אורז כחול (צילום: mako)
מכניסים צבע למטבח | צילום: mako

אורז כחול

מה צריך:

1כרוב סגול

1/4 כפית סודה לשתייה

1 כוס אורז מלא, שטוף

5 גבעולי בצל ירוק - קצוצים

3 כפות גרעיני דלעת טבעיים

3 שיני שום כתושות

2 כפות שמן זית טבעי

1 כפית מלח ים טבעי

1/2 כפית פלפל שחור

1/4 כפית כמון טחון.

1/4 כפית פפריקה מתוקה.

עוד ב"חשבון משותף":

איך מכינים אורז כחול?

  • מרתיחים כרוב סגול שלם בכוס מים, כשהמים הופכים לסגולים מסננים את הכרוב.
  • מוסיפים למים הסגולים רבע כפית סודה לשתייה ומערבבים והופ! קסם! המים הופכים לכחולים. מבשלים חמש דקות לצמצום הנוזלים.
  • במקביל מבשלים את האורז המלא שטוף בשתי כוסות מים רותחים כ-35 דקות. שופכים פנימה את הנוזל הכחול ומערבבים. מניחים בצד לספיגה.
  • קוצצים 5 גבעולי בצל ירוק ומקפיצים אותם במחבת עם שתי כפות שמן זית, 3 כפות גרעיני דלעת ו-3 שיני שום כתושות.
  • מסדרים את האורז על צלחת יפה ומפזרים מעליו את הבצל עם גרעיני הדלעת.

בתאבון

"חשבון משותף": א'-ג', 15:45

עקבו אחרי עמוד הפייסבוק של "חשבון משותף"