בדצמבר 2003 חתמו במפעלי "מסקו" בפולין נציגי משרד הביטחון הישראלי ובכירי משרד ההגנה הפולני על עסקת נשק בשווי 250 מיליון דולר, בגין מכירת טילים נגד טנקים מתוצרת "רפאל". מדענים בכירים של התעשייה הצבאית פיתחו את הטילים ב"מסקו" - מפעל הכפייה הגדול והנורא ביותר באירופה בזמן מלחמת העולם השנייה.

למעלה משישים שנה לפני כן, פאול בודין וד"ר ארתור רוסט שניהלו את המפעל בזמן מלחה"ע ה 2, לא אהבו לבזבז תחמושת. את הפועלים ש"פיטרו" (כך כינו את ההוצאה להורג) העמיסו על משאיות ולקחו למעבה היער, שם נוסו על בשרם פגזים חדשים. במהלך הסרט מספרת פיליציה קראי, ניצולת עבודות הכפייה במפעל, על האגף הנורא ביותר שלו, שדווקא בו הושלמה בניית הטיל אחרי ניסוי מוצלח: ביתן 13באגף Cשנועד להכנת פיקרין, חומר מילוי להכנת מוקשים תת מימיים שחשיפה אליו מצהיבה את העור ומאכלת תאי גוף ואיברים פנימיים בתהליך תסיסה מואץ.

מי שניהל תהליך המו"מ מהצד הישראלי הוא רולנד שטיינברכר, שגדל בפולין אחרי המלחמה ועלה ארצה עם הוריו בגיל 9. הוא גדל בעיר צ'נסטוחובה שם קרעו הגרמנים מידי הוריו את אחותו בת ה 4 ושלחו אותה לטרבלינקה, רולנד לא ראה אותה מעולם. "בחלום הכי מתוק שלי לא חשבתי שאני אמכור אי פעם משהו מרפא"ל לפולין" הוא אומר.

2 הסרטים הקודמים בסדרה: "טיסה אחת בשבילנו" ו"הנצחון הסופי של פליקס זנדמן", זכו לשבחים ופרסים בארץ ובעולם ובאופן נדיר גרפו שנה אחר שנה 2 פרסים בפסטיבל סאן דייגו: פרס הסרט הדוקומנטרי הטוב ביותר ופרס אהוב הקהל. הסרט "טיסה אחת בשבילנו", שפתח את הסדרה ושודר בינואר האחרון, ביום בו ציינו 60 שנה לשחרור אשוויץ, התמקד בסיפורו של תא"ל עמיר אשל, בנו של פליט שואה מפולין וסגן מפקד חיל האוויר, אשר הוביל את מטס ה F16 של חה"א הישראלי מעל אשוויץ.
"הניצחון הסופי של פליקס זנדמן" הביא את סיפור ההישרדות של המיליארדר היהודי ד"ר פליקס זנדמן, שהסתתר מאימת הנאצים בתוך קבר במשך 17 חודשים, למד פיזיקה לאור נרות וכיום הוא הבעלים של חברת "וישי" הנחשבת לחברת האלקטרוניקה הגדולה בעולם.