1. לשתף את הרופא לגבי החרדות שלך

ברור שזה לא קל לפתוח את הרגליים ולהעניק לאדם זר הצצה לאזור הכי אינטימי בגוף שלך ועדיין – את חייבת לעשות את זה. קודם כל, נסי לקבל המלצות מחברות טובות וקרובות משפחה ולא לפחד לחפש, לשאול ולחפור עד שתמצאי את הרופא שיתאים לך. גם במהלך המפגש, שתפי אותו בתחושות שלך כך שהוא יידע שהוא חייב לנהוג ברגישות מקסימלית ולוודא שתוכלי להרגיש בנוח.

2. אל תסתירי ממנו מידע

גם אם הבגדים לא יורדים במהלך הפגישה, אין סיטואציה יותר איומה מלקשקש על הפות שלך עם אדם שאת רואה אחת לשנה. אבל כן, הוא חייב לדעת הכל כדי שיוכל להתאים לך את הטיפול הנכון וכמובן – כדי שלא תצאי מהפגישה עם חששות ושאלות לא פתורות. "אם את מאוד נבוכה לשאול משהו, נסי לכתוב בבית מראש על דף את המילים ולהביא אותו איתך למרפאה. כך תוכלי לבחור את הדרך שתרצי להתבטא בה. בכל מקרה, תהי בטוחה שהרופא שלך שמע כבר הכל", מסבירה ד"ר סרינה חן. 

גניקולוג רופא נשים (צילום: lofilolo, Thinkstock)
הוא חייב לדעת הכל | צילום: lofilolo, Thinkstock

3. הימנעי משטיפה אינטימית לפני הפגישה איתו – ובכלל

כל מוצר שמתחייב לגרום לאיבר המין שלך להריח כמו זר של סחלבים, רצוי לשמור ממנו מרחק. "שטיפות אינטימיות מקושרות לזיהומים ומחלות דלקתיות וההמלצה העולמית היא להימנע מהם. גם דאודורנטים גורמים לגירויים, צריבות ותגובות אלרגיות". בקיצור, החומרים האלו הופכים את הפות לקרקע פורייה לפטריות וזיהומים. ואם את חוששת שהריח שלך חריג – תקבעי פגישה עם הרופא. אל תרססי דאודורנט.

4. לרופא לא אכפת אם גילחת

לא תאמיני עד כמה התספורת של המפשעות שלך – פשוט לא מעניינות אותו. "המטופלות שלי תמיד מתנצלות שלא הספיקו לגלח לפני שהגיעו אליי ואני לא יכולה להסביר כמה זה לא רלוונטי, הרופא לא עוצר לחשוב על זה אפילו". 

סכין גילוח (איור: סטודיו mako)
לא ממש אכפת לו | איור: סטודיו mako

5. דלקת בשתן לא חולפת בלי טיפול

כשהפיפי של הבוקר שורף – את פשוט יודעת שהדלקת בשתן שלך חזרה. מיץ חמוציות יכול להקל עלייך, אך בהחלט לא יעלים אותה. "דלקת בדרכי השתן יכולה להתפשט לכליות שלך ואז זה הופך להיות דחוף", מזהירה ד"ר חן. במקרים של דלקת בשתן אין צורך לרוץ אל רופא הנשים, מספיקה תרבית שתן שהאחות תבצע במהירות בקופת החולים ורופא המשפחה יעזור עם מרשם לטיפול אנטיביוטי.

6. מחזור לא צריך להיות כואב עד כדי כך

נכון, מחזור הוא לא ממש חוויה נעימה שאנחנו לא יכולות לחכות לה – אבל אם זה כואב יותר מבדרך כלל, הזרימה חזקה מאוד ומצבי הרוח שלך קיצוניים, רופא הנשים שלך חייב לדעת מזה. "נשים לא צריכות לסבול מדי חודש", מסבירה ד"ר חן. "יש הרבה דברים שאפשר לעשות כדי להקל על כאבים קשים במיוחד, לרוב מדובר בתופעה שאפשר לטפל בה". 

כתבת מחזור (צילום: gldburger, GettyImages IL)
את לא צריכה לסבול | צילום: gldburger, GettyImages IL

7. תדברי עם רופא הנשים על חיי המין שלך

גם כאן, אין סיבה להיות נבוכה. חיי המין של נשים אחרות הם אחד העיסוקים העיקריים של הגניקולוגים. כך שהם הכתובת האידיאלית עבורך להתייעצות על אמצעי מניעה שמתאימים לך ומחלות מין. הם מכירים את הגוף שלך ויודעים מה יעבוד בשבילך. 

8. להגיע לתור גם אם קיבלת מחזור

בעיקר כשהמחזור לא סדיר, או מהסוג שאוהב להפתיע – סביר שתקבלי אותו דווקא ביום התור שלך. הפיתוי לבטל ולהזיז אותו נשמע הגיוני? אז זהו, שלא. "זה ממש בסדר להתקשר לפני ולשאול אם כדא להגיע למרות שאת במחזור", מבהירה ד"ר חן. אני תמיד אומרת לנשים להגיע בכל זאת, כי לרוב ההמתנה לתור לא קצרה. ואם המחזור שלך לא סדיר אז אין לך הבטחה שגם במועד אחר לא תקבלי מחזור וזה הולך ומתארך. זה כמו מלכוד 22".