1. המחזור שלך

מקור הכאב הנפוץ ביותר בחזה – הוא המחזור שלך שמבשר לך להתכונן, כי עוד כמה ימים הוא לגמרי כאן. כך שאם את חווה באופן קבוע רגישות קיצונית או כאב מספר ימים לפני המחזור שגם נעלם מיד אחריו, אין לך סיבה ממשית לדאגה.

2. הריון

בדומה לכאב שמקדים את המחזור, קוקטייל ההורמונים שעסוק בליצור תינוק בבטן שלך – לגמרי משפיע גם על רגישות בשדיים. כך שאם לצד הכאב את חווה בחילות, חשקים מוזרים ואיחור במחזור, אולי כדאי שתלכי לעשות פיפי על מקל. עם זאת, מדובר בסימנים שמאוד דומים למחזור ובמקרים של חשש להריון לא רצוי, יש סיכוי שהסטרס רק יעכב אותו יותר. 

3. גושים בחזה

קודם כל, נשימה עמוקה: גושים בחזה לא בהכרח מעידים על סרטן, אלא יכולים להיות גם ציסטות, מורסות, דלקות או גידולים שפירים שגורמים לכאב. נציין שגושים גם יכולים לא להכאיב כלל אך אם איתרתם אחד כזה – אל תתלבטו ותקבעו תור לרופא.

4. "פציעות"

בסמוך לשדיים שלנו, כמו בכל איבר בגוף בערך, יש שרירים, מפרקים ועצמות. כך ששריר לגמרי יכול להיתפס או להימתח גם באזור החזה, ואלוהים יודע כמה זה עלול לכאוב. אם זו תופעה חוזרת, ניתן לפתור אותה עם חזייה איכותית שמספקת תמיכה טובה, ליטול משככי כאבים במקרי קיצון וכמובן להוריד הילוך ולהתמסר להחלמה.

הנקה  (צילום: Shutterstock)
החברים הכי טובים | צילום: Shutterstock

5. הנקה

כאבים בשדיים הם החברים הכי טובים של פעולת ההנקה. עם זאת, כאב קיצוני כבר עלול להיות מקושר לתינוק שלך וייתכן והוא לא תופס את הפטמה כראוי. במקרה של פטמות סדוקות, יש סיכוי לדלקת בשד או פטריה.

6. נטילת תרופות

גלולות למניעת הריון לעתים מגדילות את החזה, אך גם לפעמים פשוט הופכות אותו לרגיש וכואב בדומה לרגישות שמקדימה את המחזור. עם זאת, גם תרופות אנטי פסיכוטיות או נוגדי דיכאון מסוימים (סרטרלין לדוגמה), יכולים להשפיע על רגישות השדיים. לרוב מדובר בתופעת לוודאי שתצוין בעלון למשתמש.

7. סרטון השד

קודם כל נרגיע ונדגיש שכאב בפני עצמו – הוא לא סימפטום מובהק לסרטן השד. אך כל שילוב של כאב עם תסמינים נוספים כבר מצדיקה בדיקה רצינית יותר. לדוגמה: הופעה של גוש קשה ולא נייד בחזה, שינוי בגודל או בצורה של אחד השדיים, הפרשה חריגה מהפטמות, לעתים עם דם, הופעת פריחה סביב הפטמה, פטמה שקועה ועוד.

8. כאב רנדמולי

זה אולי הטיעון הכי מעצבן, אבל לפעמים אנחנו חוות כאב רנדומלי. בלי סיבה. כמו כאבי ראש או בטן עמומים. אם התופעה חוזרת על עצמה, מתמשכת או מחמירה בהחלט עדיף להיות בבקרה, אבל עדיין לא להיכנס ללחץ מיותר.