את בטח כבר יודעת שההפרשות שלך הן הרבה יותר מסתם כתם שמקשט לך את התחתונים. אותו נוזל שמטפטף מצוואר הרחם, מקבל מצב צבירה או צבע אחר במהלך החודש כדי לתת לך עדכון כמעט מדויק על המצב ההורמונלי שלך, שמאפשר לך לדעת מה באמת קורה לך עכשיו בתוך הגוף.

1. וסת – יריית הפתיחה של המחזור החודשי

דגל אדום, הביקור שלה הדודה וכו'. על הנוזל האדמומי שמבשר על תחילת המחזור את יודעת כבר כמעט הכל. בגדול זו התקופה בחודש שרמות האסטרוגן והפרוגסטרון בגוף שלך צונחות. באופן אירוני, באותו זמן צוואר הרחם שלך לא מייצר יותר מדי נוזלים ומה שנושר ממך מורכב מערבוביה של דם, רקמות מרירית הרחם ושרידים של ביצית שהתפרקה.

מחזור (צילום: plantic, Shutterstock)
הדודה באה | צילום: plantic, Shutterstock

2. הפרשות יבשות או דביקות – כמות הזקיקים ברחם מתחילה לגדול

בימים שסמוכים לתום הוסת, ההפרשות עדיין לא לגמרי ניכרות ומדובר בזמן די "יבשושי" עבור נשים רבות. באופן כללי, ההפרשות יתחילו לבלוט לעין לקראת אמצע תהליך גדילת הזקיקים, כלומר בשלב מוקדם יותר של הביוץ. בהמשך, רמות האסטרוגן בגוף שלך יזנקו (ההורמון מיוצר על ידי הזקיקים שלך ככל שהכמות שלהם גדלה) והעלייה בהורמון תגביר את תהליך ייצור ההפרשות שיהיו מעט דביקות – קורה בערך ביום השביעי במחזור של  28 ימים.

3. הפרשות קרמיות – אמצע סוף תהליך גדילת הזקיקים

בהתחלה ההפרשות יהיו עדיין קצת דביקות, אך האסטרוגן והמים בגוף שלך יגרמו להפרשות לקבל מרקם יותר קרמי ולבנבן עד אפרפר, או צהבהב. מחקרים מראים שזה זמן מעולה בחודש לזרעים, שמצליחים לשחות אל עבר הרחם שלך ולהגיע אליו. אז נא להיערך בהתאם. השלב הזה פחות או יותר מגיע לקראת היום התשיעי במחזור של 28 ימים.

4. הפרשות "חלבון" – אמצע המחזור החודשי

סוג ההפרשות הזה מאותת לך שהביוץ קרוב מתמיד ושצוואר הרחם מייצר המון נוזלים. ההפרשות מקבלות מרקם יותר גמיש, הן שקופות וחלקלקות ומזכירות חלבון ביצה רגע לפני שהוא הופך לחביתת עין. ביומיים שסמוכים לביוץ, כמות ההפרשות שלך תגיע לכמות שיא והאסטרוגן בגוף יזנק לרמות הכי גבוהות שיש. בעבור חלק מהנשים ההפרשה תהיה יותר מימית, כיוון שכמות הנוזלים שכל גוף מייצר זה עניין שמשתנה מאישה לאישה. בקיצור, אם אתן משתמשות בחומרי סיכוך ביחסי מין – סביר שבשלב הזה בחודש הוא יהיה קצת מיותר.

ובכל זאת הבהרה, גם אם ההפרשות שלכן דומות למה שמתואר – לא בהכרח התרחש ביוץ ואי אפשר להשתמש באבחנה הזו כאמצעי למניעה או הגדלת הסיכוי להיכנס להריון.

5. הפרשות יבשות – השלב האוטאלי

מדובר בשלב שבין סוף הביוץ למחזור, במהלכו גם ההפרשה עוברת שינוי. הוא לא נראה לעין מיד, אבל הרחם יהפוך לפחות חדיר לזרע. ביום הראשון או השני שלאחר הביוץ, כמות ההפרשות תרד ותהיה סמיכה יותר. הפעם, הפרוגסטרון הוא ההורמון הדומיננטי בתהליך והוא מעכב את תהליך הפרשת הנוזלים, כך שתרגישי בהפחתה בכמות ההפרשות ותבחיני שהן דביקות יותר.