לנסוע לחופשה או לטיול בחו"ל - היש דבר טוב מזה? בטוח יש כמה דברים, אבל אין ספק שלבלות פרק זמן בסביבת נופים חדשים, תרבות אחרת, ואוכל מקומי זהו אחד הדברים המהנים ביותר בחיים. הדרך לחו"ל מתחילה בתכנון מקדים, הכולל בין היתר השוואת מחירים והזמנת כרטיס טיסה. איך עושים את זה בצורה הטובה ביותר? הרשו לנו לסייע לכם בעזרת מדריך קצר וקולע להזמנת טיסה בעידן הדיגיטלי.

סוגי הטיסות

ישנם שלושה סוגי טיסה עיקריים: סדירות, שכר, ולואו-קוסט. טיסה סדירה היא טיסה עם לוח זמנים קבוע לקו קבוע, והיא אינה תלויה במספר נוסעים. מחירה לרוב יקר יותר, אך במרבית המקרים כוללת גם ארוחה קלה או חמה במהלך הטיסה. טיסת לואו-קוסט היא טיסה במחיר זול במיוחד, אבל בתנאי שתקדימו להזמין. מחיר הכרטיס הבסיסי מכסה לרוב את הטיסה בלבד, וכל דבר נוסף (מזוודה, ארוחה, מושב), מוצע בתשלום נפרד. כדאי לחשב לפני הזמנת הכרטיס את העלות הסופית, כי אולי בסופו של דבר מחיר הטיסה לא יוצא זול ומשתלם. טיסת שכר היא זולה יותר, המופעלת על ידי חברת צ'רטר השוכרת מטוס מחברה אחרת. במקרה הזה המראתו של המטוס בפועל תלויה במספר מינימלי של נוסעים. בנוסף, טיסות שכר ינסו פעמים רבות למכור לכם גם מלון, בשביל להפוך את העסקה המשתלמת. בדרך כלל עדיף להזמין טיסה לחוד ומלון לחודש בשביל למקסם את ההנחה וההנאה מהחופשה.

סוג טיסה נוסף הוא טיסת קונקשן, ובה תגיעו אל היעד המבוקש אחרי שהחלפתם בין מטוסים פעם או פעמיים. טיסות קונקשן מאפשרות לכם לחסוך המון בטיסות ארוכות. הטיסה לתאילנד יקרה לכם? טוסו מישראל למדינת ביניים ותמשיכו עם אותה חברת תעופה לתאילנד - כך תחסכו. לפעמים אפשר לעשות את זה בהזמנה אחת ולפעמים בשתי הזמנות נפרדות.

דרכון וכרטיס טיסה (צילום: TravnikovStudio, Sutterstock)
לפעמים שווה להישאר בקונקשן | צילום: TravnikovStudio, Sutterstock

כללי אצבע להזמנת טיסה באינטרנט

חפשו בכמה אתרים
כמו בהזמנת מלונות, במקום לעבור אתר אתר חפשו את האתרים שמרכזים לכם את כל אתרי הזמנת הטיסות במקום אחד - זה יחסוך לכם זמן וכסף. האינטרנט מלא במנועי השוואת מחירי טיסות, כשכל אתר מרכז בתוכו מידע ממספר חברות, לרוב טיסות סדירות ולואו-קוסט. לאחר שתזינו את פרטי המוצא, היעד והתאריכים הרצויים לכם, תקבלו מגוון תוצאות שעולות בקנה אחד עם הפרמטרים שהזנתם. כיוון שלא כל אתר מקושר לכל חברות התעופה, מומלץ להשוות לפחות בין שני אתרים שונים, וגם באתרי חברות התעופה של מדינת היעד עצמה. כך למשל, בקיץ 2013 החליטו ישראל ופולין להדק את קשרי התיירות ביניהן: מספר הדילים לוורשה מישראל פרח, וחברת התעופה הלאומית lot הציעה אף היא טיסות במחירים נוחים.

נקו את קבצעי הקוקי מהדפדפן
כשאנחנו מבצעים חיפושים באינטרנט, הדפדפן בו אנחנו משתמשים שומר קבצי עוגיות (cookie), המשמשות בין היתר למעקב אחרי המשתמש באתר אינטרנט מסוים באמצעות התנהגות הדפדפן. במילים פשוטות יותר: חברות שרוצות למכור לנו דברים משתמשות בקבצים הללו כדי להתאים לנו פרסומות. חברות תעופה ומנועי חיפוש טיסות משתמשים בשיטה הזאת כדי להציג לפנינו כרטיסים במחיר יותר גבוה במסלולי טיסה שחיפשנו אחריהם. מה עושים? אחת לכמה זמן מנקים את הקוקי'ז מהמחשב, ובכל מקרה כדאי לבצע חיפוש אחר טיסה בשני מכשירים המשתמשים בחיבור אינטרנטי שונה, למשל המחשב המחובר לרשת הביתית ומכשיר הסמארטפון בחבילת הגלישה.

קחו בחשבון עלויות נוספות ואת המחיר שלא מצוין
רגע לפני שאתם מתלהבים מהכרטיס במחיר זול להדהים שמצאתם, ודאו שאתם מודעים לכל העלויות הנוספות: הכלכליות והאנושיות. כך למשל, טיסה שיוצאת לפנות בוקר יכולה לעלות לכם במונית או בלילה בשדה התעופה הסמוך למלון, כמו גם בלילה ללא שינה מספקת לפני הטיסה. בדקו היטב מה כולל המחיר המוצע וכמה יעלה לכם נניח לשלוח מזוודה.

כרטיס טיסה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
אל תסתפקו בחיפוש באתר אחד | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

טיפים נוספים:
1. אל תגבילו את החיפוש לשדה תעופה, הקלידו תמיד את עיר היעד ובחרו ב"All Airports".

2. באתרים שמאפשרים, בחרו באפשרות "Include nearby", שיאפשר לכם להוסיף שדות תעופה סמוכים שאינם ממוקמים בעיר היעד.

3. בדקו מחירים במשך כשבוע. מחירי טיסות משתנים כל הזמן, ושווה לבדוק את מחיר הטיסה הרצויה בימים ובשעות שונים לפני הקנייה.

4. הימנעו מטיסה בסוף שבוע וב-Weekend: אם יום הטיסה לא משנה לכם, הימנעו מלקנות כרטיס טיסה לימים שישי-ראשון (כולל), במרבית המקרים הטיסות הללו יקרות יותר.

5. אם מצאתם טיסה דרך מנוע חיפוש, אך כדי לקנות את הטיסה אתם מועברים לאתר אחר, חפשו אחר ביקורות על האתר ברשת, לפעמים טיסה זולה שמוצעת באתר מפוקפק עלולה לעלות לכם הרבה יותר.

6. ובכלל, עדיף שתמנעו מהזמנת חבילה של מלון וטיסה - אם מפרקים את שני הגורמים האלו, המחיר הוא בדרך כלל זול יותר. 

7. אם מתאפשר לכם, תזמינו מראש. שלושה חודשים מראש זה הזמן האידאלי להזמין טיסה. המחירים תמיד יעלו ככל שמתקרבים. וירדו בחדות רק בדקה90. אבל לא בתקופת הביקוש הגבוה.

8. אם אתם טסים לסופ"ש ספונטני או למועד קצר, סעו עם מזוודת טרולי בלבד שיכולה לעלות אתכם למטוס, בצעו את הצ'ק אין אונליין ותחסכו זמן וכסף. 

דיילת קרקע מגישה כרטיס טיסה (צילום: michaeljung, Shutterstock)
אל תשכחו ליהנות | צילום: michaeljung, Shutterstock

אם אינכם מכירים אתרי חיפוש טיסות, או מכירים קצת ורוצים אפשרויות נוספות, הרשימה שלפניכם כוללת את האתרים המומלצים שלנו לחיפוש טיסות לחו"ל:

1. Kayak
אתר קיאק יאפשר לכם לחפש טיסה בתאריך המדויק, ובגמישות של כמה ימים לפני או אחרי, ומעניק אפשרות סינון על פי שעות המראה ונחיתה, חברות טיסה, ובחירה בין טיסות ישירות לטיסות עם עצירות והחלפות. לאחרונה התחדש האתר עם אפשרות לבחור רק את נקודת המוצא - ללא יעד וללא תאריך מסוים, מה שמאפשר לכם לבחור על גבי מפה את הטיסה שמתאימה לכם בכפוף למחיר.

2. Skyscanner
המקבילה האירופית של קיאק. מנוע החיפוש של סקייסקנר מאפשר לחפש טיסה במגוון משתנים: מעיר או מדינה ליעד ספציפי, מעיר או מדינה לכל מקום בעולם, המחיר הזול ביותר בתאריך הספציפי, בשבוע הקרוב, בחודש שלם - ואפילו בשנה הקרובה. מתאים לכל מי שתאריך הטיסה שלו גמיש במיוחד.

3. Smartair
אתר כחול לבן שנכנס לנישה של קיאק וסקייסקנר. מנוע החיפוש של סמארטאייר משלב בין יותר מ-750 חברות תעופה ויימצא לכם את המחירים המשתלמים ביותר. האתר מציע גם חיפוש מלונות. 

4. Hotels Combined
ואחרי הטיסה כמובן שצריך למצוא גם מלון. כמו שאתרי השוואת המחירים לטיסות והזמנה בקליק אחד עובדים - כך גם הוטלס קומביינד, שישווה לכם מחירי מלונות ברחבי העולם וימצא לכם את המחיר המשתלם ביותר. 

>> לעוד טיפים בהשוואת מחירי חופשות