אחת ההתלבטויות הקשות ביותר של נוסעים שמגיעים לשדה התעופה לא ממש קשורה לנסיעה שלהם, אלא דווקא לבטן: האם כדאי לאכול עכשיו, או לחכות לארוחה שבמילא יגישו מיד לאחר שהמטוס ימריא? מצד אחד, בדיוטי פרי הכל יקר ובמטוס זה בחינם. מצד שני - אוכל של מטוסים? האם שווה לחכות לזה?

ובכן, התשובה היא לא. באופן כמעט חד משמעי, אם אתם רעבים או מתקרבים לרעב, תמיד כדאי לאכול בשדה התעופה. השאלה היא מה. לוביסה נילסן, יועצת תזונה באפליקציית הבריאות Lifesum, טוענת כי מה שאנחנו צורכים לפי הטיסה הוא חיוני למערכת שלנו כמו מה שאנחנו אוכלים במהלך הטיסה, במיוחד אם מדובר בטיסות ארוכות, שכן מזון יכול לסייע בהתרגלות לג'ט לג. מעבר לכך, אם לא תשימו לב למה שאתם אוכלים, אתם מסתכנים בהתיייבשות, בעיות עיכול, נפיחות או רמות מתח גבוהות. הנה ההמלצות שלה:

טיסה בשעות הבוקר:

לאכול: פירות יער, מלון, תפוזים, יוגורט, דגני בוקר מלאים.

להימנע: אוכל שמנוני וכבד כמו בשר או קרואסונים.

הסיבה: ויטמינים וסיבים חשובים מאוד בזמן נסיעה, במיוחד כדי למנוע מחלות באיזורים ציבוריים כמו שדות תעופה ומטוסים. תפוזים עשירים בוויטמין סי, מלונים מלאים במים, ואילו יוגורט עם דגנים יגרום לכם לחוש שבעים אך ישמור על רמת סוכרים נמוכה, משום שההמלצה היא לא להגזים עם כמויות הסוכר.

דגני בוקר (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
כן לדגני בוקר מלאים | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

קרואסון שקדים של אביבה פיבקו (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
לא לקרואסון | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

טיסה בשעות הצהריים:

לאכול: אוכל קל כמו פסטרמה, נקניקים וחזה עוף או טונה יחד עם ירקות ירוקים וסלט קטן בצד עם כמה שפחות רוטב (ועדיף ויניגרט).

להימנע: מנות כבדות ומעובדות כמו פסטה, אורז, קארי, פיצה ולחם לבן בכלליות.

הסיבה: שוב, ויטמין A שיכול להפחית גירויים בעור ותחושות אי נוחות. מזונות ירוקים כמו תרד, מאש, חסה, רוקט ואבוקדו עשירים בוויטמינים ומינרלים, כמו גם בסיבים, מגנזיום וחומצות אומגה. העיקר לא לאכול מזונות חריפים או שמנוניים שעלולים לנפח אותנו.

סנדוויץ' פסטרמה עד 500 קלוריות (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
כן לסנדוויץ' פסטרמה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

פיצה (צילום: ShyMan, Istock)
לא לפיצה | צילום: ShyMan, Istock

טיסה בשעות הערב:

לאכול: חלבונים רזים כמו חזה עוף או דג, לחם מקמח מלא וביצים.

להימנע: חטיפים כמו תפוצ'יפס, בייגלה, בוטנים וכל מה ששמנוני ומלוח מדי.

הסיבה: חטיפים עשויים לגרום לכם להרגיש נפוחים ולייבש לכם את עור הפנים, מה שבמילא קורה בטיסות. לחם מלא עשיר במינרלים ותורם לתחושת שובע, אבל רצוי להימנע מסנדויצ'ים עם מיונז או גבינה צהובה. גם בביצים יש חלבונים, מינרלים וויטמינים שמסייעים ללחות העור.

חזה עוף (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
כן לחזה עוף | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

קעריות עם ממתקים מלוחים (צילום: istockphoto)
לא לחטיפים | צילום: istockphoto

חטיפים ושתייה בין לבין:

לאכול: אגוזים, סלט, מרק, ביצה קשה, חתיכות ירקות, תה צמחים ומים מינרלים.

להימנע: משקאות תוססים, אלכוהול או חטיפים מתוקים.

הסיבה: קפאין סתם יגרום לכם להיות מתוחים וימנע מכם לישון במהלך הטיסה, ולכן עדיף תה צמחים ללא קפאין או מים. אם בכל זאת בא לכם משהו מתוק, עדיף ללכת על מיצים טבעיים ולא על מים בטעמים, שכן יש בהן ויטמינים, אלקטרוליטים ומינרלים שאין במשקאות מעובדים. בנוגע לחטיפים – ממש כדאי להימנע מבוטנים או גרעינים, שכן הם שמנוניים ומלאים במלח. עדיף כבר שקדים, אגוזים או פיסטוק, שיש בהם אמנם שומן טבעי אבל הם יכולים לסייע לפעולת הלב ולרמות הכולסטרול באמצעות ויטמין E, ולהפחית רמות של חרדה ומתח. גם פולי אדממה הם מקור טוב לסיבים, חלבון, ברזל, מגנזיום וויטמין K.

סלט ירוק עם עגבניות  (צילום: Barbara Dudzińska, Istock)
כן לסלט | צילום: Barbara Dudzińska, Istock

אין תמונה
לא לאלכוהול