1. בוקר טוב: זה גיל המעבר המוקדם

מסתבר שאחת מכל מאה נשים תחווה את תופעות הלוואי של גיל המעבר בסמוך לגיל ארבעים. כך שאם את נמצאת בטווח הגילאים הזה וחווה במקביל שינה לא סדירה, יובש בנרתיק, גלי חום או הזעת לילה בשילוב איחור במחזור – עדיף שתבקרי את רופא המשפחה שלך לפני שאת משתינה על המקל.

2. נמצאת בתקופה לחוצה

בזמנים שאנחנו לחוצות במיוחד, החלק במוח שאמור לייצר את הורמוני הרבייה שלנו מושפע ובעצם – מפסיק לייצר אותם. מה שאומר, שכל מערכת הפוריות שלך לא ממש מתפקדת, המחזור שלך לא סדיר ולעתים גם לא יגיע בכלל. כך שאם את כרגע בעיצומו של התקף חרדה מנסה , המחזור שלך בהחלט לא באזור. 

לחץ (צילום: Roman Samborskyi, Shutterstock)
קחי אוויר | צילום: Roman Samborskyi, Shutterstock

3. נוטלת תרופות

אנטיביוטיקות מסוימות, גלולות למניעת הריון ונוגדי דיכאון, הם כדורים שמשפיעים על מערכת ויסות ההורמונים שלך בגוף. כך שבמצבים האלה כדאי לבדוק את הדף שמצורף לחפיסה או לשאול את הרופא שלך מראש. 

4. מתעמלת יותר מדי

הסעיף הזה קודם כל גורם לנו להרגיש כבדות ועצלניות, אבל מתייחס למי שעושה פעילות אירובית מאומצת כמו ריצות מרתונים וטריאתלונים. הספורט האינטנסיבי גורם לגוף להרגיש שהוא מבזבז יותר מדי אנרגיה, וכתגובה הוא מבטל מערכות אחרות בגוף שהפעילות שלהן פחות נחוצה באותו הרגע. אחת מהן היא מערכת הרבייה שמשפיעה על המחזור שלך. ברגע שתורידי הילוך, הוא עוד ישוב אלייך.

5. שינויים בהרגלי השינה

כל שינוי בהרגלי וזמני השינה שלך עלול לשבש את המחזור שלך ולעתים גם מעלים אותו לגמרי לתקופה קצרה. זה נפוץ בעיקר אצל מי שטסה לטיול באזור זמן הפוך מהרגיל, או עובדת במשמרות לילה לעתים קרובות. 

בעיות שינה (צילום: ShutterStock)
תישני טוב | צילום: ShutterStock

6. ירידה או עלייה קיצונית במשקל

הסעיף הזה לא מתייחס למי שהעלתה כמה גרמים ספורים, אלא למי שעברה מהפך של ממש. מכיוון שהגוף שלך זקוק לכמות מסוימת של שומן כדי לבייץ, ירידה דרסטית במשקל תעצור את המחזור שלך לחלוטין. במקרים של השמנה בטווח קצר, רמות האסטרוגן שלכן יעלו וימנעו מהביצית להשתחרר. מה שאומר ששוב לא תבייצי והמחזור – לא יגיע.