לקראת פרק המאמות הערב ב"הצילו!", ניסינו להבין על איזה אוכל גדלו התלמידים, ואיך יכול להיות שכישרון הבישול המדהים של האמהות שלהם לא עבר אליהם בגנים? לאור התשובות שקיבלנו, לא נתנגד לאכול ארוחת צהריים בבתים שלהם. טוב נו, אולי חוץ מבבית משפחת רולידר.

הראשון שחזר לעבר (הלא רחוק) היה נאור אורמיה, שפרגן במיוחד לאמא וסבתא ותיאר את הבישולים שלהן כ"בישולים ברמות הכי גבוהות". נאור, שאוכל לעיתים קרובות את האוכל של המאמות שלו אשר מושפע ישירות מהמטבח המצרי, כולל בעיקר אוכל עממי כמו קציצות, מאכלי אורז, מרקים ועוד.

נאור אורמיה נכנס למטבח (תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל)
"אמא וסבתא מבשלות ברמות הכי גבוהות". נאור אורמיה | תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל

מי שחולקת עם נאור את האהבה לאוכל ביתי היא הדר לוי שמגיעה מבית שמבשלים בו עם המון תבלינים. לאורך  כל ילדותה נהנתה הדר מהמטבח העיראקי מצד אחד ומהמטבח המרוקאי מצד שני, ובבית היו המון ריחות וטעמים של מאכלים כמו קובה, קוסקוס, דגים ומאכלי אורז מתובלים, או כמו שהיא מעדיפה לתאר זאת: "ארוחה בלי אורז היא לא ארוחה בשבילי".

מצדו השני של הגלובוס מגיע טל ברודי, וכיאה לאמריקאי אמיתי, התזונה שלו התבססה בעיקר על ג'אנק פוד כמו המבורגרים ונקניקיות. למרות הבסיס האמריקאי, ברודי מגיע מבית יהודי ומסורתי והיה נתקל לעיתים קרובות במרק עוף וצלי בקר שאמא שלו היתה מכינה לו. מיכל ינאי לעומתו, ראתה בנקניקיות כפרס שלא מגיע כל יום ("רק בימים שאמא שלי שיחקה אותה"). בשאר הימים, היא נאלצה להסתפק בשניצל ואורז.

המבורגר וצ'יפס (צילום: istockphoto)
ג'אנק במיטבו | צילום: istockphoto

מי שעוד מתגעגע למאכלים מבית אמא, אבל עלול לגרום לכם לפקפק באותו געגוע הוא דווקא פרופסור רולידר. הפרופסור מספר שהמאכלים עליהם גדל בבית הוריו היו לפי תפריט קבוע והם כללו בעיקר קציצות, סלט גזר חי, פירה והדובדבן שבקצפת – רסק תפוחי עץ לקינוח. 

בין כל התלמידים, יש אחת יוצאת דופן שגדלה, הפלא ופלא, עם "שפית צמודה". שני מספרת לנו שבכל בוקר היתה "מזמינה" את האוכל שהיא רוצה לארוחת הצהריים מהאם לבית משפחת אטיאס .לסגנון הבישול שהוגש לה היא קוראת: "מטבח ישראלי עם טאץ' מרוקאי", ואנחנו קוראים לזה המקום שבו היינו רוצים לאכול היום צהריים.

רנא ורן פוגשים את קרוביהם (תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת)
רנא עם אמה. בישול ערבי אותנטי | תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת

ולסיום, הבית שממנו מגיעה רנא תופס אוכל כגורם מרכזי להנאה, וואם רוצים לעשות למישהו מהמגזר כבוד, מבשלים עבורו ארוחה חגיגית. רנא מספרת שגדלה על מאכלים ערבים אותנטים כמו עלי גפן ממולאים, מג'דרה וסלט טבולה, ושחשוב לה ללמוד לבשל כדי לפנק את משפחתה ואת הקרובים שלה. אז איך תתמודד רנא עם מאמות שהן לא שלה? התשובות הערב.

"הצילו! אני לא יודע לבשל", שלישי ב-21:00, ערוץ 2

עוד בהצילו!: