חצילים (צילום: MARIA TOUTOUDAKI, Istock)
סגול כהה | צילום: MARIA TOUTOUDAKI, Istock

רק לפני יומיים ביקשנו מכם להמליץ לנו על המקומות בהם אתם הכי אוהבים להתפנק עם מנת סביח נוטפת טחינה ועמבה, ובמהלך 48 השעות האחרונות קיבלנו למעלה מ-450 המלצות, מצפון ועד דרום. אחרי שעשינו קצת סדר וצברנו תיאבון בריא, אספנו את המיטב והרכבנו את "פיתת ההמלצות" הלא רשמית למאכל הכמעט לאומי של ישראל.

אם מתחשק לכם לצאת לסיבוב קולינרי שכולל חצילים מטוגנים, תפו"א רך וביצה חומה, קבלו את רשימת הסביחיות המומלצות במדינה, רגע לפני שתלמידי "הצילו! אני לא יודע לבשל" ייאלצו להתמודד עם הירק הסגלגל בשבת הקרובה:

סביח פרישמן:

אין ספק שמדובר במוסד שהפך את החצילים בפיתה ליצירת אמנות של ממש עם נגיעות מדויקות של ירקות, ביצה חומה שמסתתרת אי שם בסוף וחיוך גדול שמתפשט בין ביס לביס. לא סתם רוב המלצות הגולשים כוונו אל הרחוב התל אביבי על שמו נקרא הסביח, ולנו לא נותר אלא להסכים עם הדעה הרווחת.

> פרישמן 2 תל אביב | הברזל 1 תל אביב

סביח טשרניחובסקי

רבים מתושבי תל אביב והסביבה קבעו כבר מזמן שהדוכן הלא ממש מפואר בטשרניחובסקי פינת אלנבי, הוא המקום הנכון לאכול בו חציל מטוגן בפיתה. מאז אותה קביעה זרמה לא מעט עמבה בגרונות ישראל, והבעלים והמייסד, אפי רז, כבר הספיק למכור את חלקו בעסק, לפרוש מסידור הפיתה המופתי שלו ולהשאיר את קהל חסידיו עם תקווה קטנה שיום יבוא והוא עוד יחזור לצייר סמיילי מטופש ומחמם לב על אריזות חומות. בינתיים, המורשת שלו עוד בועטת.

> טשרניחובסקי 2 תל אביב

סביח עובד:

כשמדברים על עובד מדברים על פואטיקה; לא ברור בדיוק על איזו פואטיקה, אם זו של מגרשי הכדורגל או ההיא של שדות החצילים, אבל במקרה של עובד הכל הולך, ולא מעט גולשים ציינו את העובדה שהם מוכנים לטייל קילומטרים רבים כדי לעמוד בתור למען "יראו ויחוצלו". אז אם בא לכם נגיעה של חימוס או טיחון (מלשון טחינה, כן?), אתם מוזמנים לקפוץ לבקר ב"המנה הטובה ביקום", השם הלא רשמי של הדוכן הותיק, כשכל מה שנותר לכם הוא לבדוק אם אכן כך הדבר.

> סירקין 7 גבעתיים | קרליבך 18 תל אביב

סביח עובד בגבעתיים (צילום: תאם סמל, mako אוכל)
הטוב ביקום? | צילום: תאם סמל, mako אוכל
סביח עובדיה

ברחוב רש"י השקט עומד לו זקוף עובדיה, מי שמקבל את הבאים עם שלט צהוב וגדול בו הוא מכריז שהוא לא עובד, וכדאי לכם לנסות כדי להבין למה. יחד עם המנה הנהדרת שלו מכין בעל המקום גם חביתות ירק מעולות ושקשוקה אדומה ולוהטת. לפי המלצות הגולשים המקום בהחלט שווה ביקור אחרי סיבוב קצר בשוק הכרמל הסמוך.

