אירוע "משנים את העולם" ביוזמת קשת 12 וסיד ישראל, יערך ב-31 במרץ 2020 ויביא לסדר היום הציבורי יוזמות, מיזמים ואישים ישראלים ומהעולם היהודי, המשפיעים לטובה על החיים בעולם המתפתח. לטובת בחינת המועמדים למיזם "משנים את העולם", תמונה וועדה ציבורית שתבחר מספר מיזמים או יזמים אשר יזכו באותות. הבחירה תתבצע לפי קריטריונים כמו מידת החדשנות, היקף הפעילות, מידת ההשפעה ועוד. האותות יוענקו במעמד נשיא המדינה, מר ראובן רובי ריבלין, האירוע ישודר בפלטפורמות קשת, ובמהלכו יערכו פאנלים במגוון נושאים, יוצגו סיפוריהם של חלק מן המועמדים ויוכרזו הזוכים על הבמה.
הנה חמישה אנשים מתוך רבים, שחוללו שינוי במגוון נושאים ותחומים וקידמו את העולם צעד אחד קדימה:
גרטה טונברג
בת 16, מובילה את מחאת הצעירים הגלובלית נגד הזנחת משבר האקלים. ייסדה את 'שביתת האקלים', תנועה המעודדת בני נוער להיעדר מבתי הספר מדי שישי כמחאה על אדישות הממסד לנושא. היא נואמת בדיונים ממשלתיים ופורומים כלכליים ופוליטיים, ואף רתמה את האפיפיור ומלחמתה וקיבלה ממנו את ברכת הדרך. היא נבחרה לאשת השנה של מגזין טיים, ובמרץ הקודם שלושה חברי פרלמנט נורווגיים הציעו את מועמדותה לפרס נובל לשלום.
אילון מאסק
איש עסקים, ממציא ומשקיע. הוא ידוע בעיקר בזכות הקמת PayPal ו-SpaceX, והיותו מנכ"ל טסלה מוטורס. החזון והתשוקה שלו לדחוף את גבולות הטכנולוגיה ואינטגרציה הצרכנית, הביאו לחשיפה מוגברת לאנרגיה סולארית, תחבורה מהירה ובינה מלאכותית.
רשמה סאוג'ני
עורכת דין ופוליטיקאית אמריקאית, ומייסדת Girls Who Code, חברה המקדמת הדרכות טכנולוגיות (במיוחד קידוד) לבנות. לחברה יש מוקדים ב-42 מדינות בעולם עם למעלה מ-10,000 נשים שלומדות, ובכך מקדמת את הנשים וחושפת אותם לעולמות הטכנולוגיה והתכנות.
טארנה בורק
מייסדת תנועת Me Too. היא החלה להשתמש באקט מודע ויזום בביטוי “Me Too” כדי לקדם מודעות חברתית לתופעה החברתית הנרחבת של הטרדות ותקיפות מיניות. המונח התפתח לתנועה חברתית בשנת 2017 בעקבות חשיפת פרשת הארווי ויינסטיין. בנוסף לכך, בורק עומדת בראש עמותה אמריקאית בשם "בנות לשוויון מגדרי" ונואמת בציבור ברחבי העולם. היא אמרה: "מעולם לא דמיינתי שדבר כזה ישנה את העולם, ניסיתי רק לשנות את הקהילה שלי. זוהי רק ההתחלה, ופה רק מתחילה העבודה".
פרופסור וויליאם קיילין, פרופסור פיטר ג'יי רטקליף ופרופסור גרג ל. סמנזה
זוכי פרס נובל לרפואה על תגליותיהם בנושא הסתגלות התאים לזמינות משתנה של חמצן. הם זיהו מנגנונים בתוך התא אשר משים את אופן הביטוי של הגנים בתא, בתגובה לשינויים ברמות החמצן. הגילויים של החוקרים היו משמעותיים מאוד לפיתוח גישות חדשות ומבטיחות למלחמה באנמיה, סרטן ומחלות רבות נוספות.
ישראל מוכרת בעולם כ"סטארט אפ ניישן", ומושכת אליה חברות ענק ומומחים מרחבי העולם שמגיעים ללמוד כיצד מצליח המשק הישראלי להוציא מתוכו שורת חברות, מיזמים וטכנולוגיות באיכות ובכמות שאין להן אח ורע בעולם.
