שירות הסטרימינג האמריקאי דיסני פלוס (שיגיע בקיץ הקרוב גם לישראל) נחשב לנחשק במיוחד בעיקר בזכות קטלוג הסרטים הענק של האולפנים וסדרות המקור מבית מארוול, כמו "וונדה-ויז'ן", "הוקאיי" ו"לוקי". אבל אלה לא הסדרות היחידות של מותג גיבורי העל: כפי שהמעריצים המושבעים יודעים, עד לא מזמן למארוול היו גם כמה סדרות בנטפליקס. אותן סדרות, בהן "ג'סיקה ג'ונס", "לוק קייג'", "המעניש" ו"דרדוויל", היו זמינות בנטפליקס גם אחרי שהסתיימו - אך לאחרונה הן הוסרו מהשירות, בדרכן לדיסני פלוס.
ביום רביעי הקרוב דיסני פלוס צפוי לקלוט לשורותיו את כל אותן סדרות - שזכו לביקורות פושרות יותר מאשר הלהיטים הטלוויזיוניים האחרים של מארוול - וכעת הוא נתקל במכשול: בתור שירות סטרימינג שפונה בעיקר למשפחות ולבני הדור הצעיר, קהל המנויים של דיסני פלוס שונה למדי מזה של חברות אחרות, ורבים מלקוחותיו הם בעלי רקע שמרני שדווקא לא מתרשמים מהשדרוג.
בשביל להבין את ההבדל בין הסדרות של מארוול בדיסני פלוס לאלו שעלו במקור בנטפליקס, כדאי להסתכל על סיווג בקרת ההורים שלהן. בעוד ש"וונדה-ויז'ן" ואחיותיה מסווגות כסדרות בדירוג TV-PG או TV-14 (השגחת הורים מומלצת, ובחלק מהמקרים לגילי 14 ומעלה בלבד), הסדרות של נטפליקס דווקא מסווגות כ-TV-MA, ומיועדות לקהל בוגר בלבד (מגיל 17 ומעלה). המצב הזה הוביל את ארגון ה-PTC השמרני, שבין חבריו נמצאים הורים האמונים על מציאת תכנים "ידידותיים למשפחה", לנסח גינוי רשמי.
בהודעה לעיתונות שפורסמה בסוף השבוע האחרון, ב-PTC הסבירו ש"דיסני פלוס מיתג את עצמו כשירות סטרימינג ידידותי למשפחה, וההורים סומכים על כך. הוספה של תכנים בסיווג TV-MA, ככל הנראה במטרה להגדיל רווחים, ממש לא קשורה למותג. מה השלב הבא, הוספת מופעי סטריפטיז בדיסניוורלד?". למרות ההצהרה לפיה השינוי המיועד "יהרוס לנצח את תואר ה'ידידותי למשפחה'" של דיסני פלוס, ב-PTC טרם איימו בחרם מעשי על שירות הסטרימינג. ובהתחשב בכך שהסדרות מבית מארוול הוכיחו את עצמן עד כה, נראה שגם התוספת הטרייה לא צפויה לפגוע במותג הנצחי של דיסני.