> רש"י 22 (פינת קינג ג'ורג') תל אביב

הסביח של דודי

יש לא מעט אנשים שיקבעו ללא היסוס שרמת גן היא היא בירת הסביח של ישראל. אם תשאלו את דודי מרחוב הרא"ה ברמת גן, כנראה שהוא יסכים איתם. השלט הסגול עם החציל המחייך יקבל אתכם בשמחה, ומעבר למנה שגורמת לכם להרגיש כאילו נתתם ביס בחתיכת נוסטלגיה, תוכלו להתפנק גם ב"בוריק" ו"סמבוסביח" (כן, זה בדיוק מה שאתם חושבים) ולהוריד הכל עם גזוז צבעוני.

> הרא"ה 129 רמת גן

הסביח המקורי - נגבה ר"ג

האם זהו המתחרה של עובד בתחומי רמת גן-גבעתיים? יש יגידו שאין כאן תחרות בכלל, ואחרים יקבעו שמדובר בסביח הטוב במדינה. בכל מקרה, החצילים כאן שזופים במיוחד, החומוס תוצרת המקום, והאושר הוא כל כולו שלכם.

> נגבה 20 רמת גן

סינייה סביח, בית הכוון (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
סביח במחבת? בגרסת הסינייה זה אפשרי | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור
סביח השרון 

"הכל שטויות, רק הסביח אורגינל" מצהיר השלט בכניסה, ואתם קבעתם שכנראה החבר'ה בהוד השרון יודעים על מה הם מדברים - חצילים לוהטים, פיתה חמה וקהל לקוחות נאמן שגרם לבעלי המקום להרחיב את פועלם ולפתוח סניף נוסף בתל אביב.

> דרך השרון 67 הוד השרון | נחלת בנימין 68 תל אביב

סביח יגאל

עיר הקודש מעולם לא נודעה בתור מקום בו תוכלו לעצור רגע ולתפוס אתנחתת סביח ראויה, אבל מהטוקבקים שלכם גילינו שאי שם ברח' שמאי מסתתרת לה מנה ירושלמית שעושה הרבה כבוד ליצירת האמנות הזו, בניצוחו של יגאל, מפתח "שיטת השכבות" וזה שעל שמו קרוי הסביח הכי לוהט בעיר.

> שמאי 9, ירושלים

הסביח של סחבק

נהריה, איזו עיר מופלאה; הים, הבריזה, השקט הצפוני ועכשיו, כך מתברר, גם הסביח. "הסביח של סחבק" מתמחה באוכל עיראקי מסורתי (מוצאו של הסביח כמובן), ומציע מגוון רחב של מנות טבעוניות במחירים נוחים ואווירה ביתית.

> הגעתון 20 נהריה 

הסביח של אורן

יהיו כאלו שיגידו שהוא ממוקם באמצע שום מקום, אחרים יגידו שבשביל לאכול מנה מופלאה שווה להרחיק עד סוף העולם שמאלה, אבל אנחנו אומרים שבכל מקרה מדובר במדינת ישראל הקטנה והכל כאן בהישג יד, בטח המנה של אורן שממוקמת בתוך קרונוע מיוחד.

> כביש 581 - מאור (בין צומת כפר הרא"ה לצומת ברקאי)

טארט סביח (צילום: דן פרץ)
טארט סביח. עוד אופציה מסקרנת | צילום: דן פרץ

עוד מקומות שאהבתם: "הסביח של אלי" בפ"ת, "מפגש האושר" ברחוב קינג ג'ורג' שבתל אביב, "סביח אגסי" ברחוב ז'בוטינסקי ר"ג, סביח "האוהל הדרוזי" בשוק טירה, "סביח מוריה" בחיפה, "אריכא סביח" בשוק מחנה יהודה הירושלמי, "באבא סביח" בלב העיר כפר סבא ו"פלאפל של פעם" ברחוב סוקלוב שבחולון.

 

סיור נצרת חנות ירקות חצילים (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
חסרה בתמונה: פיתה | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

יש לכם עוד סביחייה שלא כתובה כאן אבל חייבת להיות ברשימה? טקבקו לנו, וביחד נשלים את המדריך המלא לסביח הכי טעים בישראל.

 "הצילו! אני לא יודע לבשל", שבת ב-21:00, ערוץ 2