רוב הסיכויים שאגם בוחבוט בת השמונה, זאת שהגיעה לעונה השנייה של "בית ספר למוסיקה", לא יכלה אפילו לדמיין שתישאר עם המיקרופון ביד לעוד שנים רבות. הילדה עם קול הפעמונים התעצבה וגדלה יחד עם הקהל שלה. בין להיטים להופעות אגם פצחה בקריירת משחק וקטפה תפקידים על המסך ובתיאטרון. היא אפילו הספיקה להופיע על במת פארק הירקון בתור מופע החימום של ברונו מארס, ממש ימים בודדים לפני שהמלחמה החלה.

ובגדול, כנראה שאם התואר "המאמי הלאומית" עדיין היה מודבק לחביבת הקהל, סביר להניח שהיא הייתה זוכה בו. את מעמדה כאחת הנשים האהובות והמובילות בעולם המוזיקה אגם הרוויחה בזכות עבודה קשה ומקצועיות, אבל גם החן והצניעות שלה גרמו לה לבלוט בשטח, ובזכותם היא סללה את הדרך שלה לפסגה.

כמי שחוותה בעצמה אודישנים בפני שופטים, בוחבוט מכירה מקרוב את התחושות שחווים כעת המתמודדים של "הכוכב הבא" (פרק חדש הערב, ראשון, אחרי החדשות, ערוץ 12). היא זוכרת את ההתרגשות לפני נאמבר גדול ואת הרגעים שבהם קיבלה ביקורת ונמדדה על הביצוע שלה. היא גם עלתה, לא במכוון כנראה, על נוסחת הקסם שמאריכה את 15 דקות התהילה לקריירה מפוארת שעומדת בפני עצמה.

בעונה הנוכחית הגיעו ל"הכוכב הבא" לא מעט בוגרי "בית ספר למוסיקה" שממש כמוה - גם הם רוצים להצליח בגדול, סיבה מצוינת עבורה להתארח הערב בפאנל השופטים. בריאיון שערכנו עם אגם, ממש בסמוך לחדר שבו אותם זמרים צעירים מתכוננים לאודישן שאולי ישנה את חייהם, היא שיתפה בטיפ שלה לבוגרי התוכנית שרוצים לפרוץ בענק.

"מדובר באנשים שעברו את הדבר הזה, הם יודעים מה המשמעות של להיבחן והיו חשופים לביקורת, אבל זו חוויה שונה מכשאתה ילד. הם צריכים פשוט לזרום וליהנות, להגיע רעבים להצלחה אבל בטעם טוב ולזכור שמדובר בתחרות שבסופה יבחר מי שעתיד לייצג את המדינה שלנו באירוויזיון - וזה דבר גדול שמונח על הכתפיים".

אגם חוזרת לימים שבהם השתתפה בתוכנית ומספרת: "אני הייתי בת שמונה ולא באמת הרגשתי שהשתתפתי בתחרות, לקחתי את זה בתור חוויה וגם כשיצאתי מהתוכנית לא הייתה אסטרטגיה להצליח, לא ידעתי לאן אני נכנסת והעולם הזה היה חדש עבורי, אבל זה פשוט קרה".

מה למדת ב"בית ספר למוסיקה" שעזר לך בהמשך הדרך?
"למדתי איך לקבל ביקורת, ליישם אותה וללמוד ממנה. שגם אם לא כל כך התלהבו מהביצוע צריך לזכור שזה בסדר ושהגעתי ללמוד. לקחתי את החוויה הזאת ממש בתור בית ספר, למדתי איך לעמוד על במה ולגעת באנשים בביצוע, מגיל קטן הדברים האלה הושרשו בי ואני זוכרת אותם עד היום".

אגם בוחבוט עובדת על אלבום חדש (צילום: צילום מסך מתוך חשבון האינסטגרם של אגם בוחבוט)
אגם בוחבוט | צילום: צילום מסך מתוך חשבון האינסטגרם של אגם בוחבוט

מה הנציג שייבחר ב"הכוכב הבא" צריך להביא לבמה הגדולה באירופה?
"בדרך כלל האירוויזיון הוא שואו מטורף ורקדנים, הפעם זה מורכב. המדינה שלנו חווה כרגע עצב ושכול, אז בעיניי מי שייבחר לייצג אותנו בתחרות צריך להיות זמר שיש בו את היכולות הבימתיות לצד יכולת לרגש, הוא צריך לבטא את מה שאנחנו עוברים. לדעתי צריך שהשיר ייכתב על המצב, אין דבר יותר מדהים מלספר לעולם את מה שאנחנו עוברים דרך המוזיקה והיצירה. זאת תהיה בחירה לא פשוטה, אני מאחלת בהצלחה לשופטים ולכל המתמודדים".

