ברוניסלב הוברמן נחשב לאומן המוסיקה הקלאסית החשוב ביותר באירופה של תחילת המאה ה-20. כשיוזף גבלס מורה לגרש את כל הנגנים היהודים מהתזמורות, הוברמן פותח במבצע הצלה של איש אחד: הוא מקים בישראל תזמורת של ניצולים - שלימים תצמח ממנה הפילהרמונית הישראלית - ועורך אודישנים לנגנים.

במהלך איסוף הכספים להקמת התזמורת, הוברמן מנגן בקארניגי-הול בניו-יורק. בסיום הקונצרט פרץ מישהו לחדר ההלבשה וגנב את הכינור שלו - סטרדיבריוס נדיר. הוברמן מת בשנת 1947 מבלי שזכה לשוב ולראות את כינורו. 40 שנה מאוחר יותר בבית כלא בקונטיקט מתוודה אסיר על ערש מותו שהוא זה שגנב את הכינור הנדיר.

לפני 6 שנים רוכש את הכינור הנדיר ג'ושוע בל, כוכב עולה בשמי המוסיקה הקלאסית. הסרט מחזיר את ג'ושוע בל עם הכינור של הוברמן , בחזרה אל עיר הולדתו של האמן הדגול, אל בית הכנסת בו נהג להתפלל. שם מנגן ג'ושוע למצלמה את היצירה שהוברמן אהב יותר מכל – הקונצ'רטו לכינור של ברהמס. מעגל נסגר.

במאי הסרט, חיים הכט, התוודע לסיפור דרך זיגמונד רולט, יהודי ששרד את התופת בצ'נסטוחובה וגילה להכט שאימא שלו והוברמן נולדו באותה חצר ברובע היהודי של העיר. את הסרט מלווה מוסיקה שמימית שיוהנס ברהמס כמו כתב במיוחד לפס הקול.