ברחבי העולם, עודד ברנר, מוכר כאיש השוקולד הקירח. הקרחת והעגיל של עודד מוטבעים בעשרות סניפי מקס ברנר ברחבי העולם, והעסק שנושא את שם משפחתו מגלגל קרוב למאה מיליון שקלים בשנה. "אני סתם בן אדם קטן שגדל ברחובות. זה נראה לי כאילו עובדים עלי ותיכף יגידו 'חייך אכלת אותה'". מודה ברנר.

אבל לצד החיבוק, הרשת של ברנר שמזוהה כישראלית בחו"ל, מתמודדת בשנה האחרונה עם גל לא פשוט של הפגנות אנטי-ישראליות וקריאות לחרם מצד גורמים פרו-פלסטינים מול סניפיה באוסטרליה. העניין אפילו נדון בדיון מיוחד בפרלמנט האוסטרלי. "מקס ברנר זה אולי המותג הישראלי הכי מצליח באוסטרליה וזה בדיוק מטרה מספיק בולטת תקשורתית כדי לעשות רעש" מסביר ברנר. "זה לא מפריע לנו לעסקים, אולי אפילו להיפך כי אנשים רוצים להראות תמיכה".

מחנות צדדית ברעננה לאימפריית שוקולד

בכלל, מקס ברנר, לא מעט הודות לעבודת השיווק של עודד, הפך בחו"ל למותג מתוקשר ומוכר הרבה יותר ממה שהוא בישראל. האימפריה האדירה הזו צמחה בחנות צדדית ברעננה לפני כ-15 שנים.

עודד ברנר, אז צעיר בן 28, חזר ארצה באמצע שנות התשעים, אחרי שהתשלם באירופה בתחום השוקולד והקינוחים. "אני זוכר שאהרוני אמר לי 'ילד אתה תעשה הרבה כסף מהממתקים האלה'" נזכר ברנר בכניסה לחנות הראשונה שפתח אי פעם.
באקלים בו רשתות מזון חדשניות עם סממני איכות כמו "לחם ארז" ו"ארקפה" החליפו את המסעדות הותיקות "קפולסקי" ו"אפרופו", חבר ברנר למקס פיכטמן, אופה דני, וביחד הכירו לישראלים שוקולד בוטיק.

אבל לא תמיד הכל מתוק. לפני כעשור ניסה ברנר להרחיב את העסק עם שותף, נקלע לקשיים והחברה החלה לצבור חובות. קבוצת "שטראוס" זיהתה את ההזדמנות, רכשה את המותג ושיקמה והגדילה את היקף הפעילות. עבור המכירה קיבל עודד 5 מיליון שקלים ואחוזים מועטים מהרשת. היום הוא מוגדר כיזם של 'מקס ברנר' ומקבל משכורת קבועה. השידוך בין השניים מתקיים כבר עשור והניב שלושים ושמונה סניפים ברחבי העולם.

אנשים, ימי רביעי וחמישי, 18:50

איציק זוהר מגיב על האשמות נגדו