פנקייקס דבש ושיבולת שועל (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
הגרסה הקלאסית | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
כולנו רגילים לאכול את הפנקייק שלנו עם סירופ מייפל זהוב ומתקתק או אולי עם רוטב שוקולד סמיך ונגיעה של קצפת, ואם ממש התפרענו אפילו זרקנו לתוך התערובת חופן של שוקולד צ'יפס. אבל עכשיו, הגיע הזמן לפתוח קצת את הראש ולשמוע על שילובים מפתיעים והזויים שמגיעים אלינו מרחבי העולם. כדי שלא תתאמצו יותר מדי, ריכזנו עבורכם את הפנקייקים הכי מעניינים ומוזרים.

ארץ העוגיות הבלתי אפשריות

הפנקייק הראשון, מגיע אלינו איך לא, מארה"ב, ומדובר בפנקייק הכי מושחת שפגשנו: פנקייק "אוריאו". הקינוח המטורף הזה מורכב משכבות של פנקייק כשבתוכו נחים להם שברי עוגיות אוריאו, ובין השכבות, כדי שלא נישאר רזים מדי, נחה לה ברכות קציפת אוריאו קלילה ואוורירית. המראה של הקינוח מזכיר עוגיה כפולה וכל מה שנותר לנו הוא לאחל לכם בהצלחה עם הדיאטה.

עוגיות אוראו (צילום: Jason Stitt, Istock)
כזה, רק בפנקייק | צילום: Jason Stitt, Istock

זה עם צ'ופסטיקס?

הפנקייק הבא מגיע אלינו מסין הרחוקה והוא מוגש, כמובן, עם רוטב סויה מסורתי. הפנקייק הסיני מוכן בדרך כלל מבצק ולא מבלילה כפי שאנו רגילים להכין אותו, וכמו שבטח כבר הבנתם, מדובר בפנקייק מלוח לחלוטין. תרצו גם ג'ינג'ר וואסאבי עם זה?

הבוריטו מהכותרת

כשהם לא מאבדים מטוסים ברחבי העולם, במלזיה נוהגים להשתמש בחומר גלם יוצא דופן להכנת הפנקייק שלהם, ואת הבלילה המפורסמת הם מכינים מקמח אורז. את המילוי שהם שמים בתוך הפנקייק דווקא כן נשמח לאמץ בארוחה הבאה שלנו, כיוון שמדובר בתערובת מתוקה וחלקה של בוטנים קלויים. מה שעוד מעניין בגרסה הזו של הפנקייק, היא צורת ההגשה שלו: המלזים נוהגים לקפל את הפנקייקים לשניים ולהעמיד אותם בשורה. 

אין תמונה
השוואה מעניינת

ים תיכוני

ביוון כידוע אוהבים יוגורט ומגישים אותו כמעט עם כל מאכל שאתם רק יכולים לחשוב עליו. זאת בדיוק הסיבה לכך שהפנקייק במדינה מוגש עם דבש, קינמון והתוספת היוונית האולטימטיבית – יוגורט חמצמץ ומרענן. מי שעוד מגישים את הפנקייק שלהם עם יוגורט הם השוודים, כשאת הבלילה הם מכינים בכלל מתפוחי אדמה, מה שהופך את הפנקייק שלהם ללביבה ענקית רכה וטעימה.

קרפ קינמון ומעדן פרי (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מון שרי לה קרפ | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
ויוה לה פראנס

ולסיום, לא יכולנו שלא להזכיר את הפנקייק הצרפתי, הלא הוא הקרפ הנודע. את הקרפ הצרפתי מכינים מבלילה שדומה מאוד לזו של הפנקייק, אך צורת ההגשה שלו שונה לגמרי - את הקינוח המנחם מכינים כמו פנקייק גדול ודק במיוחד, וממלאים אותו בשלל מילויים מתוקים וטעימים כמו קצפת, קרם שוקולד, פירות למיניהם, ובעצם כל מה שעולה להם על הדעת. בפרק הקרוב של "הצילו!" נזכה לראות עוד כמה גרסאות מעניינות למאכל האהוב, אך הפעם לא ממש בטוח שתרצו לנסות את זה בבית. 

"הצילו! אני לא יודע לבשל" - כל הרגעים הכי מרגשים, המתכונים וקטעים מאחורי קלעים

עוד בהצילו!: