מתוק להם: אם שילוב השמות קארין גורן ומיקי שמו לא עושה לכם חשק להגיד בקול צרוד "סוכררררר" ולפשוט על המאפייה הקרובה לביתכם, אתם בבעיה. שני הקונדיטורים הללו, מיתגו ומיצבו את עצמם בשנים האחרונות כסוג של מורי דרך בתחום הקונדיטוריה. גורן מוכרת ומתאימה יותר לעולמות של האפייה החובבת ושמו בעולם של הפטיסרי המודרני והמקצועי. בדיוק מהסיבות האלו, הם ישבו הערב לפתוח עונה נוספת של "הקינוח המושלם" (שבת, אחרי החדשות, קשת 12), כחלק משולחן השופטים לצידם של אסטלה, אהרוני והשופט החדש אבי ביטון.

רגע לפני שהם יצטרכו לבחון ולבחור מתוך עשרות קינוחים מקצועיים, מיוחדים ומדהימים ביופיים, רק את אלה שיעשו לכם חשק אמיתי לטעום. הם הגיעו לראיון אצל "גלית ואילנית" ושיתפו איך הם קיבלו את השופט החדש, מה התקרית שעבר שמו במהלך הסטאז' אצל פייר ארמה והאם אחרי יום צילום, הם עוד מסוגלים לאכול דברים מתוקים. "יום למחרת הצילומים, נפתחות הצ'אקרות ואת רוצה רק מתוק. אבי ביטון לא האמין שזה קורה, יום אחרי הוא הזמין טילונים הביתה", מספרת גורן על ההתמודדות מול כמויות המתוק.

במהלך צילומי התוכנית מגיעים עשרות של אנשים שעומלים וטורחים, רק כדי שהשופטים יוכלו לטעום את הקינוחים שהם הכינו, אבל בסוף הבחירה האם לטעום נעשית אך ורק על סמך מראה עיניים. "הרבה פעמים אנחנו מחליטים אם אנחנו רוצים לטעום או לא רק לפי המראה. קינוח אוכלים עם העיניים. הרי אנחנו לא באמת רעבים ואם זה לא עושה לנו את זה לא ניקח", מסביר שמו את השיקולים שבלבחור קינוח רק על סמך המראה שלו.

שניכם שנים בביזנס ומחפשים את הביס הבא. אתם עוד מופתעים?
גורן: "היה קינוח שנראה כמו ג'וק, והוא עבר לשלב הטעימה. אני הרמתי כפכף על העוגה הזאת, זה היה דוחה. זה מרשים, אבל לא לטובה.

שמו: "אני מסתכל על זה מהצד האומנותי".

השנה, קיבל פאנל השופטים חיזוק חמישי בדמותו של השף אבי ביטון, שמצטרף לאהרוני שהיה עד עכשיו הטבח היחיד מבין הרביעיה. מה שגרם לגורן להיפתח במיוחד: "אני החזקתי פאסון כשהייתי ליד שמו אסטלה ואהרוני. ואז אבי הגיע והשכונה שבי יצאה. עשינו בלגן וממש הפרידו בינינו, הוא ישב בקצה אחד ואני בשני". גם שמו הפיק את השעשוע שלו מכניסתו של השופט החדש, "עשינו לו זובור קטן, נתנו לו להבין שיש ותיקים וצעיר", העיד בגיחוך.

קרין בעונה הקודמת היית מעבירה ביקורות מאוד קשות, אבל עם חיוך גדול.
"זה חיוך של מבוכה. כשהציעו לי לשפוט, ישבתי עם המנכ"ל והסברתי לו למה הוא לא צריך לקחת אותי. אני לא יודעת לתת ביקורת ולהגיד בפנים. אבל אני מצליחה ויוצא לי עקום כזה, מנסה להיות הכי מקצועית שאני יכולה".

איך מיקי שמו?
גורן: "הוא לפעמים מניאק. הוא הלב של התוכנית, אבל במקצועיות הוא לא מתפשר".

שמו: "יש לי המון אמפטיה לאנשים שמתכוננים כל כך הרבה זמן".

בעונה הקרובה יגיע פייר ארמה, אחד מאבות הקונדיטוריה
גורן: "בלעדיו לא היו עוגיות מקרון, הוא הפך אותם למה שהם היום".

שמו: "הייתי בסטאז' אצלו במרכז פריז, שמתי אפטרשייב בבית ויצאתי מהמלון לכיוונו. הגעתי למטבח ואז האסיסטנט שלו עצר אותי ואמר: 'אתה לא יכול להיכנס, שמת אפטרשייב, יהיה ריח לשוקולד'".

מה מבדיל בין בשלנים של "מאסטר שף" למתמודדים שלכם?
גורן: "קונדיטורים זה OCD, זה קריירה שלמה על זה, אנשים משוגעים. חלקם הם רוקחים וחלקם הכובען המשוגע".

שמו: "קונדיטורים הם מאוד מדויקים, זה דיוק ברמת הגרם. כשעוגה יוצאת מהתנור אין יותר מה לעשות איתה".