הוא סגול ועגול, מריר ואדיר, ובגדול מתפקד כאחד המרכיבים הכי מוצלחים במטבח הישראלי על שלוחותיו השונות. בפרק הקרוב של "הצילו! אני לא יודע לבשל" יתמודדו התלמידים עם ערימות של חצילים מהם יהיו צריכים להפיק שלל מנות שמככבות על השולחנות של כולכם.

חציל שלם וחתוך (צילום: ValentynVolkov, Istock)
הבסיס להכל | צילום: ValentynVolkov, Istock

אחד המאכלים הכי מזוהים עם הירק המופלא הזה הוא ללא ספק הסביח: פיתה מלאה בכל טוב הארץ כשמעל הכל מככבות פרוסות מטוגנות של חציל יחד עם ביצה חומה ותפ"א רך במידה. המאכל המהיר, שמבוסס על ארוחת הבוקר המסורתית של יהודי עיראק, עשה עלייה מוצלחת לישראל ומככב בלא מעט "סביחיות" שונות ברחבי המדינה. 

עכשיו זה הזמן שלכם לכתוב לנו בטוקבקים על דוכני הסביח המושלמים לדעתכם, וביחד ניצור את המדריך השלם לסביחיות ארץ ישראל. והכי חשוב - שיהיה בתאבון!

הצילו! אני לא יודע לבשל: שבת אחרי החדשות