סבב חדש יצא לדרך אמש (רביעי) ב"המטבח המנצח VIP" ומי שבישלו ראשונים היו יועד ומשה דץ. הסרוויס נפתח על רגל שמאל כשהמנה הראשונה שהגישו - סיגר אבוקדו, דיפ קשיו עשבים ודבש, זכתה לביקורות לא טובות מהשופטים ומהזוגות המתחרים.

העיתונאי יגאל גואטה הדהים את השולחן כשאמר על המנה: "אמא שלי הייתה אומרת שאוכל כזה אוכלים אצלנו בתשעה באב". ההערה הזאת הייתה יותר מדי אפילו בשביל ניב גלבוע, מי שבתפקידו כמבקר מסעדות מבקר לא פעם בחריפות: "יגאל, לא יפה. כשאתה בצום על זה שבית המקדש חרב, זה האוכל שתקבל?".

הדצים התייחסו לביקורת הזו ב"חי בלילה", אחרי שצפו בה לראשונה על המסך. "לא ידענו על הביקורת הזאת, היינו במטבח ובישלנו", סיפר יועד, "לקחתי קשה את הביקורת על המנה הראשונה. ידעתי שהיא לא תהיה מושלמת כמו שרציתי שהיא תהיה, אבל כשראיתי את זה בטלוויזיה פתאום הבנתי על מה מדובר".

משה עקץ את גואטה, "קיבלנו את זה לפנים. יש לנו מתחרים שכולם שותי אוויר, בולעי אוויר. אי אפשר לנשום ליד ניב גלבוע וחנה לסלאו". יועד הסכים, "אי אפשר להכניס מילה ליד גואטה כשהוא מדבר".

משה, היה לך קשה לקבל הוראות מיועד?
"לא, זה לא קשה לקבל פקודות מיועד. סיכמנו את הדברים מראש, הדברים היו ידועים. אי אפשר שיהיו שניים שימשכו את הסירה הזאת".

יועד, קצת רדית באבא.
"עשינו המון חזרות בבית על חלוקת התפקידים, מי עושה מה ומה יקרה אם יתעכב. אני מכיר את אבא, כשהוא נכנס לקצב הוא בקצב. עובדה שבמנה השנייה הוא זה שהיה בקצב והכניס אותי לזה, אני לא הייתי בקצב".
משה: "זה הטבע של יועדי, סוג האנרגיה שלו. זה גם הגיל וגם כמו שאמר גואטה, זה הדור שלהם. הכל יותר מהיר, מה לעשות. העולם שלנו יותר מהיר. אני אוהב את הכל לאט, זה לא שווה אם עושים מהר".