את הקשר בין צואה ובין ירידה במשקל כולנו מכירות, תודה. אבל עכשיו נמצא במחקר חדש שהקשר הזה הרבה יותר הדוק ומורכב ממש שחשבנו.

חוקרים ממחלקת התזונה, הפעילות הגופנית והספורט של אוניברסיטת דנמרק, בדקו 62 אנשים שסובלים מעודף משקל. הם חילקו את קבוצת הנבדקים לשתיים: כאלה שניזונים מתזונה דנית רגילה וכאלה שאוכלים לפי העקרונות של הדיאטה הנורדית (הכוללת ירקות כהים, פירות יער, דגנים מלאים ועוד). 

החוקרים התמקדו בשתי קבוצות של בקטריות: פריוטלה (Prevotella) ובאקטריוד (Bacteroudes), הנמצאות במעיים שלנו ובעצם בדקו את הרמות השונות של החיידקים האלה בקרב שתי הקבוצות. 

החוקרים גילו שלאנשים שצרכו את הדיאטה הנורדית ורמת הפריוטלה שלהם הייתה גבוהה יותר ביחס לבאקטריוד היה קל יותר לרדת במשקל. לעומת זאת, אנשים שאכלו גם הם בהתאם לדיאטה הנורדית אבל רמת הפריוטלה שלהם הייתה נמוכה יותר, לא ירדו במשקל. אותו דבר נצפה גם בקבוצה שהמשיכה בדיאטה הרגילה. מסקנה- הדיאטה כנראה עובדת פחות, הבקטריה יותר. עוד מצאו החוקרים שלאנשים עם רמת פריוטלה גבוהה היה יותר קל לאבד אחוזי שומן לעומת כאלה עם רמה נמוכה יותר.

"הקשר בין חיידקי מעיים ובין ירידה במשקל אינו חדש, אבל מדענים החלו לחקור יותר לעומק האם החיידקים האלה יכולים לעזור להתמודד עם עם השמנת יתר", הסביר פרופ' ארנה אסטרופ, ממובילי המחקר. "המחקר הזה מהווה פריצת דרך שיכולה להוכיח כי מיני חיידקים יכולים למלא תפקיד מכריע בכל מה שקשור למשקל שלנו".