אין תמונה
"לעולם לא אשכח את הודו". אילנה דיין

השכלה: דוקטורט במשפטים
מצב משפחתי: נשואה +3
ותק בתחום: 27 שנים

הכתבות החשובות ביותר שעשיתי
הראיון הבלעדי שהתקיים בפריז עם המרגל המפורסם מרקוס קלינברג היא הכתבה החשובה ביותר בעיני. זו
הייתה הפעם הראשונה שבה קלינברג דיבר מאז השתחרר מהכלא הישראלי באשמת ריגול לטובת הסובייטים. בראיון עימי הוא הסביר את הרציונל מאחורי מעשיו והמחיר הכבד ששילמה משפחתו.

כתבה נוספת היא המפגשים עם חיילי צה"ל שעשיתי יחד עם במאי "עובדה", גלעד טוקטלי, בחודשים האחרונים לפני הנסיגה מלבנון. הקושי בחיי היום-יום והמציאות המחרידה של החיילים במוצב כרכום אפשרו לנו הצצה נדירה למציאות שעד אז לא נראתה בטלוויזיה. התאפשר לנו, לראשונה, להתלוות לחיילי צה"ל במבצע צבאי.

הכתבה השלישית שבחרתי היא בעצם סדרת כתבות שהכנו בהודו וישודרו בעונה החדשה. את הדברים שראיתי שם לעולם לא אשכח. יופי וזוהמה, כאב וסבל והרבה מאוד דברים מרתקים שהפנטו אותי למקום הזה שאליו אני חולמת לשוב.

הכתבות שאני הכי גאה בהן
המסע שעשינו עם פצועי מלחמת לבנון השנייה היא הכתבה שאני הכי מתגאה בה. בכתבה זו ניסינו להבין את המחיר הנפשי והפיזי ששילמו טובי בנינו. ליווינו אותם במאבקם להחלים ובעיקר במאבק מול גורמי משרד הביטחון, שלא תמיד מצאו לנכון להקל עליהם. אני מאמינה שבזכות הכתבה הזו החלו להקשיב להם.

זרעי קיץ- הסרט המלא (תמונת AVI: עובדה)
האמהות שנשארו מאחור. "זרעי קיץ" | תמונת AVI: עובדה

פרויקט נוסף שאני מאוד גאה בו הוא הסרט "זרעי קיץ", שהפקנו לרגל יום הזיכרון לחללי צה"ל, ובו מתואר סיפורן של ארבע משפחות ישראליות ששכלו את בניהן באותו טנק שנפל לקראת סוף מלחמת לבנון השנייה. הייחודיות של הסרט היא במפגש בין המשפחות השונות, שבאות מקצוות שונות בחברה הישראלית, אך עם זאת הן החברה הישראלית על כל גווניה ומחלקותיה.

כתבה נוספת היא ספיישל חטיפת ילדי תימן ששודר בעונה הרביעית של "עובדה". התוכנית, שהוקדשה כולה לנושא הטעון, צולמה בעקבות ועדת החקירה והתבצרותו של עוזי משולם. הרגשנו שזה נושא בוער שמוכרח לזכות בדיון מעמיק, ובזכות זה גילינו את הפצע שעדיין פתוח בחברה הישראלית.

כל הכתבות של אילנה דיין

יש לכם סיפור מעניין? ספרו אותו לאילנה דיין