"כל החיים אתה דואג שהפנים שלך יראו הכי טוב שיש. קונה פילינג פנים, קרמים, סבון פנים, מגבונים מיוחדים ועוד. אתה בעצם לא יודע שהמוצר שאתה שם על הפנים שלך עלול לעשות לך כוויה דרגה 2-3". במילים אלו נפתח פוסט ויראלי של צעירה בת 20 מהצפון בו היא טוענת שתרחיץ פנים בשל Oil Free של חברת הטיפוח הישראלית Careline (קרליין) יצר שתי כוויות בעורה. 

בפוסט, ששותף כבר על ידי אלפי גולשים, היא מספרת שלאחר שימוש ראשון בתרחיץ, החלה להרגיש שריפה בעור, ומיד רצה לשטוף את הפנים. "התחלתי לצרוח שהפנים שלי נשרפות, נאכלות, אני לא יכולה לתאר את רמת הכאב (...) כשהגעתי למיון הרופא אמר לי 'עוד שתי שניות בלבד שזה היה לך על הפנים והייתה לך כוויה לכל החיים'. "כל מה שרציתי זה לנקות את הפנים, וקיבלתי כוויה שתזכר לי לכל החיים ופחד מלהסתובב בחוץ ולהשתמש אי פעם במשהו לפנים שלי".

מתלוננת על כוויה בעקבות שימוש בתרחיץ ניקוי של קרלי (צילום: תמונת באדיבות המתלוננת)
"'לעור פנים עדין' ונשמע לי מאוד אמין וטוב" | צילום: תמונת באדיבות המתלוננת

הצעירה מגלה שבבית החולים לא מצאו שהיא רגישה לאחד החומרים ושלא מדובר בתגובה אלרגית, לכן הרופא שטפל בה העריך, מבלי לבדוק את התרחיץ, שבמוצר הספציפי היה ריכוז גבוה מידי של חומצה סליצית. "בחיים לא הייתי אלרגית, וכשנבדקתי לא היו תסמיני אלרגיה או רגישות", אמרה בשיחה עם mako נשים, והוסיפה שנציגים מחברת קרליין פנו אליה וביקשו לקבל את המוצר כדי לבדוק אותו, אך היא סרבה משום שחששה שאולי מנסים לחבל באמינות התלונה שלה.

"לצערי קיבלתי המון הודות בפרטי מאנשים ילדים עד מבוגרים שקרה להם אותו דבר בחודשים האחרונים מאותה סדרה של המוצר", היא ממשיכה. "זה מצב נפשי מזעזע, אפילו את חבר שלי אני לא מוכנה לפגוש. אבל פרסמתי ברשת כדי שבטעות לא תהיה איזה ילדה קטנה עם פצעי בגרות שתקנה את המוצר ושתחשוב שתחושת השריפה היא תהליך של ניקוי העור".

מתלוננת על כוויה בעקבות שימוש בתרחיץ ניקוי של קרלי (צילום: תמונת באדיבות המתלוננת)
אחת ההודעות שקיבלה בתיבה הפרטית | צילום: תמונת באדיבות המתלוננת

"ריכוז חומצה סליצית חייב להיות נמוך"

"חומצה סליצית בריכוז נמוך היא טיפול מקובל בקוסמטיקה" אומר לנו ד"ר רון יניב, מומחה לרפואת עור ואסתטיקה רפואית (מכבי). בריכוז גבוה התרופה משמשת לטיפול ביבלות, ואילו בתכשירי קומסטיקה הריכוז חייב להיות נמוך, בוודאי בתרחיץ. הסיבה לתגובה המוגזמת יכולה להיות רגישות מיוחדת שלה לחומר, שהוא דבר נדיר כשלעצמו ואין דרך לצפות אותו מראש, או שכפי שהיא טוענת - היה פגם במוצר והריכוז שהוא מכיל היה גבוה ממה שהוא אמור להיות".

"כדי לשלול אלרגיה" מוסיף ד"ר יניב, "הרופאים משתמשים בתבחין טלאי: אז מתקינים שורה של מדבקות על העור של המטופלת, ואחרי 48-72 שעות מסירים ובודקים האם יש רגישות. לכן, כדי לבדוק או לשלול אלרגיה צריך יומיים שלושה".

מתלוננת על כוויה בעקבות שימוש בתרחיץ ניקוי של קרלי (צילום: תמונת באדיבות המתלוננת)
מתלוננת על כוויה בעקבות שימוש בתרחיץ ניקוי של קרליין | צילום: תמונת באדיבות המתלוננת

מחברת קרליין נמסר: מרגע קבלת התלונה חברת קרליין נמצאת בקשר ישיר עם הלקוחה.

קרליין ערכה את הבדיקות המקיפות והרלוונטיות, בבדיקות נמצא כי אצוות הייצור הינה תקינה ועומדת בכל הדרישות והתקנים הנדרשים.

במקביל, עפ"י הנוהל נעשתה פנייה ללקוחה בבקשה לאיסוף המוצר לטובת בדיקה מעמיקה במעבדות החברה, אך לצערנו, בקשה זו נענתה בסירוב. בנוסף, החברה מסרה הודעה למשרד הבריאות בנוגע לתלונה.

כל מוצרי חברת קרליין  מאושרים ע"י משרד הבריאות ועל פי התקנים הנדרשים. באשר לסימון תוקף המוצר, כמקובל במוצרי קוסמטיקה מדובר בסימון אוניברסאלי בגב המוצר (צנצנת וציון מספר החודשים) אשר מתייחס לשימוש מרגע פתיחת המוצר.

מתלוננת על כוויה בעקבות שימוש בתרחיץ ניקוי של קרלי (צילום: תמונת באדיבות המתלוננת)
המוצר בו השתמשה | צילום: תמונת באדיבות המתלוננת