מיתוסים, אף אחת מאתנו לא ממש מאמינה בהם עד הסוף, אבל לא אכפת לנו לנסות כי "היי, זה בטח לא מזיק". אז אנחנו שומעות על מישהי שחופפת את השיער עם מים קפואים ומישהי אחרת שגוזרת כל חודשיים את השיער כדי לעזור לו לגדול. לכבוד הקיץ שהגיע, החלטנו לשאול את המומחים של פינוק על המיתוסים הכי נפוצים, ולנפץ להם את הצורה (או שלא).

1. "חפיפות הורסות לי את השיער"

לא נכון. עם כל הכבוד לגישה ההיפית, אנחנו לא חיות על אי בודד והחברה הכי טובה שלנו היא לא בנה, חברתו של מוגלי. אנחנו חיות ומתנהלות בין אנשים וכדאי שנקפיד על כללי ההיגיינה. אפשר כמובן לחבק באהבה את שאריות האבק, השומניות והטינופת מזיהום האוויר שכובשים לנו את הקרקפת, אבל עדיף פשוט לחפוף.

אישה מתקלחת (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
ואפשר פשוט לחפוף | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

2. "נראה לי שעם הזמן השיער שלי הופך לדק יותר"

נכון. העור מתקמט והברק הטבעי שלו יורד, וכן, גם השיער שלנו הופך להיות דק יותר במרוצת השנים. אז אמנם את הזמן אי אפשר לעצור, אבל אפשר לנסות קצת לעכב אותו. למשל, תוספי תזונה מסוימים כמו אומגה שלוש או ויטמין B אמורים לחזק את השיער, ובצד של ה"אל תעשו" כדאי להירגע עם הצביעות שמייבשות, החשיפה לשמש ושלל הטיפולים המזיקים, כמו החלקה, פו, צבע וחבריהם.

אישה מסתרקת  (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
קונדישינר לא מעודד נשירה | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

3. "כולם יודעים שקונדישנר עושה נשירה"

לא נכון. מה שקראתן, לא נמצא קשר בין חפיפה לבין נשירת שיער - משום שזוהי פעולה חיצונית וחומרים אלו אינם חודרים מתחת לעור, אין לזה כל השפעה על נשירת השיער. מה שכן, החפיפה מפרקת חשמל סטטי, כך שאם יש שיער שכבר ניתק מהעור, הוא ירד בחפיפה.

החלקת שיער (צילום: Shutterstock, מעריב לנוער)
פנים וסלסולים דווקא כן | צילום: Shutterstock, מעריב לנוער

4. "לעולם לא יהיה לי שיער ארוך באמת"

נכון. וגם נכון שמפתיע? אבל מסתבר שבאמת יש אנשים שיכולים להשקיע את כל חייהם לגידול שיער - ובכל זאת הוא לא יעבור אורך מסוים. למה? גנטיקה. תאשימו את הכול בגנטיקה.

5. "שמפו יבש יכול לגמרי להחליף שמפו רגיל"

לא נכון. קודם כל שמפו יבש הוא לא שמפו. כלומר, הוא לא ינקה את השיער או הקרקפת מלכלוך, והמטרה העיקרית שלו היא רענון. השמפו, שלרוב מגיע בצורת ספריי, סופח את השומן שמופרש מהקרקפת מבלי לפגוע בעיצוב השיער (אם בדיוק עשית פן, נניח). אחרי שימוש בשמפו יבש השיער באמת ירגיש קליל ונקי יותר, אבל זו אפקט שבסופו של דבר לא יחזיק יותר ממספר ימים.בקיצור, יכול לבוא טוב בין חפיפות – אבל לא במקומן.

נשירת שיער (צילום: g-stockstudio, Shutterstock)
וכדאי גם להירגע | צילום: g-stockstudio, Shutterstock

6. "שונאת מקלחת קרה, אבל זה הכי טוב לשיער שלי"

נכון. לכל מי ששונאת מקלחות קרות, זו כנראה אמת מאוד מבאסת אך עדיין - אמת. המזל הוא שבארץ רוב הזמן חם ולכן אפשר להקפיד על ההמלצה הזאת. מעצבי שיער ממליצים אפילו לשטוף את השיער לאחר החפיפה עם מים קרים.

7. "אם אתלוש שיערה לבנה, יצמחו חמישים אחרות לספוד לה"

לא נכון. הדבר הראשון שבא לנו לעשות כשאנחנו קולטות שיערה לבנה ראשונה - זה למרוט אותה ולהעמיד שכלום לא קרה ואנחנו עדיין בנות 17. אבל השמועה שמתגלגלת כבר שנים אומרת שזה יצמיח הרבה אחרות במקומה. אז החדשות הטובות הן שזה לא נכון: תלישת השערה לא מצמיחה הרבה שערות אחרות שגדלות אלא היא תצמיח את אותה שערה לבנה מחדש. החדשות הרעות מה שכן, אין ספק שאם ראיתם שערה לבנה אחת, היא לא לבד ובקרוב יגיעו גם אחרות.

8. "מרב פנים, צביעות והחלקות בסוף אני עוד אהיה קירחת"

נכון חלקית. כל מניפולציה שנעשית על השיער, בין אם זה איסוף השיער בקוקו מתוח ומוגזם כמו הבלרינות, משיכה בזמן הפן, החלקה או סלסול מחמירים את השבירות של השיער, מחלישים אותו ויכולים להוביל בסופו של דבר לנשירה.

9. "אני עושה קצוות מידי חודש כדי שהשיער יצמח מהר יותר"

לא נכון. לגזירת השיער אין שום השפעה על צמיחתו. הסיבה האמיתית לכך שמומחים ממליצים על גזירת השיער (אפילו רק הקצוות) לעיתים קרובות היא שקצוות מפוצלים גורמים לשיער להיראות דק יותר, והופכים אותו לפגיע ושביר יותר, ולכן כאשר אנו גוזרים את הקצוות השיער נראה מלא יותר.

שמפו פנוק
בחרו את מה שעושה לכן ולשיער שלכן הכי טוב מבין המוצרים הקיימים בשוק

10. "המברשת מזרימה דם לקרקפת וזה סופר בריא"

לא נכון. הנה האמת היא פשוטה: צריך להבריש את השיער מתי שאנחנו זקוקים לזה, אין לזה ערך אם מברישים יותר, נהפוך הוא, הברשה מופרזת עלולה לגרום יותר נזק מתועלת בעיקר לשכבה החיצונית, המגנה על השיער שלנו.

11. "אני חייבת להחליף מדי פעם שמפו, אחרת השיער מתרגל"

לא נכון. יש לא מעט סוגי שמפו על המדף, ולכן כדאי לבחור את המוצר המתאים לשיער. אפשר לגוון מדי פעם במוצרי השיער שבהם אתם משתמשים, אך לא לעיתים תכופות מדי, על מנת לא ליצור יובש בשיער והופעת קשקשים בעור הקרקפת.

_OBJ

12. "אני בסטרס מטורף, לא פלא שהכיור מלא שערות"

נכון. מלבד גנטיקה, יש לא מעט סיבות שגורמות לנשירת שיער: תזונה לקויה שגורמת לחוסר בוויטמינים ומינרלים חיוניים כמו חלבון, ברזל, וויטמין B12, עודף הורמונים גבריים, וכמובן גם סטרס שפוגע במאגרי הוויטמינים והמינרלים בגוף.