אחרי הסרוויס שלהם ב"המטבח המנצח VIP" ורגע לפני ששי ומיכל אביבי נכנסים למטבח (הערב, ראשון, אחרי החדשות, ערוץ 12), יועד ומשה דץ נהנים מהתגובות ברחוב בעקבות הארוחה המרשימה שבישלו.

"זה מאוד כיף. הייתי רגיל שבעיקר ילדים ונוער היו עוצרים אותי ברחוב, ופתאום זה מלא מבוגרים: סבים, סבתות, הורים", סיפר יועד הבוקר לניב רסקין, "פעם היו מזהים אותי כ'הצלם של קווין רובין' או 'ההוא מהטיקטוק', עכשיו זה 'הבן של דץ'. זה נחמד".

המנה שזכתה לביקורות הטובות ביותר מסביב לשולחן הייתה הקינוח, קנולי מסקרפונה ואגוזי לוז עם רוטב קרמל מלוח. "עשינו ארוחות ניסיון, הזמנו נסיינים", הודה משה, "הקנולי בא בדרך כלל עם ריקוטה. עשינו את זה עם ריקוטה, גרידות תפוזים ושוקולד, וזה היה כל כך כבד אחרי הארוחה המושחתת שלנו עם הלזניה והאגרול".

על התחליף עלה לגמרי במקרה יועד, "עשינו בבית כמויות של מילויים עד שהגענו לאחד שהצליח להחזיק לנו את הפה. מצאתי את הקרמל ואגוזי הלוז, הם נשארו יותר מדי זמן בבלנדר - וככה נוצרה האבקה הזאת".

יועד דץ (צילום: מתוך האינסטגרם של יועד דץ)
"תמיד אמרו: 'אתה צריך לעשות משהו לבריאות', אבל דחיתי את זה על הסף" | צילום: מתוך האינסטגרם של יועד דץ

כמו הזוגות האחרים בתחרות, גם משה ויועד לא מהססים לפתוח מסביב לשולחן את הנושאים האישיים והרגישים ביותר, כמו התקופה שבה יועד שקל 180 קילו. "זה לא היה אישיו עד שזה הפך להיות האישיו", סיפר יועד, "זה לא דובר, עד שהתחלתי לרדת במשקל. בתקופה שלפני תמיד אמרו, 'אתה צריך לעשות משהו לבריאות', אבל דחיתי את זה על הסף. לא הייתה מטרה שבגללה הייתי צריך לשנות את אורח החיים שלי".

המטרה הזאת והמוטיבציה להשתנות הגיעו עם גיוסו לצה"ל. "כשיועד היה ילד גדול, זה לא היה דבר קל", הודה משה, "בכל השנים האלה הלכנו לטיפולים ולקבוצות. במקומות האלה לא מדברים על דיאטה, ובצדק, רק על בריאות. מדברים על איך לאכול נכון, אבל זה לא היה יכול לקרות עד שהוא לא רצה בעצמו".

"הצבא נתן לו בעיטה אחרי יום. אמרו לו: 'סליחה, אתה בשלושה-ארבעה קילו יותר מהמשקל שהצבא מרשה', וזרקו אותו הביתה אחרי יום", נזכר משה, "יועד בא ואמר, 'אבא, אני רוצה לשרת', ואז התחילו הטלפונים מה עושים. הוא עשה את כל זה כדי לשרת בצבא". יועד עבר ניתוח לקיצור קיבה, השיל 100 קילו ממשקלו וכפי שסיפר לאחרונה בראיון ל-mako, חייו השתנו באחת: "אחרי שעשיתי את הניתוח נפתח לי עולם הבישול. התחלתי להכין לעצמי בדיוק את הטעמים שאני רוצה להגיע אליהם, כי לא יכולתי לאכול הרבה ורציתי שהטעם יהיה בול, שהביס יהיה מדויק".