מטוס פרטי (צילום: istockphoto)
רק קחו בחשבון שכרטיס הטיסה יעלה לכם כמעט 80 אלף שקל. מטוס פרטי לכל מקום בעולם | צילום: istockphoto
אומרים שאם יש מספיק כסף אין כמעט גבול לדימיון ואכן, אנשים ספונטניים ועשירים שמעוניינים לטוס לכל מקום בעולם במטוס פרטי יכולים כעת לעשות זאת ישירות מהטלפון הנייד שלהם הודות לאפליקציה שגורמת לטיסות יוקרתיות להיות יותר נגישות, לפחות לאלה שיכולים לעמוד בתשלום דמי מנוי של 7,000 דולר (27,363 שקל). האפליקציה JetSmarter של היזם סרגיי פטרוסוב בן ה-26, מאפשרת למשתמשים לשכור מטוס בשניות בודדות. 

עוד ב-mako חופש:

חו"ל עם ילדים: 70 האטרקציות הכי שוות באירופה
כי עכשיו הסיילים: החנויות הכי שוות בניו יורק
סוף העולם: ביקרנו בצימר הכי ידידותי בערבה

המשתמשים: בני 25-50 שמרוויחים מיליון דולר בשנה

החברה, שהושקה במרץ אשתקד, כבר הורדה על ידי מעל ל-300 אלף משתמשים והוציאה לפועל מעל ל-1,000 טיסות בשנת 2014. בעוד הכרטיס הממוצע עולה כ-20 אלף דולר (78,181 שקל) מנויים שמשלמים דמי מנוי שנתיים יכולים לקבל טיסות חינם או בהנחה לטיסות שטסות חזרה ריקות לבסיסן אחרי שהורידו נוסעים בדרך. ואם תהיתם למי יש כל כך הרבה כסף להיות חלק מהמשתמשים, מדובר במנויים חובבי טכנולוגיה בין גילאי 25 ל-50 אשר מרוויחים לפחות מיליון דולר (4 מיליון שקל) בשנה, זאת על פי פטרוסוב. כמו כן, האפליקציה גם כוללת משתמשים שהינם בני מלוכה, סלבריטאים ושייח'ים.

מטוס פרטי (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
בוחרים בדגם המועדף ומחייבים את כרטיס האשראי, כמה פשוט | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

מהמסלולים הפופולריים ביותר בקרב הנוסעים תמצאו את "משולש הזהב" בין מיאמי לניו יורק ולוס אנג'לס. אולם, אפליקציית JetSmarter יכולה להגשים כמעט כל משאלה. כך, למשל, החברה פעם התבקשה להעביר טון של זהב מדרום אמריקה לאירופה. "זוהי אפליקציה שאפשר להוריד אותה ולקבל גישה למלאי השלם של טיסות פרטיות ברחבי העולם", אמר פטרוסוב בראיון לתקשורת. "ישנם מעל ל-3,000 מטוסים באפליקציה שלנו. היא באמת פשוטה לשימוש כמו להכניס משהו ללו"ז שלך. בוחרים בדגם המטוס הספיציפי שרוצים, רואים תמונות אמיתיות של כל השירותים במטוס, מידע על ביטוח והיסטוריה של בטיחות. לוחצים על המילה 'הזמנה', מחייבים את כרטיס האשראי. זה הכל מזומן, בלי נייר ואנשים מתפלאים מכך. הם לא מאמינים שניתן להזמין מטוס פרטי דרך אפליקציה". המטוסים באפליקציה מנוהלים על ידי ספקים אליהם מתחבר JetSmarter באמצעות מערכת GPS כדי לתאם זמינויות.

אלבום תמונות: הקוטב הצפוני כפי שאף פעם לא ראיתם