בין השיפוצניק לקבלן (צילום: חדשות 2)
רצים ועושים פקקים | צילום: חדשות 2

ביום שישי תושבי תל אביב יקומו שוב למיני מצור - עוד מרתון יוצא לדרך. הכבישים חסומים והפעם, חידוש נוסף, אין לימודים בבתי הספר ובגנים העירוניים. וכשהתל אביבים סובלים, למה שהירושלמים לא יחוו גם הם קצת פקקים? ביום ראשון אחרי הצהריים מתוכננת להיערך הפגנת החרדים הגדולה נגד גיוס החרדים וההחלטה לנקוט בסנקציות פליליות כנגד המשתמטים. כנראה שיהיה מאוד קשה לזוז גם בעיר הקודש. כביש 1 ייחסם החל מ-13:00 וגם בתוך ירושלים צפויות חסימות משטרתיות. אז חוץ מהפקקים, בדקנו מה אתם חושבים על החוק הגיוס. וגם - בעקבות הרכישה של וואטסאפ בידי פייסבוק שאלנו איזו אפליקציה בעצם אתם מעדיפים? 

לכל עיר בארץ שמכבדת את עצמה יש בשנים האחרונות מירוצים, בגדולות - תל אביב וירושלים, יש גם מרתון. המשמעות היא שצריך לסגור כמעט את כל העיר כדי שיהיה אפשר לרוץ בבטחה. כלומר – פקקים, פקקים קשים. במרתון שחל מחר (ו') הגדילה עיריית תל אביב לעשות והחליטה גם לבטל את הלימודים בבתי הספר וגני הילדים העירוניים שהרי אם יש כבישים חסומים, איך ההורים והצוות החינוכי יוכלו להגיע.

אינפו סקר 27.2
(אינפוגרפיקה: אביטל קרסני)

ומה אתם חושבים על זה? 61% מהישראלים תומכים בעצם קיומם של מרתונים עירוניים בתל אביב ורק 25% מתנגדים לכך. כשבודקים עם תושבי תל אביב וגוש דן הסובלים בפועל מחסימת הכבישים, עדיין ניכרת תמיכה באירוע הספורטיבי - 59% תומכים ו-23% מתנגדים. ומה בנוגע לביטול הלימודים? כאן יש התנגדות נחרצת – 73% חושבים שהמרתון ממש לא מצדיק את השארת הילדים בבית ורק 22% מסכימים עם ההחלטה.

אינפו סקר 27.2
(אינפוגרפיקה: אביטל קרסני)

ביום רביעי שעבר אישרה ועדת שקד הדנה בסעיפי חוק גיוס החרדים, סנקציות פליליות כנגד חרדים שלא יתגייסו. מאז מחאת החרדים הולכת וגוברת. השבוע הוחלט לקיים הפגנת ענק בירושלים וישנם קולות שאף מזהירים מפני רצח פוליטי של מי שמוביל את המהלך, יו"ר מפלגת יש עתיד, השר יאיר לפיד. אבל מסתבר שאין רוב בקרב הישראלים המאמין שגיוס החרדים הוא שיוביל לשיוויון בנטל. רק 50% מהנשאלים השיבו שעל מדינת ישראל להתעקש ולא לוותר על נושא השירות הצבאי. 47% ענו שעדיף להתרכז בכלל בשילובם בעבודה ולהניח לנושא השירות הצבאי.

אינפו סקר 27.2
(אינפוגרפיקה: אביטל קרסני)

אינפו סקר 27.2
(אינפוגרפיקה: אביטל קרסני)

בתשובה לשאלה האם אתה מאמין שחוק הגיוס אכן יוביל לשיוויון התשובות אפילו מעוררות תהיה גדולה יותר – 76% לא חושבים שהחוק הזה ישנה משהו ורק 15% מאמינים שכן. כנראה שהתשובה נובעת מכך שלדעת מרבית הנשאלים חוק הגיוס רחוק מאוד מההבטחה של מפלגת "יש עתיד" לבוחרים בנושא הזה – 58% ענו שחוק השיוויון בנטל המתהווה אינו מהווה את קיום ההבטחה, בעוד 32% חושבים שכן. ולמרות כל זה, 51% מהנשאלים בעד הטלת סנקציות פליליות על חרדים שלא יתייצבו לגיוס ו-42% מתנגדים לכך.

למה פייסבוק צריכה את וואטאספ?

בשבוע שעבר נחתמה עסקת ענק כשפייסבוק הודיעה שהיא רוכשת את וואטסאפ ב-16 מיליארד דולר. בשבת בערב האפליקציה כבר נפלה לכמה שעות, אבל לפחות היה לנו את הפייסבוק לדבר על זה. ובכלל, מהסקר עולה שאפילו שנדמה שכולנו כל היום מדברים בקבוצות הוואטסאפ, יותר ישראלים (33%) רואים בפייסבוק כאפליקציה משמעותית יותר. 16% מהנשאלים אוהבים את שתיהן באותה מידה ו-19% לא רואים בהן משהו חשוב במיוחד.

אינפו סקר 27.2
(אינפוגרפיקה: אביטל קרסני)

אבל מה שיותר מעניין הוא, מי בדיוק משתמש באפליקציות? פייסבוק מודאגת בתקופה האחרונה מירידה בשימוש בה בקרב בני נוער, ומסתבר שהם באמת עברו לוואטסאפ, אולי בגלל זה הרשת החברתית הייתה זקוקה כל כך לעסקה הזאת. מהסקר עולה שבגילאי 18-30 וואטסאפ משמעותי יותר מפייסבוק (33%). לעומת זאת, בגילאי 31-40, פייסבוק משמעותי בהרבה מוואטסאפ (47%). גם בגילאים מבוגרים יותר התשובה דומה. הנשים חזקות יותר בפייסבוק (38%) והגברים בוואטסאפ (39%). נתון מעניין נוסף מתייחס לדתיים ולחרדים, המשתמשים הרבה יותר בוואטסאפ. בסקר שביצעה חברת TNS עבור "בזק" ביולי האחרון, עולים ממצאים דומים בנוגע לבני נוער לפיהם הצעירים עוזבים את פייסבוק ועוברים ליוטיוב ולוואטסאפ. בני הנוער ענו אז בסקר כי הם הורידו את פעילותם ברשת החברתית ב-57%.

>> גם אתם בדקתם את שורשיכם הספרדיים?