בזמן שמגפת הקורונה, המשבר הכלכלי ושאלת כן נתניהו-לא נתניהו מעסיקה מצביעים רבים, יש נושא חשוב נוסף שארגון "לבחור ירוק" בשיתוף הנוער למען האקלים מבקשים להעלות לסדר היום של הבוחרים - משבר האקלים.

בארגון "לבחור ירוק" השיקו לקראת הבחירות את המדד הירוק שבודק את האג'נדה הסביבתית ופעילות המפלגות בנושא. הכלי פותח במטה הארגון בשיתוף ארגוני אקלים נוספים כמו שינוי כיוון, מגמה ירוקה, החברה להגנת הטבע, נוער למען האקלים ועוד. המדד שם לעצמו מטרה לסייע למתלבטים לבחור במפלגות בעלות האג'נדה הכי סביבתית.

הציונים נקבעו אחרי ביצוע מחקר עומק שניתח את המצעים, ההצהרות הפומביות והפעילות הפרלמנטרית של המפלגות בתחומי האקלים, אנרגיה, טבע, תזונה וחקלאות, כלכלה, עירוניות, חינוך סביבתי, פסולת ומשק המים.

המדד הירוק (צילום: לבחור ירוק)
תוצאות המדד הירוק | צילום: לבחור ירוק

המדד מצא כי המפלגות הירוקות ביותר הן יש עתיד, הכלכלית ומרצ, שלושתן קיבלו ציון 5. אחריהן ברשימה: תקווה חדשה, ימינה והעבודה עם ציון 4. הבאות הן כחול לבן, הליכוד והרשימה המשותפת עם ציון 3, הציונות הדתית, ישראל ביתנו וש"ס עם ציון 2 ובתחתית הרשימה - רע"מ ויהדות התורה עם ציון 1 בלבד. אף מפלגה לא קיבלה את הציון המקסימלי, 6.

ויקטור וייס, ראש מטה "לבחור ירוק": "אנחנו רואים שינוי מגמה מאוד חיובי במערכת הבחירות הנוכחית. לראשונה, יותר ויותר מפלגות הציבו את משבר האקלים ואת הסוגיות הסביבתיות כמרכיב מרכזי בקמפיין שלהן. בולטות במיוחד הן מפלגות הימין שלא עסקו בנושאים האלה באופן משמעותי בעבר, וכיום מינו חברי כנסת מטעמן שירכזו את הנושא וגיבשו מצעים מרשימים לאחר תהליך למידה".

הנוער למען האקלים שהיו שותפים בבניית המדד: "משבר האקלים הוא הנושא החשוב ביותר לדור שלנו, לנוער של המדינה. אנו מבקשים מכל בעלי זכות ההצבעה להשתמש במדד הירוק ככלי עזר ולתת את המשקל הראוי לנושא הסביבתי בקלפי. לבחור אקלים משמעו לבחור בחיים שלנו, של כולנו. אין דבר חשוב מזה".