הלייזר של היום הוא כבר ממש לא הלייזר של אתמול, ומספיק שמצמצת בין העונה הקודמת והקיץ הנוכחי – והשוק כבר מלא בטכנולוגיות חדשות, בפיתוחים מהפכניים ובמכשור חדיש עם תכונות מתקדמות. איך אפשר לעמוד בקצב של כל השינויים והעדכונים? למען אלה שמחפשים פתרון להסרת שיער ומתלבטים איך ומה, ריכזנו את החידושים המרכזיים והחשובים ביותר בתחום.
לא רק לכהות שיער
מכירים את הכלל לפיו אם אתם כהי עור או בהירי שיער אין לכם מקום בקליניקות הטיפול בלייזר? זה כל כך קיץ 2014. מכשירים מסוימים בשוק מציעים היום טיפול שקולט גם שיער דק מאוד (עד לרמת הפלומה) וגם שיער בהיר מאוד, וכמו כן מטפלים בלייזר שלא פוגע בעור כהה.
נורית אחת לכל החיים
בשנים האחרונות נכנסו מכשירי הסרת השיער לצמיתות גם לשימוש הביתי, אלא שמעבר להוצאה על המכשיר עצמו נדרשה גם קנייה חוזרת של נוריות, שהיוותה הוצאה כספית גדולה בפני עצמה. במכשירים הביתיים החדשים אין צורך בהחלפת נורה – כל נורה כוללת כמות של הבזקי אור שמספיקים, כך לפחות מבטיחות החברות, לכמות של מעל 200 טיפולי גוף מלאים.
טיפול ללא כאב
החשש המרכזי של המטופלים מכאב בעת הטיפול יכול לפנות את מקומו לביטחון ונינוחות. במרבית מכשירי הלייזר של היום קיימת מערכת קירור בידית, שמקררת את האזור המטופל ומאלחשת אותו בטרם יוצאת אליו קרן הלייזר. הכאב, לדברי המומחים, נותר בעוצמות נמוכות מאוד.
מכשיר פיצפון
המכשירים הביתיים החדשים קטנים יותר ויותר ומציעים ניידות וקומפקטיות. יש דגמים בגודל כף היד – שיכולים להיכנס לתיק הקטן, ממש כמו הסמארטפון.
טיפול מהיר
טיפולים בלייזר להסרת שיער התחילו להתפתח כבר לפני 20 שנה – אבל המכשור הראשוני היה איטי מאוד, וטיפול ברגליים, לדוגמא, לקח כארבע שעות. כיום, המכשירים החדשים בקליניקות מסוגלים לייצר אפילו שני פולסים של לייזר בשניה אחת – מה שנותן את האפשרות להסיר שיער ברגליים בטיפול שאורך 20 דקות בלבד. במכשירים הביתיים אפשר לעבוד אפילו יותר מהר, ולסיים שתי רגליים, שתי ידיים ומפשעות בעשר דקות בלבד.
לא צריך לחכות שהשערה תנשור
אם הייתן רגילות להמתין כמה ימים עד שבועות לתהליך נשירת השיער לאחר הטיפול, כיום ישנם בשוק מכשירים שמדלגים על השלב הזה ומוציאים אתכן חלקות מיד מהמכון. חלק מהטכנולוגיות גורמות לשיערה להפוך לאבק ולהיעלם מיד בתום הטיפול. היא צומחת מחדש רק לאחר כחודשיים וחצי, זמן הטיפול הבא.
בלי ג'ל
מי שעברה טיפול בלייזר במכון מכירה את הדביקות הלא נעימה הנגרמת מכמויות הג'ל שמורחים על הגוף בטרם הטיפול. את התהליך הזה אפשר להשאיר בספרי ההיסטוריה, שכן במכשירים החדשים לא משתמשים בג'ל – פשוט כי אין צורך בהולכה של הלייזר ואין סכנה לכוויות.
המומחים שסייעו בהכנת הכתבה:
ד"ר דיוויד פרידמן, מומחה לרפואת עור, מטפל בטכנולוגיית GentleMaxPro
מומחי רשת yullia, המטפלת בטכנולוגיית הסרת שיער בלייזר SHR
לימור פז, מנהלת שיווק ומכירות ישראל לחברת סילקן