אחרי שהפכה לאחת הנשים המדוברות ביותר של 2017 בזכות הצלחת העיבוד הטלוויזיוני לספרה, "סיפורה של שפחה", מרגרט אטווד הצליחה להפוך למטרה בקרב מי שהיו עד לאחרונה ממעריציה. 

הסופרת הקנדית נאלצת להתמודד עם אש מצד גולשים ברשתות החברתיות, בעקבות מאמר דעה נוקב בשם "האם אני פמינסטית גרועה?" שפרסמה באתר "Globe and Mail", ובו הביעה את דאגותיה לגבי תנועת METOO#. לדבריה, התנועה, שהוקמה בעקבות חשיפת התקיפות המיניות שביצע הארווי ויינשטיין בשלל נשים בהוליווד, הייתה רק תסמין למערכת משפטית מקולקלת שרק נראתה כ"קריאת השכמה מאסיבית". אך במקביל, אטווד תוהה לאן העיסוק בסוגיות הללו יובילו את החברה בצפון אמריקה מהמקום בו היא נמצאת כרגע. "אם אפשר לעקוף את מערכת המשפט כיוון שהיא נתפסת כדבר לא יעיל, מה יתפוס את מקומה? מי יהיו סוכני הכוח החדשים?".

אטווד בת ה-78, שכתבה ספר שלם על עולם עתידני דיסטופי בארה"ב, בו עומדת בשלטון תאוקרטיה נוצרית טוטליטרית, מציפה את האפשרות שהתשובות לשאלות הללו עשויות לפלג בין נשים: "בזמנים קיצוניים - הקיצוניים מנצחים. האידיאולוגיה שלהם הופכת לדת, וכל מי שאינו נוהג כבובה ומחקה את דעותיהם נתפס כפושע, כופר או בוגד, והמתונים באמצע מחוסלים.

At the Emmys with Graeme Gibson last week

A post shared by Margaret Atwood (@therealmargaretatwood) on

השם שנתנה למאמרה, "האם אני פמיניסטית גרועה?", נובע מכינוי שקיבלה לאחר שבשנה החולפת חתמה על מכתב פתוח הקורא להליך הוגן כלפי סטיבן גאלאוויי, פרופסור מאוניברסיטת קולומביה הבריטית וראש המחלקה לכתיבה יצירתית, שהואשם בהתנהגות מינית בלתי הולמת. הנהלת האוניברסיטה פרסמה פרטים בודדים בלבד על המקרה המדובר, באומרה שמדובר ב"האשמות חמורות". אחרי חודשים ארוכים של חקירה גאלאוויי פוטר, אך הממצאים מעולם לא פורסמו. 

במאמרה, אטווד התייחסה לחוסר השקיפות של האוניברסיטה בכל הנוגע להאשמות נגדו וציינה כי גאלאוויי התבקש לחתום על הסכם סודיות. "הציבור - כולל אותי - נותר עם הרושם שהאיש הזה הוא אנס סדרתי אלים, ולכולם יש את החופש לתקוף אותו בפומבי, כיוון שתחת ההסכם עליו חתם, הוא לא יכול היה לומר דבר במטרה להגן על עצמו". ואז, אטווד חצתה את מה שנחשב בעיני רבים לגבול האדום, והשוותה את הדברים למשפט המכשפות בסיילם, כשאנשים הואשמו ללא שום הוכחה למעשים המיוחסים להם - ועברו לינץ' ציבורי בעקבות כך.

מיותר לציין כי התגובות הזועמות מצד אחיותיה הפמינסטיות (לשעבר, כך נראה) הגיעו זמן לא רב לאחר מכן. "אם מרגרט אטווד רוצה להפסיק את הלחימה בקרב נשים, היא צריכה להפסיק להכריז מלחמה נגד נשים צעירות ופחות חזקות, ולהתחיל להקשיב", כתבה גולשת בשם אריקה תורקלסון, בעוד אחר כתב: "הלוואי שמרגרט אטווד תחזור לכתוב דיסטופיה בדיונית על עולם מיזוגני במקום, אתם יודעים, ליצור אחד כזה". אחרים ביקשו גם להתייחס לדבריה על הפרופסור המואשם, ולהזכיר לה ש"ללא הוכחה" לא אומר בהכרח "חף מפשע", אלא "לא נמצאו מספיק הוכחות כדי להרשיעו".



אחרים דווקא בחרו להגן על הסופרת: "עצבנית עד עמקי נשמתי לראות שמרגרט אטווד מותקפת על כך שציינה כי 'חף מפשע עד שיוכח אשם' הוא המפתח לחברה מתורבתת. זה עדיין חייב להיות משהו שעושים, כן? איך פתאום זה הפך לדבר רע?", כתב מאט הייג.

mako תרבות בפייסבוק