עם תחילת הריאיון, אבי ביטון התיישב בנוח על הספה וסיפר בהתלהבות על הזווית החדשה שהוא מביא לשולחן השופטים של "הקינוח המושלם" (הערב, אחרי החדשות, קשת 12). אהרוני, שבדיוק עבר ליד, שמע את הדברים וצעק בצחוק: "איזה זווית, אין לך שום זוויות". ביטון הסמיק והגיב: "עשו לי איזה זובור קטן פה בהתחלה, אבל כולם קיבלו אותי פה בזרועות פתוחות", וסיפק לנו הצצה משעשעת לדינמיקה המיוחדת שלו עם שופטי העונה.

השף שפתח את המסעדות "אדורה", "מרקדו", "קפה פופולר" ו"יאסו", השתלב בצוות השופטים העונה כאילו תמיד היה חלק, והסביר את הפרספקטיבה החדשה שהוא מביא בשונה מחבריו לכיסא. "אני מגיע מזווית של שף, אני לא קונדיטור. קינוחים מבחינתי זה חלק מארוחה שלמה. היום זה הכל ארוחה אחת – ראשונה, עיקרית וקינוח, זה חייב לזרום ביחד. אני מחפש לאו דווקא קינוחים קלאסיים, אלא דברים שהם עם טוויסט, משהו מעניין שכיף לתת לו ביס".

אוכל תמיד היה חלק מרכזי בחייו, בבית שגדל בו בפרדס כץ הוא בישל כבר מגיל שבע ודאג לכולם. "עם השנים הבנתי שאני אוהב את זה ובזה אתעסק. בהמשך הבנתי שהמשמרות בעבודה בתור טבח מפריעות לי עם הלימודים, אז עזבתי את בית הספר, זה תמיד ניצח. לצערי ולשמחתי ככה זה התגלגל".

גם היום הבחירה בין המסעדה לחיים זהה?
"היום זה השתנה, יש לי ילדים עכשיו ואני יותר מבוגר. אבל אני תמיד אומר לצוות שלי - מי שישן יותר מצליח פחות. צריך לקרוע את עצמך בשביל להצליח. במטבח זה יחס ישיר, תעבוד קשה אחרת זה לא יעבוד לך".

אבי ביטון ואסטלה (צילום: מתוך "הקינוח המושלם", קשת 12)
"מי שישן יותר מצליח פחות, צריך לקרוע את עצמך בשביל להצליח בכל תחום ובמיוחד במטבח" | צילום: מתוך "הקינוח המושלם", קשת 12

ביטון שעבד כל חייו עם טבחים ושפים, טוען שהוא יודע לזהות עוד משלב הוויטרינה האם עומד מישהו רציני מאחורי הקינוח. "יש לי חוש רציני לאותנטיות, אני יודע אם אנשים חרטטנים או אמיתיים, וזה בעיניי אחד הדברים הראשונים שאני אשים לב על בן אדם - אם הוא באמת אמיתי או שהוא קשקשן, בסוף זה גם קשור באופן עקיף לקינוח שהוא עושה ומביא לוויטרינה".

איך עולם המסעדנות המהיר מסתדר עם הדיוק שנדרש בקינוחים?
"אני חולק על נושא הדיוק. אני יושב עם אסטלה שזה ה-180 מעלות שלי וזה הוויכוח שלנו. נכון, זה מדע מאוד מדויק, אבל המנעד התרחב. אגב, נורא פחדתי ממנה בהתחלה, אבל היא התגלתה עם חוש הומור מטורף, יש לה כל מיני ניואנסים בדיבור עם פתגמים מעולים, אני חולה עליה". 

הרשתות החברתיות השפיעו על התרחבות מנעד הקינוחים?
"ברור, זה עיקר השינוי. אם היום יש ילדים צעירים שמצליחים לעשות קינוחים מטורפים אז ברור שזה בא משם. היום יש קינוחים של 'תכין בעצמך' - ברשתות מכינים כל הזמן קינוחים. אפשר לעשות קינוח מגניב טעים ומיוחד בלי להביא מקלות וניל ממדגסקר, או בלי שיהיה לך משקל דיגיטלי בבית. אני באמת חושב שהעולם השתנה והאבולוציה של הקינוחים השתנתה גם ביחד".