השחקן ההוליוודי אלון אבוטבול והבמאית שיר ביליה נישאו לפני למעלה מ-25 שנה והביאו לעולם ארבעה ילדים. לפני מספר שנים בחרו לסיים את הזוגיות שלהם, אבל לא לפרק את התא המשפחתי. הם חיים תחת קורת גג אחת בלוס אנג'לס, מנהלים חיי משפחה ואבוטבול אפילו המציא סטטוס חדש, מקורי וקליט לו ולשיר - "פרושים".

הערב (ראשון) ייצאו השניים למסע זוגי חדש ומסעיר ב"המטבח המנצח VIP", שחוזרת לעונה חדשה ומפתיעה (אחרי החדשות, ערוץ 12). "שיר בשלנית-על והיא הסיבה שבאתי לתוכנית. אי אפשר אפילו לקרוא לזה בישול - היא יוצרת באוכל עולם שלם", מספר אבוטבול ל-mako, "היא מעלה לאינסטגרם שלה את הסטוריז הכי יפים בעולם, מאוד ייחודית, מאוד בוטיק. שיר מאוד מסורה לזה, מעבירה סדנאות על בריאות וכותבת ספר על אוכל. זה עולמה".

"כשהגיעה ההצעה ל'המטבח המנצח VIP', קפצתי על זה ושאלתי אותה. היא לא הסכימה ישר, היססה לרגע קט, וברגע שהסכימה היה לי מאוד ברור שתפקידי פה זה להיות בשירותה, לעטוף אותה, לאפשר לה לעשות את מה שהיא עושה גם בבית".

בתחרות הזו הבישול נעשה בתנאי לחץ שלפעמים גורם לפיצוצים במטבח. לא חוששים מזה?
שיר: "אין באמת חשש, רק רצון עז לנצח. אנחנו עובדים אחלה בצוות, זה היתרון שלנו. נעים לנו אחד עם השנייה. עשינו הכנות, למדנו לבשל ביחד".
אלון: "חששות מהמטבח? זה מתח מבוקר. כבר 10 שנים שאנחנו לא רבים, אין טעם להתחיל עכשיו. ניתן ספייס, נכבד זה את זו ונשים לב לצרכים. אני לא מתרגש מהלחץ ולא מהזמנים. אני יודע עם מי יש לי עסק".

אלון אבוטבול ושיר ביליה (צילום: מתוך האינסטגרם של שיר ביליה)
פרושים. אלון אבוטבול ושיר ביליה | צילום: מתוך האינסטגרם של שיר ביליה

מוכנים לספוג ביקורת ולתת ביקורת על הזוגות המתחרים?
שיר: "לקבל ביקורת זה הרבה יותר קל מאשר לבקר. לקבל ביקורת זה בינך ובין עצמך. את קשובה, זה מסקרן, במיוחד כשאלה אנשים שכל כך מבינים באוכל. לבקר אחרים זה יותר קשה, כי את לא רוצה לפגוע. אוכל זה אהבה, זה רצון בנתינה. כשמישהו נותן לך משהו ואת אומרת: 'אני לא אוהבת' - זה כאילו את לא רוצה אותו".

סביב השולחן יפגשו שיר ואלון את בני הזוג אנה ארונוב ואייל אלגבי, הזמר קובי אוז ואשתו בת שבע, השחקן איציק כהן ובתו דניאל והמגיש אבי כאכון ואחותו נינה. "זה סיפור אהבה בהמשכים", מודה שיר, "התחברנו, נוצרה דינמיקה של קבוצה. אם אתה היית בא כחדש, היה לוקח לך זמן להיכנס פנימה. נהיינו מין יחידה כזאת שעוברת משהו ביחד".

יש מגוון מטבחים וסגנונות שונים בעונה הזו. מה אתם מביאים לשולחן?
"בשבילי, המטבח זה דבר משמעותי מאוד. אני קמה בבוקר וכשהעיניים עוד עצומות שמה סיר ומכינה חלב שקדים. אני קודם נרגעת במטבח ורק אז מתחילה את היום. אני מתעסקת באוכל טעים, מנחם בבטן, שמזין אותך - לא כזה שגורם לך להיות עייפה. זה המוטו שלי. מדובר בעיקר בירקות, פירות ואוכל מבושל".