בכמה שנים האחרונות עולם הריאליטי עבר שדרוג משמעותי, והפך לעולם עשיר בפורמטים חדשים ומלא בגילטי פלז'ר טראשי ונהדר. כולנו מצאנו את עצמנו ערים שעות נוספות מול תוכנית כזו או אחרת, אפילו שאנחנו יודעים שבאמת צריך ללכת לישון. אבל מה באמת גורם להישאר כל כך מרותקים למסך, המציצנות? ההתנשאות? האמת שממש לא אכפת לנו, וזה מה שכיף. בקרוב מאוד תגיע למסך התוכנית החדשנית "הקבוצה" (ראשון אחרי החדשות, קשת 12), ואנחנו כבר מתים לדעת מה זה הדבר הזה שעליו אנחנו הולכים לדבר עליו בשיחות מסדרון במשרד. אבל עד שיעלה הפורמט פורץ הדרך המקומי שלנו, נזכרנו בתוכניות ריאליטי עולמיות מהז'אנר, וניסינו להבין מה כל כך מיוחד בהן - ומהו האלמנט המרענן שהולכת להביא התוכנית החדשה של ישראל.

"Too Hot to Handle" - "חם, לוהט, רותח!"

מה קורה כשלוקחים נשים יפות בטירוף וגברים חתיכים עד כדי אמאל'ה ואוסרים עליהם כל סוג של אקט מיני? הריאליטי שהוא הכי רחוק שיש מ"אהבה עיוורת" לקח את כל היצרים המיניים של המשתתפים ודחף אותם עמוק עמוק פנימה. החוק הוא פשוט - קבוצת המשתתפים מתחילה עם 100 אלף דולר משותפים, ועל כל אקט מיני הם נענשים בקנס כספי שיורד מאותו הסכום. כל זה במטרה לגרום להם להכיר את הצד הרגשי אחד של השנייה. מה שקורה בפועל זה שהם מתפוצצים לכל עבר והמיניות פשוט יוצאים להם מהחורים, אבל זה בהחלט ניסיון חמוד. 
מה כיף כל כך: הקו הדק בין הביקורת על הסליז לבין הפנטזיה להיות חלק ממנו.

מתוך "חם, לוהט, רותח!", עונה 3 (צילום: יח"צ באדיבות Netflix)
מתוך "חם, לוהט, רותח!" | צילום: יח"צ באדיבות Netflix

"Love Is Blind" - "אהבה היא עיוורת"

נשים וגברים שמחפשים אהבה עוברים סדרת דייטים בתוך תאים פרטיים ומיוחדים, עם קיר שחוצץ ביניהם ולא מאפשר לראות אחד את השנייה. החיבור ביניהם מתקיים על סמך שיחות בלבד ובלי שום מושג איך הצד השני נראה. כשהגבר מרגיש שנוצר חיבור מיוחד בינו לבין האישה בצד השני, הוא כורע ברך ומציע נישואין (לקיר, כן?). אם האישה אומרת כן הם נפגשים לראשונה, נחשפים אחד בפני השנייה ויוצאים למסע משותף של ארבעה שבועות בהם יצטרכו להחליט האם הם רוצים להתחתן או לא.  
מה כיף בה כל כך: הרגע בו בני הזוג נפגשים ומבינים למה הם נכנסו. וגם כל מה שאחרי כמובן.

מתוך "האהבה היא עיוורת", פרקי האיחוד (צילום: באדיבות Netflix,  יח"צ)
מתוך "האהבה היא עיוורת" | צילום: באדיבות Netflix, יח"צ

"The Circle" - "המעגל"

תוכנית ריאליטי שמאגדת לתוכנה שמונה מתמודדים שנכנסים לבניין משותף, ואין באפשרותם לפגוש אף אחד משאר הדיירים. במקום זה, כל משתתף שנעול בדירתו מקבל גישה לרשת חברתית סגורה שבו הם יוכלו לתקשר אחד עם השנייה דרך הודעות טקסט ואימוג'ים. הטוויסט מגיע כשכל מתמודד בעצם מחליט האם הוא בונה פרופיל אמיתי של עצמו והולך עם הזהות האישית שלו לאורך כל התוכנית - או שהוא בונה דמות אחרת לחלוטין: מעלה תמונה של אדם אחר, לפעמים גם מהמין השני, ומנסה לזכות בתחרות עם הדמות החדשה. מטרתם של המתמודדים היא שבסוף כל פרק המתמודדים האחרים ידרגו אותם הכי גבוה ברמת הפופולריות - כאשר המקום האחרון מודח מהתוכנית.
מה כיף כל כך: לראות איך אנשים יוצרים קשרים עמוקים דרך אימוג'ים והאשטגים עם אנשים שלא קיימים.

קלואי וייטץ', "המעגל" עונה 2 (צילום: יח"צ באדיבות Netflix)
מתוך "המעגל" | צילום: יח"צ באדיבות Netflix

"הקבוצה" - להתאהב בלי לראות

בזמן שנטפליקס כבר לגמרי נמצאת על הגל של היכרויות בעידן המודרני, בישראל קצת פיגרו מאחור - אבל בראשון הקרוב, מגיע למסך הריאליטי שאמור לתת תשובה ישראלית לתוכנית אהבה מהזן החדש. ממה שאנחנו יודעים והותר לפרסום (תודה באמת), מדובר בקבוצה של 6 רווקים ו-6 רווקות שמתפזרים לדירות נפרדות כשהם מנותקים לגמרי מהעולם החיצוני. צורת התקשורת היחידה שלהם תהיה רק דרך קבוצת הודעות שכל המתמודדים יהיו חלק ממנה. הם יוכלו לדבר זה עם זה בכפוף לחוק חשוב: אסור להם לתת שום תיאור חיצוני של עצמם, וגם לא לרמוז. אחרי תקופה מסוימת של חיבור בהודעות ואימוג'ים של לב וחציל, כל זוג שיחליט שהוא רוצה לעבור לשלב הבא יטוס לצד השני של העולם במטרה לפגוש פנים מול פנים את האדם שהתאהבו בו. התוצאה יכולה להיות, סיפור אהבה מהאגדות - או התרסקות טוטאלית. השאלה היא כמה יחזיק החיבור שנוצר על בסיס קשר רגשי בלבד.
מה כיף כל כך: הפרצוף שלהם כשהם מבינים הפער בין הפנטזיה שלהם למציאות. פרייסלס. 

הקבוצה  (צילום: הקבוצה, קשת 12)
צילום: הקבוצה, קשת 12