כשאגם מזכירה את התקופה המורכבת שאנחנו חווים בחודשים האחרונים, שומעים ורואים את הכאב שממלא לה את הלב. כמו מרבית אומני ישראל, גם היא התמסרה לניסיון לנחם את האנשים שחוו את התופת מקרוב. "אלה ימים מאוד עצובים וקשים, בתור חיילת אני מופיעה בבסיסים ולמפונים, הלכתי לבקר פצועים ואני משתדלת לעזור בימים האלה כדי לתת קצת אור בתקופה החשוכה הזאת, אני מנסה לשמח עד כמה שאפשר".

"נתקלתי בהמון סיפורים של מפונים וחיילים שנפצעו. שמעתי ילדים מספרים בגבורה מה הם חוו בבית שלהם, הם ממש מבינים מה עברו ומדברים על זה בפתיחות ובעוצמה. דיברתי גם עם ילדים שהמשפחה או החברים שלהם חטופים, אני לא מעכלת את זה".

אז איך את חוזרת הביתה בסוף יום כזה? זה בטח מתיש אבל גם ממלא בכוחות.
"לפעמים אני חוזרת מרוקנת אבל יש פעמים שזה ממלא בכוחות. אני רואה שהם משתדלים להיות חזקים ושמחים ואומרת לעצמי, 'איך אני אהיה עצובה?'. הם בגישה של לשמוח ממה שיש לנו כרגע ואימצתי את זה גם".

את גרה בבאר שבע, איך היה הבוקר שלך ב-7 באוקטובר?
"לא ישנתי בבית, הייתי אצל בר (ברימר), בן הזוג שלי. במשך כמה ימים לא הרגשתי טוב ובאותו לילה בין יום שישי לשבת לא הצלחתי לישון, נשארתי ערה עד שאמא שלי התקשרה אלי בשש וחצי בבוקר וסיפרה לי שיש אזעקות וטירוף. כמו כולם צפינו בחדשות ולא האמנו".

היית רחוקה מהבית, אני מתארת לעצמי שזה היה מלחיץ.
"זה היה מאוד מלחיץ, באותו הרגע נסעתי הביתה. הרגשתי שאני צריכה להיות בבית גם אם פחות בטוח שם, זה הרגיע אותי להיות יחד עם המשפחה. גדלתי בבאר שבע אז כל הנושא של אזעקות ומלחמות מציף המון פחדים וחרדות, לא היה פשוט".

View this post on Instagram

A post shared by Agam Buhbut | אגם בוחבוט (@agam__buhbut)

בתחילת החודש אגם וסטטיק התגייסו למאמץ למען הרמת המורל הלאומי והוציאו את השיר "יחד תמיד", שמדבר על גבורת החיילות והנשים. על מאחורי הקלעים של אותו שיתוף פעולה אגם מספרת: "כשהמלחמה החלה הבנו שאנשים מנסים להיאחז במוזיקה, למצוא שיר שעושה להם טוב בלב ומביא להם אור ותקווה. סטטיק ואני נכנסנו לאולפן וחידשנו את השיר 'קטן עלינו' שיצא בתקופת הקורונה, הדבר הראשון שידענו שאנחנו רוצים לעשות זה להחליף את שם השיר, אמרנו שאין סיכוי שנשאיר את המשפט הזה כי זה ממש להקטין את גודל האירוע שעברנו, זה המשפט הראשון ששינינו".

"תוך כדי העבודה על השיר נחשפנו למה שהנשים והלוחמות עשו, שזו גבורה אמיתית. עצוב ומבאס שרק עכשיו כולם גילו על העשייה שלהן, הלוחמות עובדות מסביב לשעון במשך כל הזמן. אני שמחה שיצא לנו לשים עליהן את אור הזרקורים בשיר, סטטיק כתב טקסט מדהים בשבילן ואנחנו אוהבים אותן ואת כל האחים והאחיות שלנו שנלחמים בשבילנו, אנחנו שולחים להם את כל החיזוקים שאפשר".

מה תרצי לאחל לעם ישראל בתקופה הזאת?
"שנשאר מאוחדים וחזקים למרות הכל. אני מקווה שנעבור את זה כמה שיותר מהר, שכל החטופים יחזרו הביתה, שהחיילים שלנו ישובו לשלום וכל הפצועים יחלימו במהרה. שנהיה חזקים וננצח".