בתכנית הקרובה של בית ספר למוסיקה יוקדש המופע ליצירתו של חתן פרס ישראל, המלחין נחום היימן, מי שעומד מאחורי לא מעט מנכסי צאן הברזל של המוסיקה הישראלית, כתב מוסיקה למספר סרטי קולנוע מצליחים, וגם אבא של הזמרת סי היימן, חברת הוועדה המקצועית של התכנית זו העונה השנייה. לערב המרגש הגיעו ביחד סי, נחום היימן עצמו ויהלי, בנה בן ה-12 של סי, שמספרת לנו היום על האירוע ועל העבודה עם בית ספר למוסיקה בכלל.

ערב נחום היימן בבית ספר למוסיקה (צילום: מירי נחמיאס)
סי, נחום ויהלי בבית ספר למוסיקה | צילום: מירי נחמיאס

הקשר בין סי לבית ספר למוסיקה מתחיל עוד לפני שהתכנית נולדה: טמירה ירדני, שעומדת בראש חברת ההפקה של בית ספר למוסיקה, ליוותה את סי בתחילת דרכה המקצועית והיא זאת שהעלתה את הרעיון לביצוע של סי ל"כמו צמח בר" שהלחין אביה. "באותם ימים אף אחד לא עשה קאברים, רק שירים מקוריים", משחזרת סי, "אנשים צחקו אז כששמעו על הרעיון, ובכלל, להיכנס לנעליים של חווה אלברשטיין, המבצעת המקורית, היה אתגר לא פשוט, אבל טמירה היא זו שגרמה לנו להבין שאפשר להפוך שיר לשלך בגלל איך שאתה שר אותו". היום, עם תכנית כמו בית ספר  למוסיקה, בה ילדים קטנים מבצעים שירים מורכבים, הרעיון הזה רק מקבל חיזוק נוסף, היא מסבירה.

ערב נחום היימן בבית ספר למוסיקה (צילום: מירי נחמיאס)
עם אבא. "תמיד חלם לכתוב שיר רוק" | צילום: מירי נחמיאס

הרעיון להקדיש תכנית ליצירתו של נחום היימן, אביה של סי, נולד עוד בתקופת צילומי העונה הראשונה, וסי מתרגשת כשהיא מדברת על המשמעות של מופע כזה עבור אביה: "זה כל כך משמעותי בשבילו, במיוחד בתקופה הזאת, שהיא לא קלה. זה עושה טוב לבריאות, לכבוד ולהרגשה", היא משתפת. "היום זה מגיע למצב שילדות אומרות לי ברחוב 'הי, את הבת של המלחין שכתב את חופים'. זה לא שיר שהן היו מחפשות לשמוע סתם כך, אבל כשילדה מקסימה כמו ירח שרה את השיר, אז ילדות מפתחות מודעות ליצירה של אבא שלי וגם של אחרים, וזה כל כך חשוב".

ערב נחום היימן בבית ספר למוסיקה (צילום: מירי נחמיאס)
"כששרתי את 'צמח בר' אף אחד עוד לא עשה קאברים". סי היימן | צילום: מירי נחמיאס

יש איזה שיר שאבא שלך ציפה במיוחד לשמוע בתכנית?
"
אבא שלי תמיד אמר שהוא היה רוצה לכתוב שיר רוק. כשהוא כתב את "סוס עץ" נורית גלרון עשתה לו ביצוע מדהים, ואחר כך גם אדם עשה קאבר לשיר, ובתכנית ביצע אותו אדי שוקחה. אני מטורפת על הילד הזה, הוא נתן ביצוע – שאבא שלי היה בשוק. אני מחכה לתכנית שכולם ישמעו. כמובן שצריך להזכיר גם את העיבוד המצוין של עמוס בן דוד".

ואיזה שיר ריגש במיוחד אותך?
"כמובן ש"צמח בר", זה שיר שהוא גם ככה פרה קדושה, ועוד לבצע אותו ככה מול המלחין ומולי, שעשיתי עם השיר הזה היסטוריה, ומול יהלי הבן שלי – זה היה מאד מרגש גם עבורנו וגם עבור מייה המקסימה".

איך היה ליהלי, בנך, לראות את כל הביצועים בערב הזה?
"
הוא סוף סוף ספג את העוצמה של מי זה סבא שלו. כשהוא קיבל את פרס ישראל אז יהלי עוד היה נורא קטן, וביום יום הוא קודם כל סבא שלו, ופתאום הוא נחשף לעוצמה כזאת, זה היה לו מאד חשוב".

ערב נחום היימן בבית ספר למוסיקה (צילום: מירי נחמיאס)
שלושה דורות. "פתאום יהלי הבין מי זה סבא שלו" | צילום: מירי נחמיאס

הוא עצמו עוסק במוסיקה?
"בטח, הוא מנגן, יש לו להקה, "בלו דוגז", הם מתאמנים אצלנו בבית".

ולתכנית כזאת הוא היה הולך?
"לא, הוא ממש בקטע של נגינה, לא של שירה, ואני חושבת שדווקא בגלל שהוא גדל באווירה כזאת זה רחוק ממנו"

את בעצמך מלווה את בית ספר למוסיקה כבר עונה שנייה, איך את מסכמת את העבודה?
"אין מילים, אני מאד נהנית. זאת חוויה מאד עצמתית, ילדים בגילם ששרים שירה גבוהה, על נושאים לא קלים לפעמים, זה הישג של התכנית".  

סי עצמה עובדת לא מעט עם ילדים ובני נוער בסיכון, מקליטה איתם ועובדת איתם על מוסיקה, ומספרת על חיבור מיוחד שנוצר גם עם התלמידים בבית ספר למוסיקה, שמתחברים אליה בעקבות התכנית. "להיחשף ברמה כזאת זאת חוויה מאד עצמתית עבורם" , היא אומרת, "אבל התכנית מכינה אותם ועוטפת אותם מכל כיוון אפשרי. בית ספר למוסיקה זאת חגיגה אחת גדולה".

בית ספר למוסיקה, ספיישל נחום היימן, ראשון ב-21:00