סטודנטים עושים הרבה שטויות, אבל המקרה הבא הוא מעבר לשובבות נסלחת או לטמטום נסבל - הוא אונס וירטואלי, משפיל ומקומם, שאין לו מקום בחברה מתוקנת. 

הנהלת UCD, הקולג' האוניברסיטאי של דבלין, פתחה בחקירה של פרשה דוחה במסגרתה פתחו כ-200 סטודנטים למדעי הטבע קבוצת פייסבוק שבה העלו תמונות של סטודנטיות ללא הסכמתן או ידיעתן. חלק מהתמונות היו תמונות עירום שנשלחו לסטודנטים שהעלו אותן במסגרת מערכות יחסים, והועלו לקבוצה כ"פורנו נקמה". בקבוצה התנהלו דיונים על גופן של הצעירות, ואף התקיימו תחרויות דירוג ביניהן - שוב, מבלי שאף לא אחת מהן ידעה מהמתרחש. 

"החקירה מתקדמת", אמר פרופ' מארק רוג'רס, נשיא האוניברסיטה, בהצהרה שמסר לתקשורת. "מה שעומד בראש מעיינינו הוא לדאוג לנשים שנפגעו מהפעילות שלכאורה התקיימה". 

התגובה הלקונית של הנשיא, שיש להניח - נוסחה בידי יועצים משפטיים מפולפלים, מעוררת תחושה לא נוחה - ובצדק. מאז התפוצצה הפרשה, כותבות סטודנטיות במוסד כי הקבוצה הזו רק הביאה לנקודת קיצון תרבות בעייתית שהתקיימה בקמפוס.

שיימינג ובריונות ברשת (אילוסטרציה: Shutterstock, מעריב לנוער)
אילוסטרציה: Shutterstock, מעריב לנוער

כאמור, הקבוצה המחליאה לא נפלה על האוניברסיטה מהשמיים, אלא הייתה חלק מתרבות שלמה של הטרדות ואווירה בלתי הולמת. כבר בחודש אוקטובר הגו מספר סטודנטיות קמפיין בשם "הסכמה", שנועד להעלות את המודעות להטרדות מיניות, אבל אין ספק שסימן האזהרה הבולט ביותר, שממחיש יותר מכל את תרבות האונס הסטודנטיאלית באותה אוניברסיטה, היה דווקא ראש אגודת הסטודנטים, מרקוס או'הלורן, שנטל חלק פעיל בקבוצת פייסבוק מגעילה בפני עצמה: "בחורות שהייתי עושה אם הייתי שיכור". 

"יש סטודנטים שמצטדקים עם אמירות כמו: 'העליתי רק 3-4 תמונות לקבוצה' - זה בלתי נתפס!", כתבה ליאה מולוני (18), סטודנטית באוניברסיטה. "זה חלק מתרבות שלמה שמבזה נשים בקמפוס. אני לא רוצה להכליל, אבל משיחות שהיו לי עם סטודנטים, זה לא נחשב כדבר נורא כל כך, הם בכלל לא מבינים כמה מה שהם עושים נוראי, ואנחנו חייבים ליצור מציאות שבה הדברים האלו מוקעים מהיסוד". 

סטודנטית נוספת, שלא הזדהתה בשמה, אמרה: "אני לא מרגישה בטוחה, ואני בטוחה שאני לא היחידה. נכון שזה לא הוגן להניח שכל בחור שאת רואה בקמפוס שייך לקבוצה הזו, אבל אני מרגישה מפוחדת ונגעלת מהמצב הזה".

סטודנטיות נוספות שהגיבו בטוויטר על הפרשה העלו שוב את אותה האשמה מוכרת: "אם את לא רוצה שהתמונות שלך יתפרסו, אל תצטלמי בעירום". על כך ענתה אחת מהן: להצטלם בעירום ולהפיץ תמונות של מישהו אחר בעירום זה בכלל לא אותו דבר מבחינה מוסרית, אחרת כתבה: מצחיק שאומרים לנו לא להצטלם בעירום, כשכל אישה שאני מכירה קיבלה תמונת איבר מין גברי (דיק-פיק) לטלפון.