אייל שני (57) הוא שף אוטודידקט. את כל מה שהוא יודע על אוכל ובישול הוא למד בעצמו. בשנת 1989 הוא פתח את המסעדה הראשונה שלו, מסעדת היוקרה הירושלמית "אוקיינוס". שנים מאוחר יותר ושני כבר מחזיק במסעדות רבות בארץ ובעולם כשלכל אחת אופי קולינארי ייחודי משלה.

בין הביקורים שלו במטבחים במסעדותיו לבין חיי המשפחה, שני גם הוביל כמה תכניות טלוויזיה שעסקו כמובן בבישול. ב-2004 הוא הגיש יחד עם הבמאי שחר סגל את התוכנית "אוכל למחשבה" בערוץ 8 כאשר לכל תכנית היה נושא ואייל שני נהג לבשל בתכנית מנות בהשראת אותו נושא ובהשראת האנשים שאירח בתכנית, תוך שהוא מסביר את אחדות האוכל עם נושא התכנית. בהמשך כתב אייל שני, ביחד עם בת זוגו מירי חנוך, את מדור האוכל בעיתון "הארץ"

ב-2008 פתח את מסעדת "הסלון", ושנה מאוחר יותר פתח גם את המסעדה "צפון אברקסס" שמשמשת כביסטרו של מסעדת "הסלון". בין תכניות הטלוויזיה שאותן הנחה והגיש היו גם "איפה האוכל?", "אוכל למחשבה" וכמובן "מאסטר שף" שבה היה חבר כשופט מהעונה הראשונה.

ב-2011 שני הסעיר את עולם הבישול והמסעדנות בישראל כשפתח את "המזנון" - המסעדה שבה כל המנות מוגשות בתוך פיתה. מתוק, מלוח, חריף וחמוץ - הכל מגיע בתוך אותו כיס בצק ששני הפך לסמל משלו.

לחובבי הפחמימות, העגבניות יש לו בשורה משמחת. השנה השף צפוי לפתוח פיצרייה יחד עם החבר'ה מ"התדר". לשף המיוחד יש הרבה מה להגיד בדרכו הייחודית אבל גם הוא לפעמים מסתפק בפשטות, כך למשל על יונתן רושפלד הוא אמר: "לפעמים בא לי להרוג אותו", למרות שהם חברים מאוד טובים אייל שני מגיע ל"קרב השפים הגדול" במטרה אחת בלבד והיא לנצח את השף יונתן רושפלד.

"קרב השפים הגדול" - רביעי ב-21:00