אי פעם שמעתם על הסרט "The Rural Juror"? ומה עם "Satan's Alley" או "MoonQuake Lake"? ובכן, מיטיבי הלכת ביניכם אולי יזכרו במעומעם את השמות הנ"ל, אבל רוב הגולשים כנראה לא יכירו אותם: מדובר בסדרות וסרטים דמיוניים שהופיעו בסדרות וסרטים אמיתיים  כעת, פלטפורמה מקוונת חדשה ונישתית מרכזת את כל אותן יצירות מזויפות. 

אותו "שרת סטרימינג" זכה לשם נסטפליקס (ברור מאליו מההיכן ההשראה), והיא פרויקט התשוקה האחרון של יוצרת התוכן והמאיירת הדיגיטלית לין פישר, שפועלת כבר זמן מה בתחומה הלא שגרתי; היא החלה "לעצב חוויות אינטרנט מוזרות", לדבריה, עוד ב-2017 - ויצירותיה הקודמות כבר התקבלו באהבה על ידי קבוצה קטנה של גולשים אוהדי הנישה. בין עבודות העבר שלה ניתן למצוא את המשחק "Dress David Rose", שמאפשר לגולשים להלביש מחדש את דיוויד רוז, דמותו של דן לוי ב"שיט'ס קריק".

"היה לי את הקונספט הזה בראש כבר במשך תקופה", אמרה פישר בריאיון למגזי Entertainment Weekly. "לפני שנים, כשגיליתי ש'Angels With Filthy Souls' מ"שכחו אותי בבית" הוא סרט מזויף - זה עורר בי משהו. מאותו הרגע, הבחנתי בדברים כאלה יותר. לאחרונה, היה את 'Dierdre and Margaret' מ'המקום הטוב', ואת 'The Crows Have Eyes' מ'שיט'ס קריק'. הוציאו לזה טריילר לאחרונה! אני מרגישה שזה ממש מטא, וכיף מאוד".

לדברי היוצרת, "הבנתי שאנשים אוהבים את זה. זו טריוויה של ממש, זה דפוס שמתקיים בסוגי מדיה שונים". במשך תקופה של חודשיים, הרכיבה פישר רשימה המכילה מעל ל-400 מאותם סדרות וסרטים מזויפים, והעלתה אותם לאתר שיצרה - לא רק שמו שואב השראה מנטפליקס אלא גם נראותו הויזואלית. באתר המדובר, כל סרט או סדרה מזויפת כולל תיאור עלילתי קצר, מידע על השחקנים שמשתתפים בו, ציטוט (במידת האפשר) וקרדיט (כלומר, הסדרה האמיתית ממנה אותו סרט מזויף לקוח).

ניקח לדוגמה את "The Rural Juror", סרטה המזויף של הסדרה האהובה "רוק 30". בסרט המזויף מככבת הדמות ג'נה מארוני (שמגולמת בסדרה על ידי ג'יין קרקובסקי). במילים אחרות, קרקובסקי מגלמת בסדרה שחקנית, ואותה שחקנית משתתפת בסרט דמיוני - כך קורה שקרקובסקי גילמה דמות שמגלמת דמות. מבולבלים? גם אנחנו. הסרט, כפי שתואר בנסטפליקס, "מספר את סיפורה של עורכת דין מדרום אמריקה בשם קונסטנס ג'סטיס. הוא מבוסס על הרון הפופולרי של קווין גרישם". לפי האתר, משחקים בסרט המזויף ג'נה מארוני וטוני הוק, ומביים אותו קייסי אפלק.

בשלב מסוים של תכנון הפרויקט, שקלה פישר להשתמש בסרטונים מכל אחד מהפרויקטים המומצאים האלה, כדי לגרום לנסטפליקס להתנהג יותר כמו פלטפורמת סטרימינג אמיתית (בדומה לאופן בו נטפליקס מפעילה טריילרים באופן אוטומטי בזמן שאנחנו גוללים את דף הבית במטרה למצוא את הבינג' הבא). אבל התכנון הזה נתקל בכשלים: לשם הטמעה של הסרטונים באתר, צריכה הייתה פישר לקבל את זכויות היוצרים. נכון לכעת, האתר מכיל רק את תיאורי הסדרות והסרטים המזויפים יחד עם תמונות מתוכם, ולא קטעי וידאו. 

אנחנו יודעים מה אתם חושבים: רעיון מגניב ככל שיהיה, מדובר בכאב ראש של ממש. ואתם ככל הנראה צודקים: פישר עבדה עם יועצים שונים על מנת ליצור את האתר המושלם, וכשעוד עבדה במשרה מלאה היא נהגה לפנות זמן בערבים ובסופי שבוע על מנת שתוכל להשקיע בעבודה על הפרויקט. "אלה כיסים קטנים של האינטרנט שמתמלאים אוויר", אומרת פישר על הנישה הקטנה שהיא בחרה לעסוק בה. "אני אוהבת לדבר עם אנשים ולהבין שהם רואים את עצמם באתר. אני רוצה להפוך את הרשת למקום מגניב ומוזר שבו אנשים יכולים להרגיש שיש להם ייצוג, שבו נוכל לחלוק תחומי עניין משונים".