חלק לא מבוטל מהחדשנות הישראלית מתבטא בתחומי החקלאות, המים, האנרגיה והרפואה, שהם בעלי חשיבות רבה למדינות מתפתחות. בד בבד, פועלות בעולם המתפתח חברות ישראליות רבות התורמות לשינוי ואף הצלת חיים, באמצעות שילוב של טכנולוגיה והשקעות במדינות אפריקה, אסיה, מרכז אמריקה ועוד, כשלצדן פועלים באותן מדינות גם ארגוני חברה אזרחית שמביאים איתם גישות חברתיות חדשניות אשר משפיעות לטובה על החברה והסביבה.
בוועדה הציבורית שתוקם לצורך בחינת המועמדים במיזה "משנים את העולם", ייקחו חלק, בין היתר, טלי גורן – סמנכ"לית תקשורת ורגולציה בקשת, ערד ניר – עורך חדשות החוץ בחברת החדשות ומגיש "סדר עולמי", סגן השר והשגריר לשעבר – ד"ר מייקל אורן וח"כ לשעבר קסניה סבטלובה, לצד אנשי אקדמיה, אנשי טכנולוגיה ועוד.
קול קורא זה מיועד לארגונים, חברות ואישים העוסקים בתחומים כגון רפואה, טכנולוגיה ובינה מלאכותית, בניית יכולות, פיתוח קהילתי וחינוך, תזונה, חקלאות, מים וסניטציה, כלכלה, יזמות ועוד.
לכל הצעת מועמדות יש לצרף את הפרטים הבאים:
פרטי התקשרות:
כאשר המציע הוא המועמד:
-פרטי התקשרות של המועמד: שם הארגון/חברה ושם של איש קשר, כתובת, כתובת מייל, מספר טלפון להתקשרות.
-כתובת אתר האינטרנט של המועמד.
כאשר המציע אינו המועמד:
-פרטי התקשרות של המציע: שם מלא ו/או שם הארגון ושם של איש קשר בארגון, כתובת, כתובת מייל, מספר טלפון להתקשרות.
-האם המועמד יודע על הגשת מועמדותו (במידה והמועמד אינו המציע). פרטי התקשרות של המועמד: שם הארגון/חברה ושם של איש קשר, כתובת, כתובת מייל, מספר טלפון להתקשרות, אתר אינטרנט.
פרטים על הפעילות:
1. סוג הפעילות שבוצעה (עד 100 מילים).
2. תחום הפעילות (חינוך, חקלאות, טכנולוגיה, פעילות עסקים בעלת אימפקט חיובי על הסביבה והחברה וכו').
3. מיקום הפעילות: באיזו מדינה, עיר, כפר וכו' בוצעה הפעילות.
4. משך תקופת הפעילות/העשייה עם ציון תאריכים מדויקים ככל הניתן.
5. הצורך שהיה בקיומה של הפעילות והמצב שהיה קודם לביצוע הפעילות (עד 50 מילים).
6. כיצד בוצעה הפעילות בשטח בפועל, לרבות מה היו האמצעים שנעשה בהם שימוש במסגרת הפעילות/לשם ביצוע הפעילות; מי היו היחידים, הארגונים המעורבים בביצועה, מי היו הנציגים מהקהילות המקומיות (עד 100 מילים).
7. טיב השינוי וההשפעה שהיו לפעילות על האוכלוסייה הנהנית מהפעילות (עד 50 מילים).
8. ציינו האם הפעילות בוצעה ביחד עם שותפים נוספים, בעבור תמורה או בהתנדבות.
9. צרפו מסמכים רלוונטיים המעידים על הפרטים הנדרשים לעיל, וכן תמונות של הפעילות, אם ישנן.
מועמדות שתוגש ללא פרטים מספיקים לא תובא בחשבון.
הנכם מוזמנים להגיש הצעות ומועמדים בעמוד http://event.sid-israel.org/
או לכתובת המייל info@sid-israel.org עד לתאריך 15 בפברואר 2020.
בשורת הנושא יש לכתוב: מועמדות לפרסי "משנים את העולם" של קשת 12 וסיד ישראל, שם המועמד (אם המציע הוא המועמד) ו/או שם המציע ושם המועמד (אם המציע אינו המועמד).