מחזור נשי (צילום: Thinkstock)
בכמה ימים הוא מאחר החוצפן הזה?! | צילום: Thinkstock
יש רגעים בחיים בהם כל מה שאת מייחלת לעצמך הוא שהמחזור שלך יאחר. אבל ממש ייאחר. יותר לכיוון שלא יטרח להגיע בכלל. אבל יש גם לא מעט רגעים שאת רוצה שהוא ידייק כמו שעון שוויצרי. אבל מה לעשות, למחזור יש חוקים משלו, ולעתים הוא לא תמיד מגיע בזמן שרוצים שיגיע או מאחר כשרוצים שיאחר. הסיבה אגב היא לאו דווקא הריון. לפעמים יכול להיות שהוא לא מגיע כי את בסטרס ורק מלחיצה אותו, זה גם יכול לקרות כי ירדת יותר מדי במשקל. ובקיצור: רגע לפני שאת קוראת לסטוץ האקראי שלך שאת שמו מעולם לא טרחת לשמוע - אב ילדייך, תירגעי: קבלי 7 סיבות נורמליות לחלוטין לכך שהמחזור שלך מאחר.

שינוי בלו"ז.

השעון הביולוגי, כך מסתבר, הוא שפוט של השעון שעל הקיר. האם התחלת עבודה חדשה? האם התחלת לקום בשעה מוקדמת או מאוחרת יותר מבדרך כלל (ע"ע שינוי שעון חורף לקיץ)? יצאת לחופשה? דעי שלגוף שלנו לוקח זמן להתרגל חזרה לשגרה או לרוטינה חדשה, והמצב החדש יכול להשפיע על המחזור. הדבר קורה בעיקר אם השינוי בחייך הגיע בזמן שבו את בדרך כלל מבייצת, מה שעשוי לגרום לדחייה של המועד או אפילו לדילוג על חודש.

מתח.

הרגשות שלנו, בעיקר לחץ ומתחים, יכולים להשפיע באופן משמעותי על המחזור החודשי. אם את לחוצה על כך שהמחזור מאחר, נחשי מה? הוא יפרגן לך באיחור ארוך יותר כמעין בדיחה מרושעת של אמא אדמה.

מחזור נשי (צילום: Thinkstock)
אם תהיי בלחץ מזה שאת בהיריון המחזור דווקא לא יבוא. | צילום: Thinkstock
מחלה.

אם חלית בזמן בו את בדרך כלל מבייצת הביוץ עשוי להידחות ואם הביוץ נדחה, משמע שגם המחזור יידחה. כך שאם המחזור שלך לא הגיע בזמן תנסי להיזכר בשבועות האחרונים – האם זה יהיה חכם לעשות חיסון נגד שפעת שנה הבאה? כנראה שכן.

נטילת גלולות.

אם התחלת לקחת תרופה חדשה או שינית את המינון של הקיימת, יש מצב שהגוף שלך יספוג תופעות לוואי כולל עיכוב בהגעתו של החבר האדום. זאת הסיבה שרופאים רוצים לדעת איזה כדורים את לוקחת ובאיזה מינון. 

שינויים במשקל.

אם פתאום השלת בן אדם שלם מגופך או אכלת אחד כזה בחג פסח, המחזור שלך עשוי לשאת בתוצאות. אנשים שבמשקל נמוך או במצב אוביס-משהו לעתים לא יקבלו מחזור בכלל. זה נשמע כמו ברכה, אבל נהפוך הוא. בסופו של דבר מחזור סדיר בא להעיד על כך שאנחנו בריאות. אנחנו כנראה צריכות יותר להודות לו מאשר לקלל את היום בו הוא מגיע.

מחזור נשי (צילום: Thinkstock)
מתגעגעת לכאב ולבאסה של המחזור החודשי? אל תדאגי, הוא יגיע בקרוב | צילום: Thinkstock
התעמלות יתר.

נשים שעוסקות בפעילות ספורטיבית אינטנסיבית מדי  נוטות לסבול מאיחור במועד קבלת המחזור. אז עזבי אותך ששטויות. עוד מצה לא תעשה כזה הבדל\ ואם תנסי להוריד אותה כל יום אחרי העבודה או תתעמלי כמו למרתון יש מצב שהמחזור שלך ייתפס בדיוק כמו כל השרירים שלך. 

חוסר חישוב מתמטי.

זה קורה לרובנו, גם לאלה שעשו 5 יחידות במתמטיקה וגם לאלה שפרשו אחרי לוח הכפל. כולנו עושות טעויות בחישוב (בינינו, בעיקר אלה שפרשו מוקדם מלימודי חשבון, אבל לא באנו להכליל). המחזור החודשי מגיע בדרך כלל כל 28 ימים, אבל עבור נשים רבות - הזמן בין מחזור אחד לשני עשוי להיות קצר או ארוך יותר מ-28 הימים כך שייתכן שהמחזור שלהן בכלל לא מאחר. בנוסף, למרבית הנשים אין מחזור קבוע, והן אפילו לא שמות לב לכך בהכרח. אם המחזור שלך מקדים אפילו במספר ימים חודש אחד, הוא עשוי להגיע מאוחר יותר בחודש שאחרי.

>> בהיריון למרות הגלולה של היום שאחרי.

>> מה קורה בחדרי החדרים של הגיניקולוג?