישית את הצמה לרח' ליאו ויסמן 10, ירושלים, בימים א-ה ביו השעות 9:00-19:00.

7. ואם אני לא רוצה להזדהות?

אין בעיה, אפשר לתרום באופן אנונימי. אין צורך לזיהוי מעבר להוקרת התרומה. כל תורם שיער מקבל תעודה ומכתב תודה מהעמותה לאחר התרומה, לפי הפרטים שלו שהוא שולח. 

זו השנה החמישית ברציפות בה עמותת זיכרון מנחם וחברת פנטן יוצאות בקמפיין משותף, במטרה להשיג פאה משיער טבעי לכל אישה ונערה. שיתוף הפעולה ביניהן החל לפני כ-11 שנים בקמפיין בינלאומי חסר תקדים לתרומות שיער טבעי בשם Beautiful Lengths שמטרתו לסייע לנשים לגדל שיער טבעי, חזק ויפה ולעזור במימון ייצור הפאות.

בזכות שיתוף הפעולה והפרסום הרב הנלווה לקמפיין, מצליחה העמותה להעלות את אחוז התרומות באופן משמעותי. השנה יתקיים הקמפיין בין התאריכים 25-27.12. התרומה שלכם ושלכן יכולה לסייע למלחמה במחלה להיות נעימה יותר וזה, חד משמעית, הדבר הטוב ביותר שאת יכולה לעשות למען השיער שלך.

רוצים לתרום? באפליקציית איזי ריכזו לכם את כל המספרות שבהן תוכלו לתרום: