פסטה ברוטב רוזה (צילום: Paul_Brighton, Istock)
פסטה ברוטב רוזה | צילום: Paul_Brighton, Istock
לבחור את מנת הפסטה הטובה בעולם זו כנראה משימה לא פשוטה בכלל. המאכל הפופולרי שנולד באיטליה ונפוץ ברחבי העולם בשלל צורות, צבעים וטעמים; החל מספגטי קלאסי ברוטב עגבניות ובזיליקום ועד לשילוב המפתיע והמוצלח של פסטה ורוטב שוקולד נוזלי וחם. למרות זאת, לקחנו על עצמנו את המשימה הקשה והנה הן לפניכם, מנות הפסטה הטובות בעולם:

מק אנד צ'יז של "מילק טראק" בניו יורק

את החוויה הזו אתם לא רוצים לפספס: ה"מילק טראק" או בתרגום חופשי "משאית החלב", מסתובבת לה בניו יורק ומגישה את מנת המקרוני אנד צ'יז הטובה בעולם. כדי להגיע כמה שיותק קרוב למשאית ולטעום מהמנה המופלאה הזו תאלצו להרים טלפון, ולא כדי להזמין מקום מראש אלא כדי לברר היכן המשאית חונה. את המנה של המשאית המפורסמת מכינים מלא פחות מארבעה סוגי גבינה, ביניהן גרוייר מיושנת ומוצרלה, ואם זה לא מספיק היא מוגשת עם רוטב בשמל וציפוי קריספי של פירורי לחם מוזהבים. אז קדימה, זה הזמן להזמין כרטיס טיסה.

ספגטי ברוטב פומודורו בסיציליה

ובחזרה למקורות: את מנת הספגטי הטובה בעולם תוכלו למצוא בסיציליה הציורית, במסעדת "לה רוסטיקנה". המסעדה המפורסמת, בעלת שני כוכבי מישלן, מציעה בפשטות איטלקית אופיינית ספגטי שעשוי בעבודת יד מדויקת להפליא, עם רוטב פומודורו שעשוי מעגבניות טריות ועלי בזיליקום שמעטרים את המנה ומעניקים לה ניחוח סיצילאני מרגש. אם הגעתם לאיטליה וטעמתם, תאמינו לנו שאתם תודו לנו אחר כך.

מדריך ניוקי 4 (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
ניוקי מרגש | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב מוקרם עם פטריות יער במסעדה "אינק" בלוס אנג'לס

במסעדת "אינק" הממוקמת בשדרת מלרוז המפורסמת (צדקתם, אותה אחת מ"מלרוז פלייס"), תוכלו למצוא את מנת הניוקי המושלמת: מדובר בניוקי תפוחי אדמה נימוח ברוטב של חמאה מוזהבת, חלמון ביצה ופטריות יער שנבחרו בקפידה אחת אחת. המסעדה ידועה בחוויה הרב חושית שהיא מעניקה לסועד, שמתחילה באופן הגשת המנה, כלי ההגשה, המרקם המיוחד ומסתיימת, כמובן, בטעם הנפלא שהשף מיכאל וולטאג'יו לא מתפשר עליו. 

פסטה ריגטוני קרבונרה במסעדה "דה אנזו" ברומא

כשזה נוגע לפסטה, האיטלקים הם שוב ותמיד הכתובת שאליה תרצו לפנות: במקרה של מנת הפסטה קרבונרה שמוגשת במסעדת "דה אנזו", זה בהחלט נכון. המנה של פסטת הצינורות מוגשת עם רוטב קרמי שמנתי שנמצא בתחתית הצלחת על מנת שהסועד יוכל לשלוט בכמות הרוטב בכל ביס, ומלווה ברצועות בייקון מטוגן שנחות בקלילות מעל הפסטה. המסעדה שוכנת ברומא, ואנחנו ממליצים לכם מאוד לקפוץ לבקר שם בנסיעה הבאה שלכם, זאת כמובן בתנאי שתצליחו להשיג שולחן.

לזניה (צילום: Joe Gough, Istock)
אמסטרדם? בהחלט | צילום: Joe Gough, Istock
לזניה ביתית ממסעדת "לזניה" באמסטרדם

את הלזניה הטובה ביותר בעולם תוכלו למצוא, כך מתברר, דווקא באמסטרדם, במסעדה שהוקדשה כולה לפלא הקולינרי. המסעדה מציעה שלל אפשרויות ומילויים למאכל האהוב, ואפילו אנחנו הצלחנו להתבלבל בין כל השכבות. המסעדה שמה לעצמה מטרה לחלוק את הטעם האיטלקי הנפלא עם כל מי שחפץ בכך, ולשמור על אותנטיות ואווירה ביתית במחירים שווים לכל נפש.

ולסיום, לאחר שגירינו קצת  את בלוטות הטעם שלכם, וסיפקנו לכם כמה מסעדות חדשות לצ'ק ליסט המקומות שאתם חייבים לאכול בהם, בואו להשתתף בסקר הפסטה הגדול:

"הצילו! אני לא יודע לבשל" - כל החדשות, המתכונים וקטעים מאחורי קלעים

עוד בהצילו!: