שני ונאור טועמים מהמטבח העיראקי (תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת)
נוטלה מימין, שוקולד לבן משמאל | תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת
בשלישי הקרוב (21:00), ישודר הפרק הכי מתוק עד כה של "הצילו!", ולא יכולנו שלא לפנות אל התלמידים כדי לברר איתם מהו החטא המתוק שלהם בכל הנוגע לחביתיות על סוגיהן. שוחחנו עם כמה מהם, ששמחו לחזור לרגעים שרק בלוטות הטעם יכולות לצרוב.

אטיאס בשחור לבן

הראשונה שמחשיבה את הפנקייק כגילטי פלז'ר איכותי היא שני אטיאס: "בתור נערות, אני וחברות שלי היינו מסיימות את שיעורי הריקוד ופונות ישירות אל 'לה גופרה' בחיפה", היא נזכרת, "את שלי אהבתי עם שבבי שוקולד לבן וסירופ שוקולד חם". האמת? בשביל כזה פנקייק שיעור ריקוד נשמע שווה את המאמץ.

טל ברודי לא משועשע (צילום: עודד קרני)
"פנקייק האוס בתחנת הבנזין בבית ינאי". העיקר שאנחנו מבינים אותו | צילום: עודד קרני
הבית של טל ונאור

חובב שוקולד נוסף הוא נאור אורמיה: "פנקייק נוטלה שמן ועסיסי", הוא יורה בלי להסס, "וכמובן, במסעדת 'בית הפנקייק', מקום שהוא בית על מלא", הוא צוחק. את החיבה המיוחדת לאותה מסעדה חולק נאור עם טל ברודי שתיאר לנו את המקום הפופולארי במילותיו שלו: "אני אוהב ללכת ל'פנקייק האוס' בתחנת הבנזין בבית ינאי". לקח לנו לא מעט זמן, אבל בסוף הצלחנו להבין שהוא פשוט אוהב לאכול בבית הפנקייק ב- M הדרך.

 
קישוא (צילום: Barry Wong, GettyImages IL)
רולידר? באמת?! | צילום: Barry Wong, GettyImages IL
פרופסור זוקיני

את הפנקייק המפתיע מכולם מצאנו בבית משפחת רולידר: "הפנקייקים האהובים עליי הם אלו של בתי נתלי", מוסר הפרופסור בגאווה, ומוסיף שאת מה שהוציא מכולנו עיקום שפתיים חצי מנומס. "מה שאני הכי אוהב שהיא שמה לי עליהם זה שוקולד מריר וזוקיני. מדובר בשילוב בין בריאות לטעם". זוקיני? קישוא גמדי? מישהו חייב לבדוק את זה, ואנחנו מעדיפים להיות אלו שיספרו להם איך היה.

ההפתעה של יעל

"מתי היה הפנקייק הכי טוב שאכלתי?", שואלת יעל בר זוהר, וממהרת להיזכר. "האמת היא שלא אכלתי יותר מדי פנקייקים לאחרונה. בעיקר בגלל כמות הקלוריות והייסורים לאחר מכן, אז אני משתדלת לא לחטוא איתם יותר מדי". היא צוחקת. בסופו של דבר, בר זוהר בכל זאת מרשה לעצמה להתפנק מדי פעם, ומתברר שכגודל השיעור, גודל הפינוק: "זה אולי נשמע מוזר, אבל הפנקייק הכי טוב שאכלתי היה זה של השף ניצן. זה פנקייק מעלף, גדול ואוורירי", היא אומרת וניכר שמדובר באהבת אמת. "זה מושלם. ועליהם נותר רק למרוח שכבה של קצפת שלמדתי להכין בעצמי ומוס שוקולד שהוא עוד מתכון מוצלח של ניצן".

משימת הממולאים יוצאת לדרך (תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת)
יש מתכון! | תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת
אחרי שפרשנו להכין מנה אחרונה בזריזות, חזרנו אל בר זוהר להודות לה על המתכון, וזכינו לוידוי נוסף: "בשבת הראשונה שיצאתי אחרי שבוע הלימודים הראשון, עוד לפני שפתחתי עיניים, הילדים שלי ביקשו את מה שמגיע להם - פנקייק". 

ומה הם קיבלו?

"ברור שאת מה שהם רצו - בלי הנחות של שבעה ימי צילום בשבוע, עם עיניים חצי עצומות, התייצבתי והכנתי להם פנקייקים מדהימים. אני ממליצה לכולם לראות את התכנית, לרשום את הסבריו של ניצן, ללמוד וליישם בבית. הצלחה והנאה מובטחת".

ועכשיו, אחרי שהמתמודדים פרקו את המתוק שעל ליבם, הגיע הזמן שתספרו לנו איך אתם אוהבים לאכול את הקינוח שככל הנראה אין אדם בעולם שיסרב לו.

"הצילו! אני לא יודע לבשל" - כל הרגעים הכי מרגשים, המתכונים וקטעים מאחורי קלעים

עוד בהצילו!: