חליטה קרה של שומר, תמרהינדי וסילאן

מתאים להכנת 4-6 כוסות

מצרכים:

1 כוס זרעי שומר
כף תמרהינדי
סילאן לפי הטעם
2 כוסות מים רותחים
קנקן מים קרים עם קוביות קרח

אופן הכנה:

• משרים כוס של זרעי שומר בשתי כוסות של מים רותחים למשך רבע שעה ומסננים לקנקן.
• מוסיפים לתרכיז השומר כף תמרהינדי וממיסים היטב.
• מוסיפים לנוזלים סילאן להמתקה לפי הטעם ומערבבים היטב.
• ממלאים את הקנקן במים וקוביות קרח.
• מגישים קר לצד פרוסה של טארט שקדים מתוק.

טארט שקדים

מצרכים לבצק:

200 גר' קמח
75 גר' סוכר
100 גר' חמאה
1 ביצה

מצרכים למלית:

4 ביצים
250 גר' סוכר
גרידה מלימון אחד
250 גר' קמח שקדים
קורט קינמון טחון

אופן הכנת הבצק:

• את מרכיבי הבצק- קמח, סוכר, חמאה וביצה אחת מעבדים לבצק אחיד. מכדררים את הבצק לגוש אחד עוטפים בניילון נצמד ומניחים לקירור למשך חצי שעה.
• אחרי קירור הבצק, מרדדים על נייר פרגמנט מרוח בחמאה, מסדרים את שכבת הבצק בתבנית ומחוררים במזלג.

אופן הכנת המלית:

• טורפים יחד את הסוכר והביצים היטב.
• לקציפה מוסיפים את קמח השקדים, גרידת הלימון והקינמון ומקפלים לעיסה אחידה.
• את המלית מוזגים לתוך התבנית המרופדת בבצק.
• אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ חצי שעה עד להשחמה.
• לאחר האפייה מקררים היטב ומשחררים מהתבנית.
• לפני ההגשה אפשר לפזר אבקת סוכר מלמעלה.

טארט שקדים ודבש עם מניפת תפוחים  (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
להגיש קר ולמתפנקים אפשר להוסיף אבקת סוכר | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

מרק עוף ארומטי

מצרכים:

3 ק"ג שוקיים של תרנגולת ללא עור
2 בצלים לבנים בינוניים
2 פרוסות גינג'ר (5 ס"מ כל אחת)
5 כוכבי אניס
6 יח' ציפורן
2 מקלות קינמון קטנים
1.5 כפות מלח
4 כפות רוטב דגים / סויה
קוביה של 3/3 ס"מ סוכר דקלים או כף סוכר חום

לקערות המרק:

איטריות אורז רחבות מושרות במים פושרים עד ריכוך
צרור גבעולי בצל ירוק פרוסים דק
צרור כוסברה קצוצה
צרור בזיליקום תאילנדי
צרור נענע קצוצה
חופן נבטים סיניים
פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן הכנת המרק:

• צורבים על אש חיה או במחבת לוהטת את הבצל, הג'ינג'ר והתבלינים ומניחים בצד.
• בסיר גדול מכסים את השוקיים במים ומביאים לרתיחה של 5 דקות. בסיום הרתיחה שופכים את המים ושוטפים את השוקיים.
• בסיר מכסים את השוקיים במים, מוסיפים את התבלינים, מביאים לרתיחה ומיד לאחר הרתיחה מורידים לאש קטנה.
• אוספים עם כף את הקצף שצף בסיר עד שהציר צלול ולאחר מכן מבשלים כשעה וחצי על להבה קטנה עם מכסה.
• מוציאים את שוקי העוף מהמרק. חלק משוקי העוף אפשר לשמור למנת הסופריטו (מתכון בהמשך).
• מבשלים את המרק שעה וחצי נוספות על להבה נמוכה ללא מכסה.
• ניתן לסנן את המרק לפני הגשה לפי העדפה אישית.

אופן הגשה:

• משרים את אטריות האורז במים רותחים כ4 דקות עד שהן מתרככות.
• מניחים בתחתית כל קערת מרק חופן נדיב של אטריות.
• לכסות את האיטריות המושרות במים רותחים כ4 דקות עד שמתרככות כליל ולהניח בתחתית הקערה.
• מוסיפים לכל קערה שוק עוף.
• מפזרים בקערה נבטים, בצל ירוק ומעשבי התיבול הקצוצים לפי הטעם.
• מוזגים את המרק לקערה המלאה כל טוב ומגישים לצד פרוסת ליים וצ'ילי אדום פרוס.

מרק פאס סופ ויאטנמי של אשר לוי (תמונת AVI: mako)
הגרסה של מתמודד מאסטר שף אשר לוי למרק של ברק | תמונת AVI: mako

סופריטו עוף

מצרכים:

2 ק"ג תפוחי אדמה מזן בלו בל או דזירה
שוקי העוף ששמרנו מהמרק הארומטי
1 ראש שום קטן מקולף
2 כוסות נוזל מסונן מהמרק הארומטי
2 כפות שמן קנולה
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן הכנה:

• קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ
• מטגנים את תפוחי האדמה בשמן קנולה עד להזהבה
• מרפדים עם תפוחי האדמה את תחתית הסיר ומניחים מעליהם את שוקי העוף ושיני השום
• מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
• מוסיפים את 2 כוסות מרק העוף כך שהנוזל יכסה את תפוחי האדמה
• מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים שעתיים עם מכסה
• במהלך הבישול, אחת לחצי שעה פותחים את הסיר ובעזרת כף מרטיבים את העוף בנוזלי התבשיל.
• מגישים לצד פרוסת חלה או לחם לבן ומלפפון חמוץ.

סופריטו של אלקנה ביטון (צילום: אלקנה ביטון)
טעם של בית | צילום: אלקנה ביטון

 "אוכל עם ברק": א'-ג', 10:00