סרט הבכורה של הבמאי ירון זילברמן , חוזר לשנות ה 20 של תחילת המאה שעברה ומספר את אחד הפרקים המרשימים של יהדות אירופה על אגודת הספורט היהודית האגדית "הכח וינה" ועל חברי מועדון זה. הסרט מתמקד ב 7 שחייניות אלופות, שנכונה להן קריירה ספורטיבית מזהירה - עד שפרצה המלחמה וקטעה הכל.
הסרט מסופר מבעד לענייהן של השחייניות, כיום בשנות ה 80 לחייהן, ומשלב קטעי ארכיון ,קטעי עיתונות ותמונות נדירות מימי "הכח".

אגודת "הכח וינה" נוסדה בשנת 1909 כתגובה לחוקי הגזע האריים, אשר אסרו על אגודות ספורט אוסטריות לקבל ספורטאים יהודים לשורותיהן. המייסדים היו נחושים בדעתם לקדם את הספורט בקרב הקהילה שנודעה ביכולותיה האינטלקטואליות והאמנותיות, בזכות אישים כמו פרויד, מאהלר וצוויג, אבל הייתה זרה לעיסוק בתרבות הגוף. עובדה זו עמדה להשתנות. "הכח" הפכה במהירות להיות אחת מאגודות הספורט הגדולות באירופה כשלזכותה נזקפים הישגים והצלחות בענפי ספורט רבים.
בשנות השלושים של המאה העשרים ניצחו שחייניות "הכח" ברוב תחרויות השחייה באוסטריה. ב 1936 הן סרבו להשתתף במשחקים האולימפיים בברלין. ב 1938, מיד לאחר "האנשלוס", הנאצים סגרו את המועדון. כל השחייניות הצליחו לצאת מאוסטריה לפני שפרצה המלחמה, תודות למבצע הצלה של "הכח".

65 שנים אחר-כך, הבמאי ירון זילברמן פוגש את חברות קבוצת השחייה בבתיהן באירופה, ארה"ב וישראל ומארגן מפגש מחודש, למשחה אחד נוסף כקבוצה, בבריכת השחייה האולימפית בוינה. זהו מסע שמחייה נעורים, נשיות, ומחזק חברות בת עשרות שנים.

"הכח לשחות" הינו קו-פרודוקציה ששותפים להפקתו מספר גופי שידור מהעולם:
לאחרונה הודיעה רשת HBO על הצטרפותה כמפיקה שותפה בסרט ומתכננת לשדרו ברשת.
במסגרת העסקה, תסייע HBO במימון העתקתו לפורמט 35 מ"מ, לצורך הפצתו בבתי קולנוע בצפון אמריקה ובקנדה.
הסרט נתמך ע"י מספר קרנות, ביניהן: "הקרן החדשה לקולנוע וטלוויזיה", קרן הקולנוע הצרפתית CNC, "קרן הצדיקים"- מיסודו של סטיבן שפילברג, "קרן יד הנדיב" (מיסודה של משפחת רוטשילד) ו"הקרן לזיכרון השואה" בצרפת.
מפיקים: ירון זילברמן, פול רוזנברג, יונתן ישראל ,פיליפה קוברסקי/ סינפיל הפקות אשר אחראית על הפצתו בעולם.